Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router - Problem

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam D-Link Dir-300. Jak gram z bratem w jakąś grę online, to po 5 minutach nas wywala. Czego to może byc przyczyna?

Opublikowano

Aktualizowałeś firmware ?

Hardware Version : B1 Firmware Version : 2.04

xenex@ To może być to. Bo mam neta 1mb.

Opublikowano

Masz na dwóch kompach takie same IP ? Zadzwoń do usługodawcy, najwyraźniej nie pozwala korzystać z dwóch maszyn naraz, podczas jednego połączenia.

Od neta nie zależy, bo też mam 1 mb i mi śmiga ładnie na dwóch kompach.

@down.

Pomyśl...Zacznij coś pisać z sensem, bo porty odblokowane są, zazwyczaj na początku kupywania, a od gier żaden port nie blokuje... Powolnie łącze nie może być, bo

Od neta nie zależy, bo też mam 1 mb i mi śmiga ładnie na dwóch kompach.
Opublikowano

Hm... mieszkasz z bratem w jednym domu i korzystacie z tego samego routera i usługodawcy tak?

Zależy w jaką grę gracie. Z doświadczenia wiem iż jest to nieodblokowany port IP lub powolne łącze.

G00D@:

Nie udzielaj się jeśli nie wiesz... bo mnie Twoja wypowiedź rozśmieszyła. W kafejcie jest na każdym komputerze to same stałe IP i jakoś działa.

Opublikowano

router ma od tego NAT by ukrywało inne ip za routerem, sprawdź czy jest włączony, przy okazji usługe UPNP jeśli ją ma tez włącz

jak masz kogoś kto może ci ustawić , wystarczy że podasz aktualny adres i włączysz administracje z zewnątrz to ci ustawi jeśli masz błędy w konfiguracji

(4000)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

router ma od tego NAT by ukrywało inne ip za routerem, sprawdź czy jest włączony, przy okazji usługe UPNP jeśli ją ma tez włącz

jak masz kogoś kto może ci ustawić , wystarczy że podasz aktualny adres i włączysz administracje z zewnątrz to ci ustawi jeśli masz błędy w konfiguracji

(4000)

http://www.webpagescreenshot.info/img/633232-616201184134PM

; )

Opublikowano

Advanced > Firewall & DMZ

enable spi i zaznaczyć , ta opcja załącza NAT

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

kopiowałeś mac kompa do routera ? jeśli tak w kompie go tylko zmień na dowolny wpis w ustawieniach sterownika karty sieciowej , jęsli to nie pomaga pozostaje tylko łącze albo coś z softem routera. uaktualnij i sprawdź

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if