Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na moje oko wydaje się to bardziej skomplikowane.

#include <iostream>

#include <windows.h>

using namespace std;

int main (int argc, char *argv[])

{

for(int i = 0; i<argc; i++){

cout << argv[i+1] << endl;

CopyFile(argv[i+1],"D:\\dad", true);

}

system("pause");

return 0;

}

Ten kod kopiuje jeden plik, ale jak widzisz funkcja CopyFile potrzebuje NAZWY nowego pliku wiec musiałbyś chyba jakoś wyłuskać z ścieźki plików ich nazwe.

Będzie to pętla która pobiera po jednym znaku od końca do napotlkania znaku "\".

Chyba że istnieje jakas inna funkcja kopiująca pliki która ułatwi sprawe

Wygrywaj bez pychy, przegrywaj bez urazy

Opublikowano
Chyba że istnieje jakas inna funkcja kopiująca pliki która ułatwi sprawe

Oby :D

A co do nazwy to popróbuje ale wątpię że mi sie uda.

PS.Już mi gdzie indziej wypowiadali że w pętli miałem błąd.

Jak napisałeś for(int i = 0; i<argc; i++){.

To że argc[0] przechowywuje ścieżkę do pliku wykonywalnego czy jakos tak, u mnie program.exe

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Dla wygody macie tutaj wklejke z kolorowanym syntaxem: http://wklej.to/0Vzih

Kod pisalem na sucho, wiec pewnie gdzies jest jakis maly blad ;) Gdybys potrzebowal, to moge dopisac jedna lub 2 linijki komentarza.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Spoko, tu masz wytłumaczenie

Serio musisz się nauczyć to czytać, patrz linijka po linijce co jest napisane. Podpowiem na dobry początek, że w linijce 11 używasz funkcji, która nie jest nigdzie zadeklarowana(jest to funkcja z biblioteki standardowej C)

linki zewn.

Opublikowano

skopiowałem ten kod, poprawiłem go, ale i tak on ma w sobie błąd logiczny i nie będzie działał więc szkoda zachodu lepiej napisz swój od nowa

Wygrywaj bez pychy, przegrywaj bez urazy

Opublikowano (edytowane)

Zaraz przełączę się na windows i dam edita. Przekompiluję, bo widać bez tego jest dość trudno pisać.

Edit: zrobione.

http://wklej.to/2KGPT

Większość błędów spowodowana była tym, że pisałem pod standard c99. Jeżeli ktoś nie wie o co chodzi, to niech poszuka w google. Nie wiem też dlaczego dałem "using namsespace std", przed chwilą sam się nad tym zastanawiałem.

>> strcat( new_path, *argv[j+1] );

Tutaj, zamiast "j" miało być "last_backslash".

>> if( argv[j] == '\' )

To jest trywialne. Miało być "\\".

>> spider totalnie zepsuł kod - musisz napisać od nowa

>> skopiowałem ten kod, poprawiłem go, ale i tak on ma w sobie błąd logiczny i nie będzie działał więc szkoda zachodu lepiej napisz swój od nowa

Bóldupłem nad Tobą, Kidjamas. Napisz lepszy kod, to pogadamy, bo na razie wykazałeś się brakiem myślenia - wystarczyło przeczytać errory i pomyśleć, by kod działał. Mnie to zajęło 5 minut, Ty nie mogłeś się z tym uporać.

Edit2:

Link do execa, gdyby ktoś chciał podważać, że się kompiluje.

http://www.speedshare.org/download.php?id=91CD3BFD11

Gdyby ktoś dalej łkał, że mu nie działa:

Edytowane przez spider44

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Windows natywnie nie obsaługuje spakowanych plików. Poszukaj jakiejś zewnętrznej biblioteki.

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Zna ktoś jakąś bibliotekę do rozpakowania .jar ? bo do .zip znalazłem.

max 5 linijek tekstu.

Opublikowano

To poczytaj troche o .jar. Jakim algorytmem pakuje dane itp. i napiszesz.

Gdybym umiał to bym Zrobił Metin3 i GTA 5

Pozostawie to bez komentarza...

• Dodaj nową pozycję...