Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System komputera a działanie gier

Zarobek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Więc tak mam laptopa o parametrach

Windows Vista

Procesor: Intel ® Pentium ® Dual CPU T3400 @ 2.16GHz 2.17GHz

Pamięć (RAM): 3,00 GB

Typ systemu: 32 - bitowy system operacyjny

Karta Graficzna: GeForce 8200M G

Gdy gram w jakieś gry do których moje wymagania zaliczają się do zalecanych.

Gry się przeważnie tną i muszę grać na najmniejszych detalach.. <_<

Moi znajomi mają podobne systemy do mojego,a gry im śmigają na największych detalach.

Przykładową grą jest "Prototype"

Podpowiecie mi od czego to może zależeć ?

Da się to jakoś poprawić ?

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

W7 czy XP ?

Przeczysc kompa CCleanerem, mam podobny problem do twojego lecz u mnie wiem w czym tkwi problem :) - karta graficzna i procek.

Jak napisałem Windows Vista

przeczyszczenie nic nie daje,już próbowałem :P

Opublikowano

Windows Vista oraz Windows 7 Ultimate to dwa najgorsze systemy do gier... najlepsze to Windows XP i Windows 7 Home Premium zależnie ile masz GB RAM w komputerze.

Opublikowano

No systemu to ja zmieniać nie mam zamiaru xD

Dokładniej mam Windows Vista Home Basic.

RAM 3GB jak napisałem w 1 poście :huh:

Opublikowano

co ma system do tego jak działa gra ? jednym pod tym samym systemem działa, na słabych komputerach chodzi nawet czasem lepiej niż na jakiś wypasionych. wszystko zależy od użytkownika komputera czy potrafi w odpowiedni sposób sam zadbać o swój system i konfiguracje. czy potrafi rozwiązać problem sam a dopiero w ostateczności poprosić o pomoc

w 90% problemy tworzy sam użytkownik instalując cudowne programy do przyspieszania komputera czy działania gier, dodatkowe oprogramowania które są całkiem zbędne, a potem nie potrafi nawet zrobić prostej czynności własnoręcznie ( wyklikać myszką czy pisząc nawet w konsoli ) bo od tego ma PROGRAM , rozwiązywanie problemu zaczyna od pytania innych a nie od sprawdzenia działania własnego systemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

będziesz tak miał cały czas jak nie zmienisz systemu.

No nie wiem..

Jak już napisałem mam znajomych z podobnymi parametrami komputera do moich i oni także mają Windows'a Vista

I jakoś te same gry co u mnie o wiele lepiej im działają..

Opublikowano

To jak,poradzi ktoś,coś na to ?

Jak na razie żadna odpowiedz mnie nie usatysfakcjonowała.. :P

Zmiana systemu nie wchodzi w grę :P

Opublikowano

rev :P

Opublikowano

Jak chcesz rady jak zadbać o swój system, spytaj się robema.

Nie słuchaj reszty, tylko napisz do niego na pw.

A ode mnie:

1. Format

2. Najnosze stery

3. Nie zaśmiecaj kompa

4. Dobey antywirus.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

To chyba wina tego, że laptop ma chujowe chłodzenie i procek się szybko gotuje (tak jest u mnie), pogram w coś o większych wymaganiacg i po 10 minut się wszystko wiesza

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Opublikowano

Nie dziwie się , że koledze laptop tak zamula . To nie wina systemu bo system spokojnie by fajnie chodzil. Podejrzewam , ze masz ten pseudo - legalny system. Czemu pseudo ? Bo pewnie masz obraz RECOVERY , który zawiera tony triali i crapu ... Sam mam laptopa z windows 7 i pierwszy raz odpalajac musialem bawic sie w oczyszczanie.. Wkurwilem sie wypierdolilem RECOVERY bo mam w domu legalny nosnik tej samej wersji. Zainstalowalem na czysto windowsa bez ton triali , crapu i co za tym idzie ? REJESTR ZJEBANY przez ten syf. Decyzja o zainstalowaniu na czysto windowsa bez syfu na KLUCZ Z NAKLEJKI LAPKA była najlepsza decyzja ;). Laptop chodzi duzo szybciej i sprawniej . Gry duzo lepiej sie prezentuja.

Masz prawo do zainstalowania windowsa z innego nosnika z czystym windowsem. Masz VISTA HOME BASIC ? To szukaj takiej u znajomych albo w internecie. Najlepiej czysta kopia bez modyfikacji w systemie. Mozesz pobrac wypalic . Zainstalowac na KLUCZ Z NAKLEJKI Z LAPTOPA.

Potem otwierasz wiersz polecen z URUCHOM JAKO ADMIN.

Wpisujesz dwa wiersze :

slmgr -ipk [tutaj klucz produktu]

a następnie

slmgr -ato

Wtedy masz czysty , legalny, zaktywowany system Windows , który będzie chodził duzo szybciej.

jqeuR.png

Opublikowano

Windows vista zużywa 1g ramu a w porównaniu windows 7 256 ramu.

Ja na twoim miejscu zmienił bym system.

Opublikowano

Nie dziwie się , że koledze laptop tak zamula . To nie wina systemu bo system spokojnie by fajnie chodzil. Podejrzewam , ze masz ten pseudo - legalny system. Czemu pseudo ? Bo pewnie masz obraz RECOVERY , który zawiera tony triali i crapu ... Sam mam laptopa z windows 7 i pierwszy raz odpalajac musialem bawic sie w oczyszczanie.. Wkurwilem sie wypierdolilem RECOVERY bo mam w domu legalny nosnik tej samej wersji. Zainstalowalem na czysto windowsa bez ton triali , crapu i co za tym idzie ? REJESTR ZJEBANY przez ten syf. Decyzja o zainstalowaniu na czysto windowsa bez syfu na KLUCZ Z NAKLEJKI LAPKA była najlepsza decyzja ;). Laptop chodzi duzo szybciej i sprawniej . Gry duzo lepiej sie prezentuja.

Masz prawo do zainstalowania windowsa z innego nosnika z czystym windowsem. Masz VISTA HOME BASIC ? To szukaj takiej u znajomych albo w internecie. Najlepiej czysta kopia bez modyfikacji w systemie. Mozesz pobrac wypalic . Zainstalowac na KLUCZ Z NAKLEJKI Z LAPTOPA.

Potem otwierasz wiersz polecen z URUCHOM JAKO ADMIN.

Wpisujesz dwa wiersze :

Wtedy masz czysty , legalny, zaktywowany system Windows , który będzie chodził duzo szybciej.

System Windowsa miałem instalowany przy kupnie laptopa,jeszcze gdzieś mam tą płytke :P

Co do formata to odpada mam na nim ważne dla mnie rzeczy,a na płytach bym tego nie pomieścił ani na żadnym pendrive

System mi co jakiś czas się aktualizuje,więc o sterowniki raczej nie muszę się martwić :P

Co do tego chłodzenia to prawda :P

Wiatrak coś jest lipny,chyba nie chodzi tak jak powinien :D

Ale jak go co jakiś czas czyszczę to wiatrak ładnie chodzi :P

Opublikowano

Windows Vista oraz Windows 7 Ultimate to dwa najgorsze systemy do gier... najlepsze to Windows XP i Windows 7 Home Premium zależnie ile masz GB RAM w komputerze.

niby dlaczego ultimate jest do dupy?

Opublikowano

niby dlaczego ultimate jest do dupy?

Do gier.. Bo posiada wiele niepotrzebnych zwykłemu użytkownikowi dodatków.

Windows vista zużywa 1g ramu a w porównaniu windows 7 256 ramu.

Ja na twoim miejscu zmienił bym system.

o.O?! Od kiedy? ~800mb na czysto win7 bierze

@top.

Autorze, podaj jakie komputery mają twoi znajomi :]

Według mnie ten laptop jest po prostu za słaby. 8200m, stary już układ graficzny geforce;a pod laptopy.

EMPTY :C

Opublikowano

Autorze, podaj jakie komputery mają twoi znajomi :]

Według mnie ten laptop jest po prostu za słaby. 8200m, stary już układ graficzny geforce;a pod laptopy.

A tego to Ci dokładnie nie powiem :P

Kupowałem tego laptopa jakoś hm październik 2009.. ? Chyba :P

A znajomi o ile pamiętam zmieniali komputery w przeciągu pół roku,wiem że wtedy wychodziła jakaś nowa karta geforce i tą właśnie mieli :P

Opublikowano

Moi znajomi mają podobne systemy do mojego,a gry im śmigają na największych detalach.

To, że mają podobne systemy to nie znaczy, że reszta jest taka sama :s

Oni mają komputery czy laptopy?

Dowiedz się dokładnie jakie mają sprzęty, a potem pisz.

Dla mnie nie jest zaskoczeniem, że w Prototype na najniższych musisz grać.

EMPTY :C

Opublikowano

Po pierwsze - laptop. Laptopy są mało wydajne. Nic w tym dziwnego, jeśli na lapie muli gra, która chodzi ładnie na innych kompach.

Po drugie - Prototype to gra przeznaczona na xBoxa bodajże. Konwertowana na PC... a postaw obok siebie lapa i xBoxa i porównaj je pod względem wydajności w grach.

Po trzecie - po jakimś czasie używania kompa jego parametry techniczne znaczą mniej... przecież każdy używa jakichś programów, gier, aplikacji, pobiera obrazy/filmy czy co tam jeszcze. Zawalone są: dyski, rejestr, system... no ale to wszystko jest raczej normalne. Nawet siedząc w necie czy pisząc na gg zawalasz sobie dysk ;) Zawsze można czyścić dyski, porządkować rejestr i naprawiać system, ale nigdy już nie będzie idealnie.

:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...