Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Xbox360 Pomoc

Dziocha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam zamiar kupić Xboxa360 i grać na nim w różne gry między innymi Crysis2 lecz pytanie czy nie będzie przeszkadzało jak zagram na normalnym TV na jakim grałem w PS2 różne gry? czy rozdzielczość nie będzie rozmyta czy nie będzie w pixelach i wgl czy opłaca się kupować Xboxa do takiego TV kumpel mówi że da radę i będzie całkiem spoko lecz może być problem z niektórymi texturami mogą być bardzo małe no nie wiem sam.

Mogę także kupić kartę Grafiki NP MSI GTX560 z CUDA Kosztuję ona 966zł .I w ogóle grafika jaka jest na xboxie taka jak w kompie na full ? czy jak to

Opublikowano

Bardziej polecam kupić PS3 niż x'a.

Przy x'ie aby móc grać w necie musisz kupić "Golda" czy coś takiego.

Natomiast przy PS3 masz całkowicie za darmo.

Ten telewizor jest duży?

Chodzi mi o to czy ma tą "dupę" z tyłu czy jest płaski?

Ogólnie jak się kupuje jakąś konsole to najlepiej pod HD, ale jeżeli nie ma innego wyboru to bym się nad tym zastanowił.

Obraz nie będzie taki jaki byś chciał, textury będą rozmazane i ogólnie kiepsko widzę x'a pod zwykłym TV.

PS3 nie podepniesz pod euro czy coś innego.

Jedynie kabel HD, ewentualnie jakieś przejściówki.

Zapoznaj się z regulaminem panującym w tym dziale.

w83od2.jpg

Opublikowano

tak tv będzie z tą dupą :) PS3 nie chcę wolę Xboxa :) i tak nie gram przez neta :)a więc warto czy nie;D? a tv taki mam dałem tylko aukcje żeby pokazać jak wygląda http://allegro.pl/telewizor-trilux-21-i1664417908.html może zostać przy PC ? tylko zmienić kartę

Ogółem PC taki

Phenom X4 3,2GHZ QuadCore

4GB Ramu Geil

GeForcr GT430 Palit i zamiast tej zrypanej karty; MSI GTX560 z CUDA przy tej karcie przez następny rok albo 2 lata nie wyjdą gry które by nie poszły;)

Opublikowano

Mówisz ? no wiem że ta karta w miarę dobra a nawet bardzo ale żeby w każdej 60-90 fps to nie wieżę na Wiedźmin 2 Ultra wymagania bez uberpróbkowania cieszył bym się z 40 fps;P

Opublikowano

Może krawędzie będą leciutko rozmazane i będzie problem z odczytaniem niektórych napisów :D

Sam miałem TV z dupką i np. w BC2 nie widziałem kto jaki ma poziom ^^,

@PKJ

PS3 pod zwykłym TV radzi sobie tak samo jak Xbox360...

Gold... Faktycznie płatny. Ale jak kiedyś usłyszałem o PS3 cyt.: "Włącz online i graj sam" :rolleyes: Metafora faktycznie jest prawdziwa, ostatnio się przekonałem u kolegi ;)

Opublikowano

To od Ciebie zależy, ja bym wybrał konsole X'a czy tam PS bo lubię takie zabawki, gra na konsoli jest nieporównywalna do PC oczywiście jak masz podłączonego neta bo dopiero wtedy otwiera się brama PrAwDzIówEgO EXPIENIA!!! :D, poza tym raz płacisz i nie martwisz się czy jakaś gra Ci nie ruszy tylko grasz. A PC ciągle musisz upgrade'ować.

Kupuj Xboxa !! :) - Jak już kupisz to zapamiętaj mój GamerTag i dodaj mnie do kumplowni - ZiolkoJr

/// Jest to tylko moje zdanie (że konsola jest lepsza od PC), więc proszę niektórych o powstrzymanie się od wypisywania uwag odnośnie mojego posta.

Opublikowano

No tak ale na tv21 grafika będzie ok ? i jak w ogóle grafika jest ustawiana na konsoli zawsze max? tak jak na kompie? czy jak to jest

Opublikowano

@ ZiolkoJR

PC ciągle upgrade'ować ? Jak ktoś dobrze zaplanuje zakup komputera (nie gotowca) i sam złoży z solidnych podzespołów , to spokojnie kilka lat mu bedzie sluzyl :). Poza tym PS3 i XBOX przegrywaja z PC'tami obecnie hehe. Co mi z tego , ze PS3 udzwignie kazda gierke skoro nie mogę PS3 rozbudowac o lepsza karte graficzna ? Porownalem sobie CRYSIS z xboxa z CRYSISem na PC . Mowie o 1 czesci bo druga nie ma DX10 ani DX11. Wynik porownania wskazywal na wygranego PC'ta :). Duzo lepsza grafe osiagniemy na pC . Obecnie konsole są shitem pod wzgledem jakosci grafiki gdyz karty graficzne na PC oferuja lepsza grafike, fizyke gry i teselację .

Poza tym gry sa przerabiane na konsole pod wzgledem grafiki czyt. tak zoptymalizowac by w ogole na konsolach sie odpalily :). Co za tym idzie ? Gorsza jakosc grafiki bo jest znacznie skompresowana by uzyskać zgodność z mozliwosciami sprzetu w PS3 czy XBOX.

@ TOPIC

BIERZ KARTĘ i nie marnuj kasy na konsole bo to strata pieniedzy :). Raz , ze konsoli nie rozbudujesz . Dwa konsole obecnie maja gorsze mozliwosci wyswietlania grafiki i są slabsze od obecnych kart graficznych dla PC. Trzy : gry na PC są dużo tansze od tych na XBOX czy PS3 .

s

jqeuR.png

Opublikowano (edytowane)

No tak ale czasami dla relaksu usiąść sobie samemu i popykać na padzie było by miło czy to jednak sensu nie ma ostatnia odpowiedź i temat off może być.

Chyba że kupić PS2 kilka fajnych tytułów też jest np GoD1.2 Tekken 5 SoulCalibur 3 DragonBall Z itp no kilka fajnych i do tego tańszą niż ta MSI GeForce tylko Normalną GTX560TI za 600 zł co wy na to?

Edytowane przez Dziocha
Opublikowano

PS3 jak już napisałem nie podepniesz pod swój telewizor ze względów takich, że ta konsola ma tylko wejście HD.

Więc odpada.

Ja bym brał kompa.

Wymienisz sobie grafe i już możesz grać w jaką chcesz gierkę.

w83od2.jpg

Opublikowano

no tak Kiki ale 4GB ramu i Procek QuadCore 3,2GHZ starczy na razie? i jak bym wziął tą MSI GeForce GTX560 Black Hawk ona 966 zł a musiał bym pewnie zasilacz zmieniać bo jak się nie mylę to mam 400W:P

Opublikowano

no właśnie a ja mam budżet do 1 kafelka poradź coś porządnego Zasilacz do 200 zł i Karta 800 zł chyba że uciągął by ten zasilacz jest on w miare nowy ale wiadomo 400W

Opublikowano

Po kij tak drogo placic za kartę ? Do 500-600 góra... wiecej nie pyli się .

Sam posiadam model Nvidia GTS450 1GB GDDR5 , Pixel Shader 5.0 , Vertex Shader 5.0 i kazda najnowsza gra smiga na maxa z ustawieniami maksymalnymi. Ma zapewnione dobre chlodzenie . No i jest ENERGOOSZCZEDNA w porownaniu z 9600gt czy 9800gt.

jqeuR.png

Opublikowano

tylko że ta karta GTS450 Pośmiga ci jesio z pół roku z najnowszymi grami i kalapita a taki GTX560TI pośmiga dużo dużo więcej

Opublikowano

Hmm. chyba wiem skad kompa brales - z allegro, sam mam podobnego.

Osobiscie polecam wymiane karty na Vertex3D Radeon HD 6950. Dosc cicha, Wiedzmin 2 na Ultra z UberSamplingiem z ok 30FPS :)

Do tego musisz wymienic zasilacz. Te gowno ktore montuja w tych kompach to porazka. Wymien na conajmniej 500-550 W.

Wydatek to ok 900zl... ale WARTO!

Komp na pare lat.

pzdr.

:)