Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z regOCXFiles

marlborot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy włączam regOCXFiles_win7 wyskakuja mi bledy typu "Moduł C:/Windows/sysWOW64/ccrpprg3N.ocx został załadowany, ale wywołanie funkcji DllRegisterServer nie powiodło się i został zwrócony kod błędu 0x80004005.

Oczywiscie mam windows 7.

Proszę o szybka odpowiedz mam nadzieje ze ktos bedzie potrafil rozwiazac ten problem...

Opublikowano

Jak ci nie idzie to skopiuj recznie pliki tabctl3n.ocx mswinscn.ocx mscomctl.ocx ccrpprg3N.ocx do Folderu

"C:\Windows\System32"

i po sprawie ten programik właśnie to robi.

Opublikowano

juz tak robilem ;/ i nie mam pliku tabct3n.ocx

iBot_Necessities -------> http://www.mediafire.com/?zihmiwwdjyu

1) Widocznie czegoś ci brakuje pobierz ponownie iBot_Necessities tam powinny być wszystkie pliki:

tabctl3n.ocx

mswinscn.ocx

mscomctl.ocx

comdlg32.ocx

ccrpprg3N.ocx

skopiuj je wszytskie do :

"C:\Windows\System32"

2) na koniec w folderze iBot_Necessities jest jeszce vcredist_x86 zainstaluj i powinno zadziałać

Opublikowano

nadal ten sam błąd... cos z dll musi byc ;/

czy ja pisze nie wyrażnie nie odpalaj programu tylko zaznacz 5 plikow wes kopiuj i wklej do "C:\Windows\System32"

jak wyskoczy że są to weś zastąp

Opublikowano

no robilem tak i nadal ten sam blad jest.

nie możliwe !

kopiujesz pliki do : "C:\Windows\System32"

niema opcji żeby wyskoczyło : C:/Windows/sysWOW64/ccrpprg3N.ocx został załadowany, ale wywołanie funkcji DllRegisterServer nie powiodło się i został zwrócony kod błędu 0x80004005

po 1 nie kopiujesz do C:/Windows/sysWOW64/ccrpprg3N.ocx tylko do C:\Windows\System32 taki bład jest tylko jak kopiujesz przez program cmd

a ja ci pisze że kopiuwać do :C:\Windows\System32 i recznie nie przez program

Opublikowano

Uruchom najpierw "regOCXFiles_winXP" to działa na Windows 7 bez problemów. Następnie uruchom ibota za pomocą opcji "Uruchom jako administrator".

Sig.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Co za dekle... On ma problem z zarejestrowaniem tych plików a te pliki nie sa jakies uszkodzone. To błąd w systemie też to mam i niewiem jak naprawić. I w zaden sposob poki tego nie naprawi nie zarejestruje tych plików do systemu.

poprostu jego system wyrzuca blad wejsciowy przy próbie rejestrowania (właczenia funkcji DllRegisterServer). To bład systemowy

Rozwiązałem problem. Wystarczy wejsc do c:/windows/system32 znalesc plik cmd i uruchomic go z prawami admina pozniej mozna juz rejestrowac pliki komenda

"regsvr32 nazwapliku"

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...