Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo długo odpalający się pulpit

xenex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KTOŚ ma mi dać wkrótce laptopa do naprawy, mówi że najpierw ma zdjęcie pulpitu a po 5-10 min dopiero dochodzą te paski i ikony

Ma ktoś jakieś sposoby do naprawy

Narazie sam nie potrafię ocenić co to jest

P.S. format odpada

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Zajebisty z ciebie serwisant:D

Format nic innego nie opłaca się robić bo i tak bedzie mulic i tak.Jest to spowodowane tym że explorer.exe ładuje się na koncu.Nie mam pojecia dlaczego tak jej sie zrobiło;p

EDT jak format odpada to ccleaner.Ale jak ten system ma juz ponad 1,5roku to nie ma sensu go reperować bo sie i tak spierdoli wkoncu.

Opublikowano

@UP

moze chcial kolezance zainponowac xD czasem tak jest ;p moze sie zakochal?

jak sie odpali komp wyczysc go ccleanerem ; o

szczerze... inaczej jest jak mam kompa przed soba a inaczej jak pisze z kims i nie widze ocb ;/

polecam rowniez przeskanowac kompa nodem 32 zaktualizowanym ; ooo

Opublikowano

wywal wszystkie programy z autostartu ( w msconfig wystarczy wyłączyć nic nie zrypiesz w systemie ) , doinstalowane dodatki czy upiększacze do windowsa , czasem tak działa bardzo wolno jak się niewłaściwie zainstaluje jakiś temat pulpitu instalowany jako pakiet z dodatkami i modyfikacjami wyglądu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jak dostaniesz tego kompa to włącz go naciśnij CTRL+ALT+DEL i Procesy. Następnie Uruchom Nowy proces i wpisz : explorer.exe - jeśli się włączy pulpit to oznacza że jak kolega wyżej napisał "explorer na końcu się włącza"

Może znajdziesz coś w msconfig ;) Ale wątpie

sygnanu.jpg

Opublikowano

Skan komputera (lub combofix) albo puścić Unorthodox.

tak, skan to była moja pierwsza myśl :)

Zajebisty z ciebie serwisant:D

Format nic innego nie opłaca się robić bo i tak bedzie mulic i tak.Jest to spowodowane tym że explorer.exe ładuje się na koncu.Nie mam pojecia dlaczego tak jej sie zrobiło;p

EDT jak format odpada to ccleaner.Ale jak ten system ma juz ponad 1,5roku to nie ma sensu go reperować bo sie i tak spierdoli wkoncu.

Naprawiam komputery w prawie całym mieście, a wolę się upewnić wcześniej

@UP

moze chcial kolezance zainponowac xD czasem tak jest ;p moze sie zakochal?

jak sie odpali komp wyczysc go ccleanerem ; o

szczerze... inaczej jest jak mam kompa przed soba a inaczej jak pisze z kims i nie widze ocb ;/

polecam rowniez przeskanowac kompa nodem 32 zaktualizowanym ; ooo

Oj tam nie zaimponować, tylko nie stracić reputacji :D

wywal wszystkie programy z autostartu ( w msconfig wystarczy wyłączyć nic nie zrypiesz w systemie ) , doinstalowane dodatki czy upiększacze do windowsa , czasem tak działa bardzo wolno jak się niewłaściwie zainstaluje jakiś temat pulpitu instalowany jako pakiet z dodatkami i modyfikacjami wyglądu

Wiem jak to działa :) spróbuje

P.S. co do upiększaczy potem system działa dobrze ;p

Jak dostaniesz tego kompa to włącz go naciśnij CTRL+ALT+DEL i Procesy. Następnie Uruchom Nowy proces i wpisz : explorer.exe - jeśli się włączy pulpit to oznacza że jak kolega wyżej napisał "explorer na końcu się włącza"

Może znajdziesz coś w msconfig ;) Ale wątpie

Wiem że to explorer.exe, a w msconfig zawsze się coś znajdzie

@all

Dzięki za odpowiedzi :P jak dostanę to popróbuje

repkę dam jutro dzis limit

//Done

Opublikowano

msconfig i wyjeb programy które się uruchamiają przy starcie, zostaw sterowniki i anty wirusa, przeczyść ccleanerem?

może tapeta jest jakaś animowana?

x

Opublikowano

1 . Jak ci mówią CCleaner ( pamiętaj aby jej nie usunąć danych przeglądarkowych :x)

2.Aktualizacja przeglądarek i Java: Internet Explorer 9, Java 6 Update 26 (JRE).

3. Skan Antywirem / MAlwarebytes

4.

2. Pobierz program e Autoruns

W karcie Logon możesz wyłączyć z Autostartu wpisy te które twoim zdaniem mogą zamulać

Wiecej nie mogę powiedzieć bo nie wiem co ona tam ma :)

Jak pomoże i wyrwiesz koleżankę to postaw plusa xD

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Opublikowano

Linux i windows mogą bez problemu stać na jednej partycji a jeden system nie wpływa na szybkość/stabilność drugiego

s2c77Oa.png

Opublikowano

Jak długo nie robiła formata i ma windows xp to pozostaje Ci naprawdę tylko format, a pewnie dużo ma na kompie różnego szajsu.

Ccleaner za dużo pewnie nie da, bo usunie kilka rejestrów nieaktualnych itp.

Spróbuj może jeszcze defragmentacji dysków, windows ustawi sobie pliki tak, żeby mieć łatwiejszy dostęp.

238626.jpg]
Opublikowano

Jak ma duzo plikow to niech pousuwa te niepotrzebne a reszte schowa gdzies do plikow... Jak to nie pomoze to format

65994253024037513199.png
Opublikowano

Aha i jeszcze jedno Pamietaj Jak sie na tym nie znasz nie baw się w Combofix bo jeszcze zjebiesz jej tego kompa ;d

Najpierw zrób OTL i co najwyżej Gmer'a

Bo Combofix Szuka Rockitów i innych ale jest bardziej zaawansowany więc proponuje Gmer'em pierw :)

96838484.jpg

Bin_ladens_dead.gif

Opublikowano

Aha i jeszcze jedno Pamietaj Jak sie na tym nie znasz nie baw się w Combofix bo jeszcze zjebiesz jej tego kompa ;d

Najpierw zrób OTL i co najwyżej Gmer'a

Bo Combofix Szuka Rockitów i innych ale jest bardziej zaawansowany więc proponuje Gmer'em pierw :)

Jeśli piszę że naprawiam kompy wielu ludziom więc wiedz że nie jestem totalnym laikiem

P.S. sam combofixa używałem nie raz...

Opublikowano

Jak dostaniesz to odpal CCleanera, potem przeskanuj Kasperskym lub nod'em, Zdefragmentuj dysk i powywalaj programy z autostartu. Myślę że pomoże ;)

Moja galeria:

ZZN1o2Z.png

Tą niezaprzeczalnie piękną grafiką uraczył mnie użytkownik Atacama

Urban Exploring, fotografie z różnych opuszczonych miejsc :)

Opublikowano

no dobra nie musicie się powtarza tyle aż razy ;x

Nowe propozycje bardzo chętnie, ale starych nie wałkujcie xD

Opublikowano

akurat w tym przypadku winne sa aktualizacje systemu..zawsze tak po nich mam ze pulpit odpala sie wieki..nastepna aktualizacja i wszystko wraca do normy.

tyle w temacie..

Opublikowano

Dzięki wam wszystkim :)

Chwilowo zamykam temat, gdy dostanę kompa i nie poradzę sobie to otworzę :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No dobra otwieram ten temat..

Wreszcie dostałem lapka i co i jak

4:32 odpala się pulpit

1. powyłaczałem wszysko w autostarcie (msconfig.exe)

2. używałem combofxa

3. skanowałem kilkoma av.

4.używałem ccleanera

5. próbowałem odrazu po starcie systemu wywołać proces "explorer..exe" innym programem

6. defragmentowane dyski (dla przyśpieszenia)

7. myślę xD

Uprzedzam że znam się na komputerach ;x

Opublikowano

przyczyn moze byc wiele... ja zawsze zaczynam od otwarcia i czyszczenia kompa ;d chociaz nie wiem jak tam to jest z laptopami, a potem jakims anty wirem np. malwares anti malware.

Opublikowano

przyczyn moze byc wiele... ja zawsze zaczynam od otwarcia i czyszczenia kompa ;d chociaz nie wiem jak tam to jest z laptopami, a potem jakims anty wirem np. malwares anti malware.

byl anty-vir i anty malvale

P.S. sądziłem że coś palniesz dziwnego xDD

Dobra zamykam, wiem co zrobię:))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...