Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

connection terminated from server - brak internetu po błędzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc tak. Odpalam wr'a pogram może z 5-10min i wywala mnie do okna logowania z błędem: " connection terminated from server". Poźniej nie mam w ogóle internetu dopiero po restarcie znowu jest. Macie jakies rozwiązanie tego problemu? Korzystam z wi-fi.

Sh00t4you_eune_121_1_logo.png

Opublikowano (edytowane)
KOMUNIKAT:

To jest ukryta treść, proszę

Ileż to razy zdarzyło nam się grać i zostać w nagrodę powitanymi takim komunikatem.

Na jego wystąpienie może mieć wpływ wiele czynników jednak w lwiej części przypadków będą to poprostu lagi.

Gdy przez pewien czas nie możemy się dostatecznie "mocno" połączyć z serwerem gry zostaniemy z niej po prostu wyrzuceni.

Z tego powodu jest to prawdziwa zmora początkujących "modem tapperów", bowiem w tappingu chodzi o celowe chwilowe zerwanie połączenia.

Jeśli potrwa to jednak odrobinę za długo to po prostu zostaniemy wylogowani.

Problem ten ma też okazję częściej występować na komputerach łączących się z internetem za pomocy rutera czy też innego sposobu łączności bezprzewodowej.

W takim wypadku musimy sprawdzić czy siła sygnału jest wystarczająca i czy nie gubimy pakietów.

Do tego celu z powodzeniem możemy wykorzystać program WirelessNetView bądź jakikolwiek inny wbudowany w system.

Zaś jeśli chodzi o gubienie pakietów to pomocne może okazać się ustawienie optymalnej wartości MTU.

Więcej o tym możecie znaleźć w poniższym poradniku w punkcie 21:

Jeśli by się okazało, że z naszym łączem dzieje się coś złego w tym wypadku najlepszym wyjściem będzie skontaktowanie się ze swoim dostawcą internetowym.

Po powiadomieniu go o zaistniałej sytuacji i szczegółowym opisie problemu powinien on podjąć jakieś kroki w celu sprawdzenia gdzie leży źródło problemu i ewentualnej naprawy.

UWAGA!!

Od pewnego czasu wystąpienie w/w objawów może być niezależne od nas i bardzo prawdopodobne, że wina może leżeć nie po naszej stronie, a K2 Network.

W ostatnim czasie mają oni spore problemy i kolejne patche wprowadzają więcej chaosu niż pożytku. Jeśli jesteś jednym z pechowców i wszystko inne jest ok, to

jedynym wyjściem będzie wysłanie tickieta do supportu z opisem problemu. Im więcej będzie głosów domagających się rozwiązania tego problemu tym szybciej możemy się spodziewać podjęcia stosownych kroków przez K2.

Pełen temat:

Edytowane przez ♥ Naddie
Opublikowano

@UP Dalej nie rozwiązuje to mojego problemu z całkowitym brakiem internetu po tym błędzie. Nie działa mi internet nawet w przeglądarce. Masz +

Opublikowano

No to ja ci powiem że też tak miałem ale ze 2 razy i teżmnie z netem rozłączyło ale połączyłem się i znowu był :) i już normalnie grałem

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

No a więc spróbuj tak: weź element docelowy warrocka i tam masz plik cfg (version) I podmieniasz tam cyfry o tak :

<!--

[PATCH INFOMATION]

Format = 0

Launcher = 17

Updater = 33

Client = 36

Sub = 4

Option = 0

[/PATCH INFOMATION]

//-->

To powinno pomóc :) Jeżeli pomoge licze na + xD

5015c6eb1b6345ffb12a547a7d3f5d2b.0.gif[/url][/img]
Opublikowano (edytowane)

@UP Działa!!!!! Masz + i 5. Do zamknięcia. :)

@EDIT Jednak nie jest tak pięknie :/ Na distrum grałem 30 min i nic, a na oharze po 5 min.

Edytowane przez SkrenCior

Opublikowano

Jak ci nie działa w przeglądarce, to znaczy że to zależy od twojego połączenia z internetem.

1312476347-U203760.png

Sygnatura by R4donix.

Czekam na dalsze propozycje czegoś podobnego

:)

http://www.mpcforum.pl/topic/416750-zlecenie-sygnatura-avatar/

Opublikowano (edytowane)

Też miałem z tym problem rozwiązania:

Kupić lepszy router (teraz za 120zł kupisz coś fajnego)

Korzystać z kabla.

Edit

@down

D-linki to dobre rutery jeden nawet leży obok mnie.

Jeśli masz internet szybszy niż 2mb to naprawdę nie wiem dlaczego nie możesz grać

Edytowane przez K0PcZaK
Opublikowano (edytowane)

@UP Mam router za 200zł, więc lepszego mi nie trzeba :) d-link. Myśle, że to coś od gry.

Edytowane przez SkrenCior

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...