Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Luka serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem, polegający na tym że ktoś jakimś cudem, na nowych plikach serwerowych ma uprawienia GM'a, mimo tego, iż nie istnieje on w bazie danych...

Wie ktoś może, co posiada taką lukę, która mogłaby powodować nadanie uprawnień gm'a, bezpośrednio z gry? Próbowałem 2-3 różne pliki game, i ktoś wciąż pisze dajmy na to na /n bądź ostatnio wpisał /shutdown.

Z góry dziękuję za jakiekolwiek wskazówki, nie jest to gm-mode jak za czasów października, ale trochę uprzykrza mi życie, pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Z tej strony HA serwera Oriental ten sam problem miałem ale jakos sobie poradziłem pozdrawiam serwer i życzę żebyś to szybko zrobił :)

BO myślę ze ci serwer rozwala i upadnie ;D

Widocznie ktoś włącza gmmode spróbuj stworzyc postac bez gm i sprawdzic czy mozesz uzywac komend.

Jeżeli możesz to szybko wpisz /e test 0 i

zabezpiecz przed gmmode wg. tego tutoriala

On nie włącza GM mode

Ten poradnik i tak nic nie zrobi.

Edytowane przez Cyberkonta
Opublikowano

Być może odpowiednie regułki do firewalla poskutkują, ale obawiam się że to jakaś inna 'luka', miło byłoby gdyby była możliwość zabezpieczenia tego w sposób alternatywny, jak za czasów października 2010, kiedy to była możliwość korzystania z BashPanelu i uruchamiania gm-mode.

Jeśli ktoś ma jakieś sensowne rozwiązanie, jestem w stanie go odpowiednio wynagrodzić, myślę że możemy się dogadać, w razie czego proszę o kontakt PW.

PS. Przypominam, to nie gm-mode, ktoś uzyskuje przez jakąś lukę uprawnienia Administratora na daną postać, gdy próbuję się do tej osoby teleportować, serwer wskazuje ze jest na channelu 5. (nie posiadam nawet takiej ilości kanałów)

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Piotrek,ciężko będzie ;)

Po co nas banowałeś na ts i mnie na skype :D

Przeglądnij sobie dlaczego Cię zablokowałem na skype, to może odświeżysz sobie pamięć Dawidku, i zobaczysz Twoje zachowanie z ostatnich dni, przed blokadą.

Przypomnij sobie również, za czyją pomocą istniejecie począwszy od MTCore... ładnie tak się odwdzięczać?

Dlaczego Was zbanowałem na TS? z prostego powodu, nie pozwolę sobie pluć w twarz.

Albo rozmawiamy kulturalnie, albo wcale, bez ulg dla młodzieży.

@Topic

Jeśli ktokolwiek jest zainteresowany pomocą w tym absurdalnym przypadku, zapraszam na PW, możemy się dogadać na coś wzamian, najpierw wymagam jednak trafionej pomocy w tym przypadku, jeśli okaże się skuteczna - nagroda wędruje do odpowiedniej osoby.

Pozdrawiam.

Edytowane przez bullett
Opublikowano (edytowane)

PO 1 mój kolega chciał się z tobą dogadać pogadać ale jak nie chciałeś to twój problem

Piotrek,ale ja nawet słowa nie powiedziałem a ty mnie zbanowałeś :)

Edytowane przez Cyberkonta