Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero zaczynam grać i nie mam pojęcia, czy wybór postaci (których wg. mnie jest cholernie dużo :O) jest na dłuższą metę dość ważny. Jeśli tak, to jaką postać wybrać? (Gustuję w magach)

Chodzi mi tylko o to, żeby nie wybrać postaci najgorszych, bo chyba w każdej grze tacy są :D

Opublikowano

Narazie polecam Ci grać championami z rotacji bo są nawet dobrzy w tym tygodniu i zbierać na Kassadina, Branda, Malzahara czy Veigara.

Świetne postacie i w dobrych rękach nie mają sobie równych.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

ashe wbrew pozorom łatwa nie jest bo trzeba dużo farmić i wiedzieć na co Cie stać bo jesteś rangedem

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Staty są nie ważne. Zależy kto gra czym np. Caster albo Tank.

Ja osobiście polecam ci kupić z początku Master Yi. Dobra postać Build z mobfie.com

Potem zakup Trynde ew. dozbieraj do Xin Zao

Opublikowano

ENSO, autor napisał że gustuje w magach, więc nie narzucajmy mu gry AD champami :)

Nubciu, na start poleciłbym Ci Annie bądź Fiddlestick'a, Anie ze względu na pierdolnięcie jakie ma (sam gram aktualnie na niskich lvlach i wiem co można nią zrobić) a FD też jest dość ciekawą postacią :P

Opublikowano

Jeśli wolisz wspierać polecam tanią Sorake - mistrzowski mag, razem z kompanem przesiadujecie na lanie bez tp do bazy w celu podleczenia ran, jedynie jeśli chcecie wydać zarobione gold

A z innych magów polecam też Ryze'a - Archangel Staff jest dla niego stworzony, dodając jeszcze przedmioty z cd rzucasz skillami BEZ przerwy, przy czym jeden z nich to stun, który nadaje się zarówno do ucieczki jak i do łapania :)

@EDIT: Ktoś tam w górze pisał że Master Yi - bzdura, od kiedy Master Yi jest magiem?

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Nienawidzę tego typu tematów "którą postać wybrać". Wszyscy moi znajomi polecali mi grę Vladem więc ja hop siup zakupiłem owego vlada i teraz żałuje bo za cholere nie idzie mi nim gra. Musisz przez pierwszy okres gry gdzie zaczynasz się dopiero dokształcać i dowiadywać "co jest pięć w grze" grać darmowymi postaciami, wpierw jedną rundkę z botami aby obczaić skille i później wskoczyć na normale... Nie czujesz klimatu to nie grasz owym champem i szukasz dalej... Masa ludzi będzie Ci teraz doradzać abyś zaczął grać tym albo tamtym lub innym charakterem ale to Ty wiesz czego najlepiej chcesz więc znajdź parę godzin wolnego czasu po nowej rotacji i przetestuj każdą postać.

Mój pierwszy "mag" jakim grałem to był Malz, w tej chwili no. 1, od tak żeby nie było off topu.

Opublikowano (edytowane)

ja kupiłem alistara i jestem zadowaolony juz mam nawet skina a i ja polecam tanków!!! ale mówie to osobisicie bo sam zaczynałem bliztrankiem potem do 5lvl te emo a pote mod 5 do 10 alistarem

i ciogne jakosi bardzo dobrze jagby co moj nick w lolu to niepokonany959 a i polecam na poczontek !!!!!!!!!!!!!!!!te emo!!!!

a i nie polecam graci magami na poczontek tak do 10 lvl polecał bym graci asasinami np shenem albo masterem yi oni som tacy wsumie prosici do obslugi moge trosze polecic mastera yi bo on sobie regeneruje zycie jednym skilem ok pozdro i nara

Edytowane przez niepokonany959
Opublikowano

Nie doczytałem, że w magach.

To ja polecam ci Annie ew. Kassadin

Opublikowano

Nie doczytałem, że w magach.

To ja polecam ci Annie ew. Kassadin

Annia też jest dosyć łatwa ,ale damage ma większy od takiego vlada :>.Dzisiaj anią na midzie Vlada po prostu zjadłem ,padał na combo R+Q+W z domieszką ignite.Jedynie plamka go uratowała kilka razy ;/

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

może nie o tyle ma większy DMG tylko ma lepszego nuka, który niszczy każdego w early ;x

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

może nie o tyle ma większy DMG tylko ma lepszego nuka, który niszczy każdego w early ;x

Można to też nazwać lepszym spamem :].

Annie po tym buffie stała się prawdziwym Nukerem.

Na praktycznie każdym combo annie w early zabierze ~80/70% hp.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

ashe wbrew pozorom łatwa nie jest bo trzeba dużo farmić i wiedzieć na co Cie stać bo jesteś rangedem

Ogólnie renger to najtrudniejszy kawałek chleba w drużynie szczerze powiedziawszy, natomiast na normalach i na niskich lvl jest dość łatwym charem.