Skocz do zawartości

Ciekawa gra Amumu

baloniki
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Elo, zakupilem sobie Amumu, gra mi sie nim bardzo dobrze chociaz nie posiadam buildu w 100% :/

Patrzalem na mobfire ale co kazdy to inny build, namieszalo mi to bardzo wiec pytam sie was o jakis konkretny build.

Jak mam robic build jak np w grze jestem przeciwko 2 casterom i 3 wojownikow, archerow, interesowalby mnie build z duza iloscia hp, phy defa i m defa.

Tutaj pokarze wam jakim buildem grac aktualnie \/

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/amumu-the-tank-slayer-46190

Licze na wasza pomoc

aKiMaLaGa

WoSuAaAaAp

KwiKwiChrumChrum

•  
  • Zbieram Minusiki.

mercurys-treads.png

sunfire-cape.png

banshees-veil.png

force-of-nature.png

randuins-omen.png

guardian-angel.png

Jak komuś nie podoba się build proszę to uargumentować i nie hajterzyć, pozdrawiam.

Dodam jeszcze, że amumu gdy masz ogarnięty team idź na jungle i rozdawaj skile tak :

E->W->Q->E->E->R->E->W->E->W->R->W->W->Q->Q->R->Q->Q

Edytowane przez Opal

Buildy większości tanków są całkowicie zależne od sytuacji i core stanowi tylko 1-szy item i boots of speed.

3/4 silnych dps-ów - jak najwięcej armora oraz hp - jeśli w przeciwnym teamie jest postać zadająca % z maksymalnego życia (xin, vayne) jak najwięcej armora. Najprzydatniejszy item - thornmail

2/3 dpsów oraz 2/3 casterów - armor + m.res + hp.

3/4 casterów - full m.res i hp. Najprzydatniejszy item - Force of Nature

Dam ci radę. Nigdy nie chodź amumu na linię. Jest za słaby, potem ma mało last hitów. Za to bierzesz smite i cisniesz do Jungli. Pro ganki z stunem i ulti. Jak się przyzwyczajisz to zakamasz ocb.

Wiadomo, że to nie ww i zaczynasz od duchów, chyba, że ci z mid ktoś pomoże to blue->duchy->psy->golemki->red, zależy po jakiej stronie jesteś.

Core to: Mercury, Sunfire Cape, Fon i Banshee. Reszta to możesz np. guardiana.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Dam ci radę. Nigdy nie chodź amumu na linię. Jest za słaby, potem ma mało last hitów. Za to bierzesz smite i cisniesz do Jungli. Pro ganki z stunem i ulti. Jak się przyzwyczajisz to zakamasz ocb.

Wiadomo, że to nie ww i zaczynasz od duchów, chyba, że ci z mid ktoś pomoże to blue->duchy->psy->golemki->red, zależy po jakiej stronie jesteś.

Core to: Mercury, Sunfire Cape, Fon i Banshee. Reszta to możesz np. guardiana.

Chyba cię poj***** ,amumu od duchów?

Ja spokojnie bez pulla jade blue ,skill W i jazda.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

mercurys-treads.pngsunfire-cape.pngbanshees-veil.pngforce-of-nature.pngranduins-omen.pngguardian-angel.pngJak komuś nie podoba się build proszę to uargumentować i nie hajterzyć, pozdrawiam. Dodam jeszcze, że amumu gdy masz ogarnięty team idź na jungle i rozdawaj skile tak :E->W->Q->E->E->R->E->W->E->W->R->W->W->Q->Q->R->Q->Q

na jungle zaczyna się od W bo zabiera % hp wiec imo jest lepsze i nie ma 1 buildu na tanka bo sam musisz wiedzieć co robić zależnie od przeciwników (jak ktoś wyżej napisał)

co do tego nie mogę się zgodzić bo mumia to jeden z lepszych i szybszych junglerow przez swoje aoe spele więc jungluje się normalnie blue > wilki > duchy > red > golemy i gank

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

na jungle zaczyna się od W bo zabiera % hp wiec imo jest lepsze i nie ma 1 buildu na tanka bo sam musisz wiedzieć co robić zależnie od przeciwników (jak ktoś wyżej napisał)

co do tego nie mogę się zgodzić bo mumia to jeden z lepszych i szybszych junglerow przez swoje aoe spele więc jungluje się normalnie blue > wilki > duchy > red > golemy i gank

Po golemach b i potem gank.

Ma się za mało hp żeby potem gankować.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"