Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje programu ktorym moge sciagnac simlocka w sonyericsonie c902

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaj softa i cida Twojego c902. Bo nie wystarczy mieć samego programu, lecz jeszcze plik usuwający tego simlocka dopasowany pod twój soft i cid... Na tuningu se znam się bardzo dobrze, więc śmialo pytaj.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Opiszę Ci to krok po kroku (jaki cid), ale ja posłużę się SE S500i@W580i

1. Ściągnij Setool2lite v1.11 (ja się posłużę v1.08 - taki mam na kompie)

2. Odpalasz i klikasz identify

3. Wyjmujesz i wkładasz baterię

4. Podłączasz telefon z wciśniętym "c" (w telefonie ;p) - trzymaj cały czas "c" dopóki po lewej stronie nie wyskoczy info o twoim fonie

5. Możesz wyjść z programu. Wejdź do folderu logs i wejdź w ostatni plik (w moim przypadku: Session0(2011_06_18_09_39_14).txt). Skopiuj linijkę Flash CID i color. W moim wypadku wygląda następująco:

FLASH CID:53 COLOR:RED

6. Odłączasz telefon, wyjmujesz i wkładasz baterie i możesz go uruchomić.

Wygląda na długi poradnik, ale zrobisz to w 1min... ;p

Jak masz cid 51/52 to napiszę Ci tut do Setoola i zdejmiesz locka w 2min. A jak 53 (jak np. ja) to już pół godzinna zabawa far'em i wtedy dam Ci linka do odpowiedniego tuta. (dochodzi zabawa z "uwalaniem" telefonu ^^)

Opublikowano

Wiec tak, robie all wedlug instrukcji ale nic nie dziala, w programie xs++ tez nie dziala, nie wiem o co chodzi a robie wszystko dobrze, czasem ponawiam to kilka razy ale i tak mam ten sam wynik xD

oto linki:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cf26c2f6f42fb2bb.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/177543daf18dfa05.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9a8dc89069ca61f1.html

Przed chwila sprawdzilem na telefonie brata (se w380i) i all dziala xD

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4953f87735b7980e.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d0dad2d9b93eb283.html

Teraz zbieram tylko +

Moj pierwszy mod xD

Opublikowano

jak ci szkoda te 20-30 zł wydać to trzeba sie pomęczyć czasem, jesli nei działają ci programy to masz źle zainstalowane sterowniki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

czyli że program błędnie rozpoznaje telefon , kierunek fora internetowe i szukać dokładnego tutorialu jak dl tego właśnie modelu zrobić

cały czas polecam fachową robote , puźniej w razie uszkodzenia albo złej konfiguracji czeka cie większy wydatek na odnowe softu :)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

czyli że program błędnie rozpoznaje telefon , kierunek fora internetowe i szukać dokładnego tutorialu jak dl tego właśnie modelu zrobić

cały czas polecam fachową robote , puźniej w razie uszkodzenia albo złej konfiguracji czeka cie większy wydatek na odnowe softu :)

Program SEUS i jedziesz dalej ;p

Opublikowano

sam czesto robiłem na róznych telefonach w prawie 50% przypadków kończyło się serwisem bo szkoda czasu tak samo jak i telefonu czasem których na szczęście udało mi się zepsuć tylko raz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

sam czesto robiłem na róznych telefonach w prawie 50% przypadków kończyło się serwisem bo szkoda czasu tak samo jak i telefonu czasem których na szczęście udało mi się zepsuć tylko raz

To mi czasami po zdjęciu locka soft padał (po miesiącu) to wtedy podpinam pod SEUSa i od nowa trzeba zdejmować locka...

Przerobienie telefonu = utrata gwarancji - czyli zdjęcie locka to już niestety utrata gwarancji.

Wgranie softa SEUSem = "powrót" gwarancji

Dowiedziałem się o tym od zaufanego pracownika Ery. (mi to się przydało z W580i bo tel. poszedł na wymiane taśmy LCD, więc wiem, że na pewno przyjmują po wgraniu softu SEUSem)

@xXRiddickXx

Wgraj softa SEUSem i wtedy spróbuj jeszcze raz Setoolem zobaczyć Cid'a

Opublikowano

wiem, softwarowy upgarde niby dobry ale czasem wiesza albo odmówi posłuszeństwa i tzreba znowu, nie ma problemu w razie problemów wgrać stary soft potem

hardwarowy to niestety utrata gwarancji ale przy dzisiejszych cenach telefonów taniej kupić nowy niżnaprawiać stary, tymbardziej że coraz więcej telefonów jest bez simlocków już i z gwarancją

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Wgrac wszystkie stery usb jakie znajdziesz na necie do tw tela. inaczej sie nie da

Opublikowano

nie wiem jak chciałeś inaczej , można kodem ok 100 do 200 zł w salonie legalnie i bez utraty gwarancji , mozna w sklapachh/stoiskach gsm za 20-30 zł , można sie pobawić tak jak ty ale nikt nie da ci uniwersalnego rozwiązania bo czasem idzie gładko taka podmiana a czasem nie rusza wcale

ktoś kto się zan wie jak coś poprzestawiać i metodą prób i będów dojdzie wkońcu do sedna JAK TO ZROBIĆ ale nie znaczy ze jego metoda sprawdzi się u ciebie właśnie

soft masz, sterowniki i potzrebne pliki tez o tylko ruszyć głową , wyjdzie raz , znając życie za drugim razem nie wyjdzie ale powiedzmy za dziesiątym czy n-tym na pewno ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...