Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Imha - Jak zarobić sporą ilość yang !

activerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich graczy Metin 2 !

Chciałem dziś przekazać wam mój poradnik napisany własnoręcznie na temat jak zarobić na tzw IMHA ( obszar gildii ). ZACZYNAMY !

Punkty poradnika

1. Co to imha ( obszar gilidii ) ? - ogólne informacje

2. Tworzenie postaci ( dropka )

3. Expienie i co dropi

4. Podsumowanie

ZAPRASZAM !

Ad.1

Co to Imha ? - jest to obszar gildii ( oficjalna nazwa wymyślona przez twórców gry Metin 2 ) gdzie występują zwierzęta takie jak w M1 lecz z przedrostkiem "przeklęty" np. przeklęty nieb. wilk , przeklęty tygrys , przeklęty czarny niedźwiedź itd .

Co jest w niej takiego niezwykłego ? - Odpowiedź jest prosta . Bronie na 30 lvl . Czyli FMS-y , RIB-y , Koziki , itd które są bardzo wartościowe . Oczywiście zależne jest to od średniej z jaką są bonowane .

Ad.2 i Ad.3

-A więc tworzymy naszą postać . Lepiej jest jeżeli mamy już swoją główną postać bo wtedy kupimy eq dla naszego dropka i ulepszymy bez żadnego problemu .

-Dobrze , załóżmy , że mamy główną postać . Więc tworzymy nową postać na koncie ( polecam wojownika , dlaczego ? zaraz się okaże ) , i zaczynamy , no prawie .

-Logujemy się na swoją główną postać i kupujemy tam rzeczy dla naszej nowej postaci na 1lvl zbroje , naszyjnik , branze i co tylko się da oraz miecz na 5 lvl .

-Ulepszamy każdy z nich na minimum +6 ! I wrzucamy do magazynu .

-Logujemy się na naszą nową postać idziemy do dozorcy otwieramy magazyn i bierzmy nasze nowe eq .

-Expimy . I teraz wyjdzie dlaczego polecam wojownika body . Ponieważ ma on aurę , co daje dużą moc . Jak dajemy atuty ? 2 wit , 2 sił , 1 obrona .

-Wbijamy 5 lvl i teraz dajemy 1 punkt w wir miecza , 1 w trzystronne ( nie koniecznie ) a resztę w aurę .

-Expimy tak do 9-10 lvl ( NIE PRZEKRACZAMY 11 LVL !!!!! )

-Ważne jest też aby dołączyć do jakiejś gildii aby oddawać expa , żeby nasz level nie szedł w górę .

-Dobra wbiliśmy ten 10 lvl . Ja zrobiłem skille tak : 6 pkt aura , 2 pkt wir , 1 pkt trzystronne . No i nie mniej ważne kupujemy zapas potek !!! Naprawdę się przydadzą !

-Idziemy na IMHĘ ! Jak dojść ? Idziemy do M2 i tam mamy 3 niebieskie kwadraty . Jeden to powrót do M1 , drugi to loch małp ( łatwy ) a trzecia kropka to właśnie IMHA ! ( w różnych królestwach nosi różne nazwy )

-Wpadamy tam i co ? Zabijamy ile tylko się da ! ( expa cały czas oddajemy w gildię )

-Po kliku niekiedy po kilkunastu godzinach dropi nam bronie na 30 lvl i inne śmieci .

-Idziemy na targ i sprzedajemy wszystko . Jeżeli ktoś jest bardziej odważny to ulepsza dane bronie bo wiadomo , że w większości broni na 30 lvl nie potrzeba dodatkowych item ów dl ulepszania na +6 +7 +8 +9 tylko same yangi .

W ten sposób zarabiamy od 100kk do uhuhu .... Zależy to od naszego dropa , pomysłu i możliwości .

Nawiasem mówiąc mi dropło tam błękitną szatę +2 z 1000 PŻ .

Ad . 4 Jak widać da się zarobić tym sposobem . Ja wyciągałem za około 11h 1,2 kkk Ale wiadomo można więcej można mniej . Lecz warto spróbować .

Zadacie pytanie no ale co cały czas na imha z tym dropkiem ? NIE ! Później gdy nasz postać główna osiągnie już naprawdę wysoki poziom to wtedy naszego dropka też ulepszamy i możemy dropić RIB-y na ezoterach np albo zęby orka na czarnych orkach . 1 ząb orka to około 100kk jak nie więcej . A idą jak świeże bułeczki bo potrzebne są do misji z biologiem .

Myślę , że poradnik przyda się co niektórym osobom .

PORADNIK NAPISANY W 100% PRZEZE MNIE DLA MPCFORUM ! ZAKAZ KOPIOWANIA !

POMÓGŁ CI MÓJ PORADNIK ? DAJ PLUS ! TO NIC NIE KOSZTUJE A MOTYWUJE DO DALSZEJ PRACY !

Opublikowano

pełno było podobnych tutków, ale zawsze w jakimś jest coś nowego lub jakaś ciekawostka.

ten tut mi akurat też trochę pomógł. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...