Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WTF? Riotki za free?

NupBuster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż zagrałem sobie jedną grę, aż tu nagle BUM 350 riotek za free mi wyskoczyło :D

Co sobie kupić? Na razie mam tristane tylko kupioną.

Mam do wyboru:

Ashe

Master Yi

Poppy

Ryze

Annie

Kayle

Sivir

Nunu

Dopiero zaczynam, ludzie mówią, że ashe na początek najlepsza ale grałem nią i dziwnie się gra :/ .

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Master Yi na początek najlepsza postać , co prawda IMO ja bym kupił Ryza albo za 1350 Annie

Opublikowano

Wiem annie jest zajebista, tylko nie rozumiem jeszcze ludzi, o co chodzi z tym ogarnianiem? Wiem, że własny build się robi, ja zaczynam i korzystam z mobafire, wie ktoś może jak poćwiczyć "ogarnianie", kurwa jak to pisze to czuję, że wychodzę na idiote :D

76561198014515809.png

Opublikowano

Ja bym Ci polecał zrobić to:

http://www.mpcforum.pl/topic/326485-tutorialleague-of-legends-darmowe-975-rp/

A potem czekać, aż w sale będzie jakiś fajny champion. Obniżka zawsze wynosi 50% więc możesz kupić teoretycznie 2x tyle.

jak poćwiczyć "ogarnianie"

Chodzi o to, że grając postacią po raz pierwszy nei wykorzystasz jej atutów w 100%.

Np. taki Kassadin jest postacią wymagającą ogarnięcia bo trzeba wiedzieć jak mądrze wykorzystać ulti i do tego nie inicjuje się nim TF.

Kassadin powinien się czaić z załadowanym E, a po starcie TF ulti do jego środka dajesz E by zranić jak najwięcej przeciwników,

Kass z dobrym buildem zjedzie w ten sposób jednym atakiem 50% hp kilku przeciwnikom do tego da im slowa.

Potem spamisz Q i reszta teamu pomaga Ci dobić.

Innym przykładem jest np. Soraka. To jest support!! Ma stać z tyłu i leczyć, a nie pchać się na pierwszą linię.

Nowi gracze o tym nie wiedzą i padają, albo co jest równie złe lecą do TF potem uciekają w jakiś cudowny sposób dając sobie heala ze spela.

Wbrew pozorom to też jest złe. Soraka ma leczyć innych, a nie siebie.

Niektóre postacie mają do tego skille trudne do użycia bo są markowane i nie mają autonamierzania jak np. Pantheon czy Malzahar.

Trzeba wiedzieć kiedy je rzucić by przeciwnik nam nie uciekł. To jest właśnie ogarnięcie.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Dobra dzięki za rady, a co z buildem?? No bo np. nie wiem co brać podczas gry, więc korzystać z moba fire... to samo ze skillami.

Ogarnąć w sensie grać/biegać/rzucać spelle to potrafię, ale dobierać itemy i skille nie potrafię, bez moba fire nie dałbym rady o_0

@lolz teraz grałem meczyk i widziałem akali na 1 hita zjechała 3 gości z full hp o_0 szkoda że itemów nie skopiowałem (zdjęcie)

i właśnie o to mi chodzi, o ten build z itemami o_0 bo np. jak zrobie po swojemu to mnie zjedzie każdy, a jak z czyjegoś skorzystam to wymiatam o_0

76561198014515809.png

Opublikowano

Ogólnie jak chcesz stworzyć własny build to patrzysz na skille. Z czego mają boosta, co dodają etc..

Jak masz postać z dużą ilością hp per lvl i mającą jakieś stuny, slowy etc. to najlepiej robić pod tanka.

Taka postać przetrwa całą długość trwania TF, a do tego będzie wyłączała wrogów w udziału z nich dając im stuna czy silence w przypadku casterów.

To przechyli szalę zwycięstwa na waszą stronę. A jeśli wróg spróbuje taką postać focusować to straci spelle i będzie bezbronny. : )

Jeśli zaś widzisz, że postać ma duży boost AP ze skilli to robisz ją pro AP, gdyż w ten sposób wyciągnie największy dmg.

Gdy masz postać meele mającą dużą bazową szybkość ataku robisz ją pod dmg, attack speed i crit.

Taka postać jak podejdzie będzie bardzo szybko niszczyła wrogów.

Itd.. Ogólnie build powinno się dopasowywać do sytuacji. Wrogami są casterzy? Kupujesz jakąś rzecz pod magic resist.

Wrogami są meele? Przyda się jakiś item dający armora. Masz problem z przebiciem się przez pancerz wroga?

Dajesz coś dodającego penetrację zbroi.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Hmm okay więc, wybiorę master yi, tylko kurde nie chce mi się 10 kont robić o_0

76561198014515809.png

Opublikowano

Mastera chcesz za rioty kupować? To przecież szaleństwo. Master Yi kosztuje tylko 450 IP.

Dwie - trzy wygrane gry i już Ci na niego stać. Nie kupuj go za rioty.

Poczekaj aż będzie jakaś postać za 3k IP w sale. Wtedy kupisz ją nie za 585 IP a jedynie 292 : )

1373662483-U83583.png

Opublikowano

omg omg nie RP!!!!

Za ip kupie,

Macie jakiś dobry sposób żeby szybciej załatwić sobie 950 rp? (z tamtego sposobu)

76561198014515809.png

Opublikowano

ludzie ile można przerabiać temat "co wybrać" poskroluj troche ten dział, a znajdziesz miliard takich samych tematów

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

@up

Też już mnie to denerwuje... Widziałem co najmniej kilka takich tematów na pierwszej stronie tego działu -.-.

@topic

Na początek radzę Mastera Yi, Ashe, bądź Annie. Dość łatwe postacie i można uzbierać na coś porządniejszego.

Rock is my life.

Opublikowano

te rp już były rozdawane z miesiac może dwa temu, też za jakieś problemy

może nie zauważyłeś/nie grałeś długo/dopiero teraz dostałeś

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

@up

Pewnie tak, bo po grze się dostaje dopiero.

omg omg nie RP!!!!

Za ip kupie,

Macie jakiś dobry sposób żeby szybciej załatwić sobie 950 rp? (z tamtego sposobu)

Robisz 10 kont, grasz proving grounds, nie tutorial, dostajesz 2,5 lvla, oraz 490 ip, za to kupujesz mastera YI, wlazisz na 3v3, nawet jak twoi kumple z timu nie ogarniaja, masz szanse na zsolowanie gry, 13 minut średnia gra w moim wykonaniu, 5 gier - 5 lvl.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

@up

solowanie 5v5 jest przyjemniejsze ;x

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

aha.

A którzy z was grają od bety i mają własne buildy oraz uczęszczaja clan play?

Jeżeli chodzi o annie to kup sobie ją jeśli się podoba.

Build: sam na bierząco jedziesz.

głównie ap rod of ages hp/ap itp mana orcale i inne.

Ogarnianie-Umiejętność indiwidualna gracza mid-1v1-play off czyli zrozumienie skilli uzywanie combo. (u annie jest to na przykład r-w-q-e)

No to wszystko.

życze dużo gg :)

logodgc.png

Zbieram +

Opublikowano

A za te 975 rp co mam kupić?

Bo nie wiem :P

76561198014515809.png

Opublikowano

Tak jak mówiłem wcześniej jak masz czym teraz grać to sprawdzaj przeceny w store ciągle.

W ten sposób za te 975 riotów kupisz 4-5 postaci. I to całkiem niezłych.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Tylko, żeby zyskać te 975 RP, to trzeba się nieźle namęczyć. Zrobić 10x kont i wbić na nich 5 lv. To już jest nie mały wysiłek...

Ja tam nie lubię i nie polecam Yi'ego. Postać jest słaba i też wymaga ogarnięcia, nawet tego małego. Słaba jest w tf'ach. Padnie na kilka skilli.

Na początek polecam Ci tanka, takiego jak Czo'gat, Sion, Dr. Mundo.

Opublikowano

Tylko, żeby zyskać te 975 RP, to trzeba się nieźle namęczyć. Zrobić 10x kont i wbić na nich 5 lv. To już jest nie mały wysiłek...

Ja tam nie lubię i nie polecam Yi'ego. Postać jest słaba i też wymaga ogarnięcia, nawet tego małego. Słaba jest w tf'ach. Padnie na kilka skilli.

Na początek polecam Ci tanka, takiego jak Czo'gat, Sion, Dr. Mundo.

Sion i Dr. Mundo to nie tank-i...

Master szybko pada bo on nie ma wytrzymać długo a sprawić aby drużyna przeciwnika wytrzymała krótko. Każda postać wymaga ogarnięcia, nawet tank(nie ma to jak tank który zamiast bronić drużyny, goni aby kogoś dobić).

Za każde konto które dobije 5lvl-a nasza postać zdobywa 4xIP boost - tak jakbyśmy grali naszą postacią prawie cały czas bo IP i tak nam się zwróci.

Opublikowano

Sion i Dr. Mundo to nie tank-i...

Master szybko pada bo on nie ma wytrzymać długo a sprawić aby drużyna przeciwnika wytrzymała krótko. Każda postać wymaga ogarnięcia, nawet tank(nie ma to jak tank który zamiast bronić drużyny, goni aby kogoś dobić).

Za każde konto które dobije 5lvl-a nasza postać zdobywa 4xIP boost - tak jakbyśmy grali naszą postacią prawie cały czas bo IP i tak nam się zwróci.

Hmm ale Sion podchodzi pod tanka a ludzie ktorzy graja tymi postaciami wlasnie robia ich na tanki tylko nie wiem dlaczego.

Masterem jak sie umie grac to sie nie pada zbyt czesto.Moje najlepsze staty masterem to 29/3/11.Dwa razy dedlem bo wiezyczka mnie dedla jak wykonczylem wroga a raz bo napadli na mnie w 3 ze stunami.

Najlepiej za riotki kupic dopalacze czy skorki do postaci :)

sstwc.jpg

Opublikowano

sion to nie tak, kto to wymyślił

a na początku najlepiej grać postaciami które są dobrymi nukerami (magami) typu ap sion czy anka

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Hmm ale Sion podchodzi pod tanka a ludzie ktorzy graja tymi postaciami wlasnie robia ich na tanki tylko nie wiem dlaczego.

Masterem jak sie umie grac to sie nie pada zbyt czesto.Moje najlepsze staty masterem to 29/3/11.Dwa razy dedlem bo wiezyczka mnie dedla jak wykonczylem wroga a raz bo napadli na mnie w 3 ze stunami.

Najlepiej za riotki kupic dopalacze czy skorki do postaci :)

No rzeczywiście męczyć się tyle żeby sobie kupić skina...<epic-fail> (w dodatku na 5 lvl)

Poczekaj na promocje w tym tygodniu bd anivia i kennen -50%, więc będzie Cię stać na te 2 b.dobre postacie...

Spróbuj nimi grać i coś ogarnąć na pewno w przyszłości nie pożałujesz że je kupiłeś...

PS: Zazwyczaj ludzie grający sionami kupują itemki pośrednie między tankiem a casterem..

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...