Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Gracze Terrari :) Mam pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić co mnie bardzo denerwuje. Chodzi o własny serwer - Chce postawić serwer dla mnie i kilku kolegów, ale ... jest pewnie ale a mianowicie nie chce go stawiać na hamachi i nie mam oryginalnej wersji tylko non steam. Próbowałem robić na zasadzie - Multiplayer - Host& play ale gdy tak zrobiłem serwer koledzy nie mogli wejść ... potem ściągnąłem Tmoda i postawiłem serwer ... wszystko fajnie ja mogłem wejść poprzez ip typu 127.0.0.1 moglem wejść z mojego wewnętrznego ale Nie z zewnętrznego ;o z localhosta również mogłem lecz jak się domyślacie koledzy znów nie mogli ... tak więc ja się was pytam Co ja mam Ku$@# zrobić żeby koledzy mogli do mnie wbić ? firewall wyłączony ... internet mam w neostradzie :( takie info jak byście chcieli wiedzieć, a i jeszcze coś - jak coś to ja mogę wbić na kogoś serwer ( razem z kolegą szukaliśmy serwerów jakichś ludzi i mogliśmy tam obaj wbijać ale zawsze dużo lepiej grać na swoim i razem z kolegą/kolegami kreować swój serwer).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano (edytowane)

już próbowałem a problem leży w tym że gdy koledzy wpisują moje ip to cały czas mają "connecting" i nihooya nic nie rusza :F podawałem im 3 ip

wewnętrzne / zewnętrzne / i to z serwera ( nie znam się więc wole próbować wszystkiego) ale i tak nic nie pomogło

EDIT:UP już tego próbowałem ale niestety nic z tego ... i tak mają connecting

Edytowane przez rayanhonor

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

no właśnie nie do końca ... mam ip Zewnętrzne i Wewnętrzne ;p zew. mogę zobaczyć na stronach typu moje ip ... a wewnętrzne mogę zobaczyć na komputerze ale czy podam jedno czy drugie i tak koledzy wejść nie mogą

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jakim cudem ? skoro gdy wszedłem na stronkę która podaje ip i sprawdza jakie masz i sprawdziłem najpierw ip z komputera i dowiedziałem się że to jest wewnętrzne a potem sprawdziłem to ip które "jest moje" tzn tak mi stronki mówią gdy wchodzę sprawdzić moje ip i okazuje się że to jest zewnętrzne ;o

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano (edytowane)

Jak masz router to na stronce ci najprawdopodobnie pokaże drugie/inne ip niz w cmd...

A co do tego, że kumple nie mogą wbić to pewnie dlatego, że masz wewnętrzne. Jak tak to ci może administrator na zew. zmeinić

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano

ekhem nie wiem o co ci dokładnie chodzi z tym cmd ale ja inne ip mam ... na dolnym pasku po prawo jest ikonka komputerka ;P tam w zakładce obsługa mam adres ip i o ten adres mi chodzi a drugi to ten który podają mi strony www który podobno jest zew.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...