Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Zaczynam zabawę z C++ i wybrałem środowisko Visual C++ 2010.

Puki co dobrze mi się z nim pracuje, tylko mam następujący problem:

Kiedy tworzę nowy projekt, piszę jakiś program i kompiluję go, to wszystko dobrze. Program rusza, wyłącza się jak trzeba i można znowu włączyć.

Jednak gdy wprowadzę jakiekolwiek zmiany (nawet jeśli jest to zmiana tekstu w cout), to kompilacja przebiega prawidłowo, bo nie ma żadnych niepokojących komunikatów, a przy build pisze tylko 1 przy succeeded, ale sam program nie chce się włączyć. Wyskakuje okienko:

unable.png

Próbowałem również uruchamiać przez ctrl+F5, lecz wtedy wyskakuje błąd z informacją, że jest to nieprawidłowa aplikacja systemu Win32, a w konsoli piszę komunikat "Odmowa dostępu."

Proszę o pomoc :)

Dodam również, że szukałem na forum na ten temat, googlałem dwa dni i odpowiedzi nie tyczyły się mojego problemu, albo autor napisał "Problem rozwiązany" i tyle

Edytowane przez No ja
wiz_taxer.png
Opublikowano

Mam windows xp, więc praw administratora raczej nie trzeba. A antywirusa nie mam zainstalowanego narazie

wiz_taxer.png
Opublikowano

Wielkie dzięki :)

Ostatnio mi ten problem się nie pojaiwał, dlatego nie pisałem, ale dzisiaj znowu wyskoczył błąd, zrobiłem jak powiedziałeś i śmiga ^^

Masz plusa i 5 ;)

(gdyby ktoś próbował usunąć tego exe, ale nie dało się, to pomaga wylogowanie się i zalogowanie ponownie)

wiz_taxer.png
  • Dodaj nową pozycję...