Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Pliki Serwerowe 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :) ( zdecydowałem się napisać na forum, ponieważ nie znalazłem rozwiązania )

Otóż mój problem jest taki, np. mam KD Śmierci i chce go przeciągnąć na miecz Miecz Nimfy ( czyli Nimfe :D ) i nic ?!? ani pole tej broni zółte się nie robi...

Proszę o Pomoc

PS. Serwer działa stablinie, bo grałem z 3 kumplami przez LAN'a, ale do broni nie dało się dodać KD..

Aha i proszę nie pisać "Poszukaj w Google" albo "Google nie boli" bo szukałem i nic nie znalazłem :)

Opublikowano (edytowane)

To wina Clienta nie plików

Musisz edytować bądź zastąpić istniejące wpisy kd +5 na nowe w item_proto

Zaraz znajdę wpisy to Ci dam ;)

Rozpakuj locale_pl i podmień item_proto na to :

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez glinka333

Opublikowano

Glinka333 dzięki za pomoc :) KD już działa, ale...

Mam jeszcze jeden problem z serwerem, a mianowicie jak wyzwię kolegę na PvP to jak my walczymy to nie zadajemy HP ( ja walnę kumpla i nie zabiera wogóle HP ), nie wiem co powoduje tego BUGA :unsure:

PS. Jak walcze z Botami to normalnie HP odejmuje tylko PvP nie działa.

Wszystkim Dzięki za Pomoc :)

Opublikowano (edytowane)

kwiatmix Dzięki, ani o tym nie pomyślałem ;)

I znowu napotkałem na błąd, ale teraz nie z klientem tyklo z siecią; komputer ( nazwię go PC 1 ) "PC 1" jest serwerem i zawsze na nim gram :), zainstalowany jest Hamachi i siec utworzyłem. "PC 2" jest to laptop w moim domu, na nim też mam Hamachi i połączyłem się z utworzoną siecią ( siecią z PC 1 ) . Wszystkie komputery są połączone do Routera, PC 1 kablowo, a PC 2 po przez Wi-Fi.

Serwer konfigurowałem według Tutoriali, w sysinstall IP są wpisane tak jak na Tutorialu ( zmienione na moje IP z Hamachi :P ).

Problem polega na tym, że na PC 1 bez problemu mogę się zalogować do Mt2, ale na PC 2 ( laptopie ) loguje się do wyboru postaci, wybieram postać i jak kliknę Start to wywala mnie do okna logowania :(

Proszę o pomoc :unsure:

Edytowane przez Tomi20
Opublikowano (edytowane)

A ten Launcher jest do klienta 2011? Ponieważ używam klienta 2011 r. i nie wiem czy ten Launcher będzie działał.

A o co chodzi z tym Game v4??

Edytowane przez Tomi20
Opublikowano

Tak ten launcher jest na client 2010/2011.

ściągasz, i wybierasz sobie 127, 150 lub 250 lv Game wgrywasz do /usr/home/game/share i do /usr/home/game/channel1 i channel2 oczywiście zmieniasz nazwę pliku np z game_250 na game

350x19.png
Opublikowano

Dzięki wam Wszystkim :) Co ja bym bez was zrobił ;)

Szkoda że mam słabego PC'ta ( 1x 1,8 Ghz + 2GB ram ) to by może utworzyłem serwer na więcej osób :P, ale dla mnie i dla koleki jest to w sam raz :D

Temat może być chyba do zamknięcia :rolleyes: Myśle że więcej problemów nie będę mieć :unsure:

Pozdrawiam wszystkich, Tomi20 B)