Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kogo wybrać?  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo wybra??

• Caitlyn
      10
    • Mordekaiser
      9
    • Inny (napisz jaki i dlaczego)
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie. Kim lepiej grać? Głosujcie i mówcie dlaczego to tą, a nie inną.

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png

Opublikowano

Hmmm... W zeszłym tygodniu mordek był free to play. Zagrałem nim raz (tak czasem sobie nim pogram ale nie więcej niż 2 razy na tydzień xD ) i nadal jestem przekonany że to jest bardzo sympatyczny hero. Duża wytrzymałość, dobry racial (czyli pasyw patrz tarcza), skille też niczego sobie i oczywiście niszczące ulty. Albo AP albo tank, inaczej się nim nie gra. No można jeszcze hybryde zrobić ale "tak czy śmiak" jest hero typu: Wbijam się w cały burdel, ładuje skille i wszystko co sie na mnie patrzy ginie. Można nim iść i na każdą linie i zawsze gra vs morde jest ciężka - nawet jeśli nie ogarnia zbytnio.

Caitlyn to jest jednak typowy dps. Dobre skille, duży damage ale niska przeżywalność (raczej jest niszczony na początku każdego team fighta). Jedna z nielicznych postaci którą grając pierwszy raz miełem w miare dobre staty 9/8/15 chyba. Bardzo przyjemnie się gra. Jeśli grałes wcześniej w Dota to Sniper jest bardzo podobnym hero (w każdym razie jeśli chodzi o ulty). Niestety bardzo sympatyczne do ks'owania dlatego nie lubie grać ani z tym hero ani przeciwko :P [nie ważne gdzie byś nie pobiegłi tak dostaniesz bułe na twarz ;) no chyba że jakiś ally Cie przesłoni). Zdecydowanie trudny hero do gry.

Tak więc podsumowując jeśli lubisz wbijać się w kilka osób i nie za bardzo się tym przejmować mordek jest postacią dla Ciebie. Natomiast jeśli wolisz cierpliwie czekać za swoją szansą na double, tropple, quadra i penta kill to Caitlyn jest wymarzoną dziewczyną na dzisiejszy wieczór.

PS Oczywiście widziałem też Mordka z penta killem ale to smutna historia i nie chce o tym mówić ... :P

Weteran
Opublikowano

Caitlyn i Mordekaiser...

Jedna i druga postać jest op, caitlyn już chyba trochę znerfili, morde chyba jeszcze nie, ale na oficjalnym forum trochę się o nim mówi, więc też pewnie będzie nerf.

Nie lepiej pograć jakimś normalnym bohaterem?

Opublikowano

Normalnym? Co masz na myśli?

Co do poprzednich postów, to grałem Caitlyn dawno temu jak była dostępna i wtedy nią mi się dobrze grało, a w tym tygodniu co był, to był tam Mordekaiser i nim mi się grało bardzo dobrze. Sam rozwalałem spokojnie 2 osoby, z 3 był już trochę problem. Na 18 lvlu naładowałem "tarczę" na minionach i tankowałem wieże ^^

Jednak chyba zdecyduje się na Mordekaisera bo o 50% tańszy. A czekam jeszcze na wypowiedź o "normalnym" bohaterze...

anonymoussignature.png

Opublikowano

Cait jest znienawidzoną przeze mnie postacią. Nie cierpię widzieć jej w przeciwnym teamie z powodu jej zasięgu.

Jest naprawdę wkurzająca. Jeśli lubisz widzieć smutek na innych twarzach to ją kup.

Co do Morde to nie grałem więc nie powiem.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

zgodze się z poprzednikiem Cait jest w miare przyzwoita tylko dzięki ulti. Poza tym "według mnie" jest to słaba postać niewarta uwagi.

Oprócz dużego zasięgu skilli nie jest warta... Jeżeli niemasz w teamie nikogo kto by mógł stanąć przed tobą żeby Cait niebyła w 1 lini ataku to dowidzenia możesz na starcie powiedzieć

Natomiast Mord hmmm.... Jak złoży dobre itemki i ma ulti niewiele champów go pokona. Armor plus dużo hp robi swoje plus to jego ulti. Ogólnie postać bardzo "twarda :D "

Jakbym ja miał wybierać kupiłbym zdecydowanie Morda

Opublikowano

Morde jest jest jednym z lepszych tankow

Bardzo dobre ulti ktore pozwala wskrzeszac twoich wrogow(sa twoimi powladnymi)

Fenomenalnie sie nim gra.

Caitlin hmm... jak lubisz grac na zasieg to ja bierz ;d

sstwc.jpg

Opublikowano

wg. mnie nie można porównywać do siebie tak różnych postaci

morde to tanky - ap hybryda (w sumie sam nie wiem czym jest)

a cait to ranged dps

tu zależy kto Ci bardziej podchodzi pod styl gry

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

IMHO Morde. Dlaczego? Otóż jest łatwiejszy do ogarnięcia, jedyny problem który może stwarzać początkującym graczom to kontrola nad creepem. Ma też małe CC dzięki czemu może ochronić nie jedną osobę, oraz nabić sobie stata. @Up: Hybryda pod morde to strzał w dziesiątkę, 2 itemy pod ap a reszta w hp = kox

aqcu39P.png
Opublikowano

Grałem mordo i powiem tak:

Czy masz niski czy duży lvl i lubisz ostro puszować to postać dla ciebie combo tarcza naładowana i nawet pod wierzą można się bić a i tak będziesz stał.

Obie postacie są bardzo dobre Mordo (3150IP) Caitlyn (6300IP)

Opublikowano

Dobra kupiłem Mordekaiser'a. Zauważyłem, że dopóki nie kupię itemka o nazwie "Force of Nature" to słabo trochę... Ale jak już kupię to nikt mnie nie położy ;D

anonymoussignature.png

Opublikowano

możesz brać jeszcze warmoga bo daje Ci hp regen + hp

ogólnie to myśle, że opłaca się najpierw kupic rewolwera i rylays sceptera, a potem iść w tanka

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png