Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

podpinam sie pod pytanie, mam server ale nie umiem zrobic tego z hamachi:)

z no-ip są problemy najlepiej sprawdzą sie hamachi jak to serwer dla paru osób, instalujesz robisz sobie sieć i dostajesz IP masz swoje hasło i login do sieci podajesz ludziom i pojawiają się u ciebie w okienku hamachi, IP z hamachi wstawiasz w xlate-e.DAT (plik ktory jest czescia config.pk) po edycji pakujesz znowu config.pk i wszystko powinno działać, jeśli nie to na necie jest tyle tutoriali, że tydzień zajełoby wam ich ogarnięcie ;) także szukać

Opublikowano

z no-ip są problemy najlepiej sprawdzą sie hamachi jak to serwer dla paru osób, instalujesz robisz sobie sieć i dostajesz IP masz swoje hasło i login do sieci podajesz ludziom i pojawiają się u ciebie w okienku hamachi, IP z hamachi wstawiasz w xlate-e.DAT (plik ktory jest czescia config.pk) po edycji pakujesz znowu config.pk i wszystko powinno działać, jeśli nie to na necie jest tyle tutoriali, że tydzień zajełoby wam ich ogarnięcie ;) także szukać

Ja pierdole czytaj ze zrozumieniem omg -.- Czy my cie pytamy jak postawic server na hamachi czy jak na noip ? nastepnym razem przeczytaj tekst ze 20 razy albo wiecej az zrozumiesz.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

hamachi to tragedia :P

Zewnętrzne IP macie? Jeśli tak to da rade.

Tylko teraz jest jeden mały problem, nie umiem tego zrobić z routerem (na zwykłym modemie nie ma problemu). Przy routerze prawdopodobnie trzeba by się bawić w przekierowywanie portów, ale nigdy nie miałem czasu żeby się nad tym zastanowić :P

Jeśli chodzi o zwykły modem wystarczy wejść na no-ip.pl, założyć konto i w panelu ustawić hosta.

Ze strony trzeba ściągnac klienta no-ip dla windowsa i po zainstalowaniu podać dane (na dole na pasku powinna być ikonka, po najechaniu na nią musi wyświetlać nasz adres IP, który przesyła na stronę no-ip).

W configu kala oczywiście trzeba podać nazwę hosta który utworzyliśmy np kalonline.no-ip.pl

Jak już mówiłem, z routerem coś nie działało i w tym wam nie pomogę :P

Edit: Coś czytałem właśnie, że modemy ZTE Combo od neostrady stwarzają dość poważne problemy. Teoretycznie przekierowałem port 80, ale jakoś nic się nie zmieniło. Nadal wpisując IP w przeglądarce przechodzi do ustawień routera.

sign.png
Uczeń
Opublikowano

Ja pierdole czytaj ze zrozumieniem omg -.- Czy my cie pytamy jak postawic server na hamachi czy jak na noip ? nastepnym razem przeczytaj tekst ze 20 razy albo wiecej az zrozumiesz.

Nie pierdol bo rodzine powiększysz ;) Napisz ze zrozumieniem wtedy może będę miał możliwość tak właśnie to przeczytać sherlocku :rolleyes:;)

Opublikowano

Scherlocku

Siemka all.

Mam pytanie do tych co umieją postawić server.

Mój kolega postawił server ale przez hamachi nie umie zrobić hosta do no ip.

Napisałeś mi aby postawił server przez hamachi a zobacz sobie to co napisałem -.-' , czy ja prosiłem cię abyś mi powiedział to samo co on zrobił , czy aby mi ktoś powiedział jak zrobić na no ip , zastanów się i milcz.

YourFear mi już odpowiedział i starczy.

YourFear proszę zamknąć temat ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...