Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] .Net Framework 2

_Shizuu_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem z instalacją tego programu, a bardzo bym chciał go mieć, bo NFS World go wymaga ,a chciałbym sobie popykać.

Więc, mój problem wyskakuje w połowie instalacji a jest on taki

Error 25015. Nie można zainstalować zestawu 'C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.507270\Microsoft.VisualBasic.Vsa.dll" z powodu błędu systemowego

0x80131107

O co w tym chodzi bo zarardzo nie rozumiem, mam coś zainstalować jeszcze czy coś .. Proszę o szybką odp. będą plusy.

Grę ściągałem stąd http://world.needforspeed.com/home?lang=pl

WaldzioxD.png

Opublikowano

Miałem oryginalną viste ,ale wgrałem XP, to od tego? I jest jakiś nfs world ,który nie wymaga net frameworka 2?

Inne frameworki działają mi bez zarzutu 3.5 , 4 ..(

@Edit

Coś pokombinowałem i teraz gdy instaluje wyskakuje błąd ,ale inny ..

Error 25007. podczas inicjowania łączenia wystąpił błąd.Instalator nie mógł załadować łączenia za pomocą funkcji LoadLibaryShim(). Błąd 0x80131700

WaldzioxD.png

Opublikowano

Spróbuj zrobić tak jak tu napisałem:

1.Przejdź do C:\Windows\system32 i odszukaj tam bibliotekę (o ile będzie) mscoree.dll. Zrób jej kopię na pulpicie i skasuj oryginał

2.Ręcznie usuń odpowiednie klucze rejestru:

a. Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, w polu Otwórz wpisz regedit, a następnie kliknij przycisk OK.

b. W Edytorze rejestru zlokalizuj, a następnie usuń poniższe klucze rejestru.

Uwaga: W zależności od bieżącego stanu instalacji platformy .NET Framework te klucze rejestru mogą nie istnieć na komputerze.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\NET Framework Setup\NDP\v2.0.50727

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\policy\v2.0

Zamknij Edytor rejestru i wykonaj restart.

3.Start > polecenie uruchom i wklej w okienko C:\Windows\WinSxS\Policies

otworzy się folder Policies, odszukaj w nim folder oznaczony jako x86_policy.8.0.Microsoft.VC80.CRT_1fc8b3b9a1e18e3b_x-ww_77c24773 (lub podobnej nazwy) i suń go.

PONÓW INSTALACJE NET FRAMEWORK 2

1346581101-U331713.gif ExModNFSW I NFSWHelper 1346581101-U331713.gif

Opublikowano

Zaraz wypróbuję i napisze,

@EDIT1

Pojawił się błąd przy usuwaniu mscoree.dll ,a jest on taki ,, Nie można usunąć mscoree.dll: Odmowa dostępu

Sprawdź czy dysk nie jest zapelniony lub chroniony przed zapisem oraz, czy plik nie jest aktualnie używany, co może on używać? jaki program, plik?

Dodam ,że dysk C ma wolne 24gb

WaldzioxD.png

Opublikowano

O joj

Może to pomoże:

Start --> Uruchom --> wpisz installer OK.

Jeśli są ikonki zmień na szczegóły.

W kolumnie Komentarze znajdź .NET Framework (jeśli nie ma kolumny komentarze PPM na Nazwa i zaznacz Komentarze)

Z tego poziomu już poprawokliku na .NET Framework możesz we właściwościach odhaczyć Tylko do odczytu, naprawić lub usunąć całkiem z buforu Instalatora w zależności co chcesz dalej zrobić z platformą.

Po zamknięciu Instalatora ręczne usunięcie pliku mscoree.dll powinno być już możliwe.

Spróbuj jeszcze przed tym usunąć to i spróbuj zainstalować NET F2 Usuń C:\WINDOWS\WinSxS\Policies\

Jeszcze to możesz zrobić:

Przejdź do Rejestru i w kluczu: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\policy\v2.0

Jeśli taki klucz istnieje, zrób jego kopię a oryginał skasuj.

Opublikowano

Ehh, pojawił się następny problem gdy próbuję odhaczyć tylko do odczytu i daję zastosuj, wybieram ,żeby zastosowało to tylko do tego folderu, i jak już to zrobię, włączę ponownie i jest zaznaczone tylko do odczytu, czy jeśli usunę ten plik to coś się stanie?

WaldzioxD.png

Opublikowano

Shizuu.

Zainstaluj NetFramework.4.0.

Ewentualnie Microsoft Visual C++ (posiada NetFramework i inne przydatne programy)

ZALECAM INSTALACJĘ Microsoft Visual C++ .

(sam kiedyś miałem problemy z NFS World zainstalowałem C++ i działało.)

Opublikowano

czarq225 Właśnie mam net frameworka.4.0 i microsoft visual C++

Ale mi tu chodzi o net frameworka 2.0, bo u mnie nfs world go wymaga,

Czekam na odp Pitch, czy mogę usunąć ten plik, bo nie mogę odznaczyć Tylko do Odczytu, gdyż potem znowu się zaznacza

WaldzioxD.png

Opublikowano

@Shizuu

Dziwne , że NFS wymaga od Ciebie NetFramework 2.0!Mi śmiga na 4.0 bez problemów.

Jak coś znajdę dam Edit.

@Edit

Mam coś poszperałem w Google :

Wersja nie tłumaczona :

Zalecam ją

For those that get THIS message below, while trying to install .Net Framework 2.0 this is exactly what you do.

Error 25015. failed to install assembly C:\Windows\Microsoft.NetFramework\VisualBasic.Vsa.dll because of system error: Data error (Cyclic redundancy check)

1. click start

2. click my computer

3. click local disk C

4. click the Windows folder

5. rename the assembly folder to assembly_ (Yes with the underscore)

6. Then reinstall the NetFramework 2.0. It should work perfectly.

7. As an option you may want to download Net Framework service packs as well.

Thanks to boycali01 and others who gave this advice. I needed it to update my video drivers.

WERSJA TŁUMACZONA POLSKA :

Dla tych, którzy ten komunikat poniżej, podczas próby zainstalowania. Net Framework 2.0 to jest dokładnie to, co robisz.

Błąd 25015. nie udało się zainstalować montażu C: \ Windows \ Microsoft.NetFramework \ VisualBasic.Vsa.dll z powodu błędu systemu: Błąd danych (CRC)

1. kliknij przycisk Start

2. kliknij mój komputer

3. kliknij dysku lokalnym C

4. kliknij folder Windows

5. zmienić nazwę folderu montażu assembly_ (Tak, z podkreśleniem)

6. Następnie ponownie 2,0 NETFramework. Powinien działać idealnie.

7. Jako opcja może chcesz pobrać NET Framework, jak również.

Dzięki boycali01 i innych, którzy dali tej rady. Musiałem go zaktualizować sterowniki do karty graficznej.

Opublikowano

czarq wypróbuje to, ale skąd ściągałeś ty NFS W , bo gdy ja włączam to pisze tak ,że nie mogę uruchomić aplikacji, muszę zainstalować .Net Framework 2.0 a grę pobierałem stąd http://world.needforspeed.com/home?lang=pl ,a ty? Może ściągałeś inną ... na .Net frameworka 4.0 .. podasz mi link skąd ściągłeś?

Mój błąd jest inny niż ty przedstawiłeś w swojej instrukcji.

@EDIT

Chyba nic z tego nie będzie, pobrałem grę stąd http://www.mpcforum.pl/topic/338542-downloadnfs-world-downloader/ z tego tematu, i ..

Ściągneła mi się, zainstalowałem ,ale przy końcu wyskoczyło mi ,że w systemie nie jest zainstalowane .Net Framework 2. później odsyła mnie do strony na ,której mogę pobrać .. ściągałem już to chyba 4 razy i nadal wyskakuje błąd w instalacji, Nie dam wam ss, bo gram na laptopie i nie ma tu Print Screen

WaldzioxD.png

Opublikowano

@UP

Ja ściągałem z :

http://world.needforspeed.com/download

Problem z NetFramework widzę , że jest duży.Musiał byś spróbować użyć cleanera żeby Ci zbędne pliki z C pokasował.

Opublikowano

Wiesz co Ci radzę? Jak masz czas i chęci to zrób sobie formata(dysku c wystarczy)i wtedy zainstaluj po kolei NET F2,3.5 i 4.0 i wtedy nie ma bata że nie pójdzie - musi być.

Opublikowano

Dobra, już odpuszczę .. z resztą mogę jeszcze grać na komputerze, bo teraz siedzę na laptopie, obaj dostajecie plusiki,

WaldzioxD.png

Opublikowano

Jeszcze się uczepie ;p

NetFramework 2.0 na drugim kompie zainstalował się bez problemów.(w czasie instalacji NFS)

Powiem tyle jak zależy Ci na grze rób format choćby nawet by sobie komputerek przeczyścić :)

Opublikowano

Dobra rozwiązałem problem, zauważyłem ,że na komputerze też wyskakiwał taki błąd, lecz tam był zainstalowany net framework 2.0 ,ale z dodatkiem service pack 2, ściągnąłem z tym dodatkiem i wszystko śmiga

WaldzioxD.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

EI MAM INNE PYTANIE wiecie moze jak odzyskac swoje konto na nfs world a raczej nazwe bo mialem nazwe polak1240 wszystko na full i pewnego dania w chodze a tam dupa nic nie mam.

Opublikowano

@up. Po 1 po co odkopujesz, a po 2 czemu napisałeś w tym temacie??

A co do Twojego pytania - napisz do supportu, w czym my Ci możemy pomóc??

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...