Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Nie widać postaci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Problem polega na tym że nie widać jednej z postaci, a dokładniej wojowniczki. Przy tworzeniu postaci (wyborze profesjii) jest "wolne miejsce", po utowrzeniu postaci (podczas wybierania) też nie widać wojowniczki jedynie nazwę i staty, jak też i po zalogowaniu się do gry. Nawet nie można się nigdzie ruszyć, ciągle stoi w miejscu. Na innych charach nie sprawdzałem czy ten błąd też może występować. Ktoś kiedyś na forum wspominał że to może być wina serwera. Ów problem był sprawdzany na plikach mcncc, arymanika jak też i sherera, oczywiście SF 2010. Wspominano iż klient mógł się źle storrentować, instalowany i torrentowany pl metek był kilka razy, nic nie pomogło.

Może ktoś z was z czymś takim się spotkał i wie jak ów problem naprawić.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam tMD

Opublikowano

No właśnie kompletnie nic nie edytowałem. To jest czysty najnowszy klient metka pl, wrzucony luncher i zmieniony serverinfo.py

Przed chwilą ściągnąłem klienta sherera, i co dziwne tam też jest tak samo, że nie widać wojowniczki. Więc mniemam że chyba jednak to musi być coś z servem. Aczkolwiek dziwi mnie to że ów problem występuje na plikach mcncc, arymana i sherera.

ps. na pl metku jest luncher w jednym pliku exe, a u sherera był MC v2

Opublikowano (edytowane)

F5

Edit:

@down

w kliencie pl metka właśnie mam czyste npc2

posiadam też kilka innych klientów na dysku, kopiowałem do mojego głównego klienta ów pliki i niestety problem nadal nie znika

Edytowane przez krzysieksiwy
Opublikowano

srutu tu tu. Używasz nowego pliku root, więc gdy go rozpakowujesz plik warror_w.msm poddaje się procesowi czyszczenia. Hahahha..

Boo: czyli prawie jak narodziny Frankenstein'a.

http://www.youtube.com/watch?v=UXBdZu82-9A

Opublikowano (edytowane)

Za mało obeznany jestem w temacie aby potwierdzić / zaprzeczyć Twojej hipotezie. Może i rzeczywiście coś w tym jest, nie wiem. Aczkolwiek chciałbym zauważyć, że jeśli tak jest, to nie tylko ja miałbym ten problem tylko też i dziesiątki innych osób ....

EDIT:

Tak w ogóle mógłbyś się podzielić jakąś informacją jak możnaby uniknąć tego błędu rozpakowując root'a itd.... Rzecz jasna odwdzięczę się stosownie ( + / - & 5)

Opublikowano (edytowane)

z tym plikiem warrior_w.msm dzieje się tak samo jak z plikiem windows.dds z pack-a locale_pl.... Nie poradzisz nic, musisz podmienić działające.

Jak nie masz to łap zawartość nowego pliku:

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez swierzaczek

Boo: czyli prawie jak narodziny Frankenstein'a.

http://www.youtube.com/watch?v=UXBdZu82-9A

Opublikowano (edytowane)

luknąłem do ów pliku warrior_w.msm i szczerze mówiąc jest tych "kilka" linii kodu więc wydaje się że plik jest nienaruszony

ps. jak byś mógł to upnij mi ten pliczek