Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Przegrzewanie kompa -.-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

w zeszłym tygodniu zmieniałem podzespoły w kompie na nowsze, nie zmieniając zasilaczea, 3 dni temu zauważyłem że wiatraki pracują baaardo głośno, i zauważyłem że komp w środku strasznie mocno się nagrzewa ;/

wiecie może co zrobić , żeby sie tak nei nagrzewał ?

zdjęcie obudowy = 0 efektu, już próbowałem ;x

z góry thx

Opublikowano

W wymienianiu podzespołów głowna rzecz to zasilacz-.-.Wymień go.Mogą skakać napięcia i wszystko wariuje i sie grzeje.Wymień go jak najszybciej bo ci sie zjara wszystko za kilka dni.

Opublikowano

Tylko nie daj sobie nic w tych zasilaczy wklepac bo sa chujowe:Akyga, Altis, Aspire, Aton, Bestec, Coba, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Deer, Eurocase, Everpower, Feel, Fever, Four Star, Gembird, Gigabajt, Hawk, Hec, Impet, i-box, Incore, Levicom, Linkword, L&C, Logic, LOGISYS, Megabajt, Mercury, Metropilis, Mustang, Newton Power, Platin Power, Power Color, Powercomp, Power Man, Procomp, Octigen, QTECHNOLOGY, Q-tec, RAIDMAX, Rubikon, Ropla, Sansun, SilenX, Sun Pro, Suntek, Take Me, Task, TE, Tracer, Tronje, Ultra Media, V Power, Win, Xilence, XION, 2N

Te mozesz brac w ciemno:

Amacrox, Antec, Astec, be quiet, Chieftec, CoolerMaster, Corsair, Delta, Enermax, Enlight, Fortron (nowy, nieregenerowany), Modecom (MC, Volcano), OCZ, PCPower&Cooling, Pentagram, Seasonic, Silver Power, Tacens, Tagan, Topower, Yesico, Zalman.

Opublikowano

Wymien zasilacz, kup paste do kompa.

I co? Sobie pastą komputer wysmaruje -.-? Jak już to pastę na procesor/pod radiator.

RAsfepN.png
Opublikowano

Witam

Ściągnij sobie z radiatora wentylator a następnie radiator. Następnie wacikami do uszu lub szmatką ( lekko wilgotną - minimalnie ) umyj radiator -> nic się nie stanie bo to tylko radiator ( kawałek aluminium ). Następnie załóż radiator i zrób to samo z wentylatorem. Waciki i zbieraj kurz. Potem zrób to samo z wentylatorem na karcie graficznej i w zasilaczu. Jak nie masz na karcie graficznej wentylatora to kup ~ 20-25złoty i masz w miarę dobry.

+Wentylatory wszystkie naoliwić - smar, WD40

Zdjęcie obudowy Ci nic nie da zleksza. Lepiej będzie jak kupić kolejne 2 wentylatory na obudowę. Będziesz mieć wtedy 4 wentylatory, więc nie powinno być problemów ;)

sygnanu.jpg

Opublikowano

Zmień na lepsze chłodzenie i odkurz trochę w środku, lecz uważaj żeby nic nie sknocić. = ]

Opublikowano
Ściągnij sobie z radiatora wentylator a następnie radiator. Następnie wacikami do uszu lub szmatką ( lekko wilgotną - minimalnie ) umyj radiator -> nic się nie stanie bo to tylko radiator ( kawałek aluminium ). Następnie załóż radiator i zrób to samo z wentylatorem. Waciki i zbieraj kurz. Potem zrób to samo z wentylatorem na karcie graficznej i w zasilaczu. Jak nie masz na karcie graficznej wentylatora to kup ~ 20-25złoty i masz w miarę dobry.

Mogę już wyśmiać twój post.

Gdzie znajdziesz wentylator i radiator w tym samym miejscu. Do tego, jeżeli na procesorze, to zmyje się pasta termoprzewodząca. Dobre chłodzenie karty graficznej jest wiele droższe.

Innym razem.