Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Doran's Shield -> Ninja Tabi -> Hextech Gunblade -> Guinsoo's Rageblade -> Phantom Dancer -> The Black Cleaver -> The Bloodthrister

A przyznam sie, że kiedyś eksperymentowałem i skompletowalem kolejno Buty Berserkera, 3x Miecz-Pistolet Hextech i Widmowy Tancerz (To ostatnie czyli Phantom Dancer, z resztą nie będzie problemu przy tłumaczeniu :P) i przy 60% lifesteala i 75% spellwampa Podchodziłem do przeciwnika z ~500 hp a kończyłem PvP z 2,9k ^^ Polecam testowanie różnych buildów, bo może wyjść niezła bomba (wtedy to miałem staty 30 - 4 - 9 a te 4 tylko dlatego, ze pchałem się do bazy popod wieże za niedobitkami ^^)

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Od siebie polecam:

Ninja Tabi(kupujemy boots of speed, 3 hp potki i lecimy na linię),

Guinsoo's Rageblade(w połączeniu z passywem z ulti jest to na prawdę świetny item. Gdy mamy już ragebladera, na prawdę zaczyna się gankowanie Jaxem),

Hextech Gunblade(mimo nerfa, dalej świetny - dmg jak i kradzież hp ze skilli+bas ataków),

Dalej jak kto woli:

Rylai's Crystal Scepter bądź Lich Bane, a jeśli chciałbyś też więcej Aspda(i tutaj to mój faworyt) - Nashor's Tooth.

Jeśli jednak wolimy przejść do survi, od siebie polecam - Banshee's Veil.

Opublikowano

nashora się nie opłaca bo na 16 z guiso i ultem będzie pewnie ponad 2 as

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Niestety Rageblade jak i Ulti wymaga rozkręcenia, a na to trzeba czasu, kilku hitów, co jest ciężkie do wykonania a to sprawia ze Jax jest mało mobilny w late game, to też dlatego moim zdaniem Nashor tooth pasuje jako jeden z końcowych itemów. Aspd z niego to tylko dodatek, item jest bardzo przyjazny, dając RC i AP, o regeneracji mp nie wspomnę bo mamy jej już wystarczająco dużo.

Opublikowano

temu jax na 5v5 jest słabym pickiem bo musi się "rozkrecić" jak to ująłeś, a na 5v5 nie zdarzy bo dostanie fokus na morde i padnie szybko, temu polecam gre nim na 3v3 tam jest bezproblemowo

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Jax w 3v3, jak i w 5v5 jest wg. mnie b. dobrym pickiem. Osobiscie dzis nim gralem takim buildem:

doran's shield>ninja tabi/mercury tred's (zaleznie od enemy: AD-ninja AP-mercury)>hextech gunblade>hextech gunblade>rabandon's deathcap>lich bane>hextech gunblade/nashor's tooth/rylai's crystal scepter

Nie doszedlem do ostatniego itemka, czyli teoretycznie 7, ale to po sprzedaniu doran's shielda, ale chyba wybralbym jeszcze jednego hextecha, poniewaz lubie uzywac aktywek (300dmg za kazda) co w sumie da 1k, a po empowerze i leap striku gosciom zostawalo po 600 hp max.

Opublikowano

hextech ma unique aktyw czyli użyjesz raz i masz cd na każdym

35205.jpg

33071.png