Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

mam do was pytanie gdyż mnie to nurtuje od dłuższej chwili a chce dobrze wybrać bym nie żałował;]

a więc tak myślałem by znowu zacząc grać na metin2;]

pomóżcie mi wybrać a moje poglądy są takie:

metin2 PL:

+stabilny

+trwały

-dużo yang z allegro

-małe szanse na gre bez is

- duże szanse na dostanie bana za hacki

-cięzko się wybić bez wkladu PLN na is bądź yangi z allegro

-ban przekreśla dużo zabawy i trzeba zaczynać od nowa co cięzko

- duże szanse bana za exp boty

Metin2 Priv:

+szybszy exp

+łatwe skille

+bony za yangi

-epickie eq

-rzadko max 99lv

Takie są moje poglądy, moglem o czymś zapomnieć. i tu moje pytanie czy:

1.zacząc grać na PL ale głównie na EXP BOCIE lecz bez is itp

2.zacząc grać na privie choć serwer może nie być pewny ale dużo szybsze wbijanie lv itp

Proszę wziąść pod uwage moje sugestie napisać swoje i doradzić mi co i jak co wybrać gdzie zagrać?

PS. gdyby ktoś mi doradził 1. prosił bym o linka do spis tut o exp botach. proszę pisać szczegółowo. rozdaje + i - za pomoc;]

dziekuje

;]

Opublikowano

Ja proponuję Ci grę na prywatnych serwerach, a jeśli miałbyś wybrać jakieś globale to Metin2.sg lub Metin2.com.br

Ogólnie prywatne serwery są łatwiejsze i nie ma tyle noobów co na Metin2 PL, bo nawet nie wiedzą, że istnieją privy.

Opublikowano

Zacznij na privie, najlepiej PandoraMT2, albo Tiveria - to są bardzo dobre serwery..

na PL nie zaczynaj bo to nie ma sensu... szybciej PL padnie od tych privów

z8316395X,Mafia-2.jpg

Jak jesteś mądry to daj

delete.png a jak jesteś głupi to daj add.png

A jak jesteś peda* to nie dawaj nic

Opublikowano

Na privie najlepiej na mexily malo osob ogarnieci ludzie Is nie muszisz wcale wydawac nie hamachi tylko dedyk epickie bronie i zbroje hwangi ksiezycowe noze itd zlote hwangi itd latwo miec itemy zatrute itd ale ciezko miec na +9 bo perly potrzeba a sa straznie drogie dla tego go polecam male wyzwanie ale gdy masz duzy lv np 100 to juz latwo z kasa zagraj Wyjasnione Moderator juz mozesz zamknac temat niech se kolega wybierze jakiegos z tych

Opublikowano

@ up

Grasz ninja..? Skrzydełka tanie na +9 to troszkę roboty ale żadnych głupich pereł wiec ninja najłatwiej

@ topic

Privyy .. Polecam Pandoramt2 albo yitian

Opublikowano

Ja osobiście gram na privach bo PL to dla mnie syf i gówno drożyzna itp.Pograj na privach jak by co napisz na pw do mnie.Ja polecam ci gre na imetin-taki fajny privek szybki exp itp. ja tez tam zaczynam :))

Opublikowano

zagraj na innym globalu.

A co do priva takiego jakiego szukasz to polecam Avalonmt2.. najlepsza broń syrek i zbroja hwang :)

co do globali to :

Metin.us - ten metin jest od Z8Games.Są 2 servery NEW WORLD i FREE KINGDOM(najwięcej polaków gra na NEW WORLD).Za misje lvl-owe z polowaniami do 21 lv dostaje się 90/99% expa.Na czacie trzeba pisać po angielsku.

Kamienie duchowe około 100k, z tego co kojarzę.

Za ksucie noobki łapią bana.

Nie jest dozwolony spam na chat'cie - moderatorzy chat'u.

Milsza atmosfera niż na PL (oczywiście 80% Polaków, którzy tam grają, potrafią ją rozwalić).

GMowie przykładają się do swoich obowiązków, nie to co na PLu się wyprawia.

1-5lvl=Misje Polowania 99%, 6-22 albo 20=90%.

Fajniejsze Itemki za wykonane misje np. 1 strona pamiętnika czy tam 2 =Bodzio, dostaje się kamienie(3x) za za misje na 28/29lvl za to,

że Kwiatki dla Ziomka nazbierasz w M1 co jest na samej górze, Na różne świeta są eventy za które można dostać bony jakieś Pierscienie Expa itp.,

Bronie na 80lvl+ tu jest inaczej niz na privach np. masz syrka +0 to na 80lvl +1 na 81 +2 na 82 itp.,

Zbroje króla(Hwang) dostaje sie za wygranie wyborów na króla. ; ) na stronce są ogłoszenia.

Metin2.sg

Metin2 Singapore jest to global godny uwagi

i moim zdaniem najlepszy ze wszystkich na jakich grałem.

Raty expa czasami w weekendy do 200% dochodzą,

na start dostaje się 3 ręke /pierścień expa/rękawice złodzieja. W 1 miesiąc można wbić 80 lvl.

Dropią zielone potki/zwoje powrotu nie polecam grać w chunjo ba mało tam ludzi. Gra jest po angielsku.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Graj na prywatnych. PL to gówno w tyych czasach. Na Privach możesz bocić ile wlezie i nie bedzie Ci szkoda, jak bana wyłapiesz. Jakaś satysfackja jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...