Tenma Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam, mam plik tekstowy, w nim dużo linijek, ponad 4k. I chce je ułożyć od najdłuższej do najkrótszej. Ma ktoś jakiś pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunun Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 stringlen, for z step -1 najpierw przeszukanie wszystkich linijek która jest najdłuższa, posegregowanie w tablicy a na koniec happyend Tenma 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tenma Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Dobra zrobiłem tak. Mam plik z moimi linijkami i drugi plik który wyglada tak ; 'numer_linijki''ilość znaków' Teraz myślę jak ułożyć od największej do najmniejszej ilości. Mając taka kolejność zapisanie pliku już nie będzie problemem. Nie wiem tylko jak porównywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hfaua Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 _ArraySort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qps666 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 StringLen //Zakaz gifów-Dektored Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tenma Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Dobra widze jak działa ta funkcja, ale nie mogę tego mojego pliku dodać do array. Mam problem z dwoma kolumnami. Mogę dodać tylko jeden rekord. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunun Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 (edytowane) sam sobie zrób tablice filereadline w pętelke albo pętleka for $zmienna &= filereadline $zmienna &= "," next StringSplit($zmienna,",") Edytowane 16 Czerwca 2011 przez rumunun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tenma Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Dobra znalazłem inny sposób, wystarczy te linijki odwrócić całkowicie ich kolejność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi