Pr0Qwerty Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam nie dawno zostało skradzione moje konto Gmail. Konto z Metina, Konto na YT, Konto na Allegro. Co mam zrobić? Ktoś mi się włamał na pocztę i zmienił hasło + email alternatywny, nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji najbardziej mi zależy na koncie z YT i Allegro boję się że może mi coś pozamawiać. :// Pomóżcie, doradźcie co mam zrobić?! Odnośnik do komentarza
Kubek Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłosić na Policje? Chyba jedynie to Ci pozostało. Odnośnik do komentarza
-=MacieQ=- Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 (edytowane) Skontaktuj się z g-mailem opisz sytuację , udowodnij ze to twoje. zablokuj środki na koncie. zeby nic nie zamawiał. @ EDIT Ten ktoś ci usunął konto na you tube. Edytowane 15 Czerwca 2011 przez -=MacieQ=- Odnośnik do komentarza
Egg Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Może, to nie moja sprawa, ale może masz jakiś nie zbyt ku twojej osobie uprzejmych znajomych i znają twoje hasło na konto gmail i po prostu chcą ci zrobić na złość. Jeśli nie masz żadnych podejrzeń, to zrób tak jak jest napisane post wyżej. Chciałem tylko pomóc ;/ Odnośnik do komentarza
CS16PLAYER Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Konto na Yt juz masz usuniete ... Idz na policje co sie bedziesz pierdolic. Odnośnik do komentarza
XaviPrawdziwy Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Google ma dosyć rozbudowaną opcję odzyskiwania kont - użyj jej, spory formularz jest do wypełnienia, ale jak wszystko będzie się zgadzało to konto powinno do Ciebie wrócić. Odnośnik do komentarza
PanZagłady Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Gratuluję inteligencji w użytkowaniu komputera i internetu. Nie wiem jak można dać sobie ukraść konto na GMAIL ' Skontaktuj sie z GMAIL lub idź na policję. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Na przyszłość rób lepsze hasła, miej antywirusa, nie ściągaj podejrzanych plików. Idź na policję, bo zanim gmail zainteresuje się twoją sprawą to. Odnośnik do komentarza
KoSuU Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Policja w tym wypadku to najlepsze rozwiązanie Odnośnik do komentarza
nuclear1985 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Od policji nic specjalnego nie wymagaj, byc moze pobrales jakiegos trojana, keyloggera i juz, bo to troche dziwne ze pokradl ci tyle rzeczy (no chyba ze majac maila mogl ukrasc cala reszte), za bledy trzeba placic, skontaktuj sie z gmailem zapewne beda chcieli abys podal im poprzednie hasla, lub dane, nie podawales przypadkiem nr telefonu przy rejestracji konta gmail? Wtedy da sie odzyskac haselko. everythingfou - sprawdź to. Odnośnik do komentarza
Krzysztofa Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Miałem kiedyś bardzo podobną sytuację, bez konta allegro, bo to mam na osobnym e-mailu, ale konta nie odzyskałem. Powiedzieli mi, że konto działa i tak dalej, czyli nie byli mi skłonni pomagać.. |<|®Krzysztofa®|>| Odnośnik do komentarza
Pr0Qwerty Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 właśnie wysłałem formularz zobaczymy co odpiszą, sam się zdziwiłem że jak chciałem się zalogować hasło nie działało ;/ Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Hm... ja w tej kwestii mogę dużo powiedzieć. Musisz pójść na policje opisać całą sytuację, najlepiej przyjdź do nich ze swoim komputerem (najlepiej laptop). Oni ściągną IP i kod windowsa z komputera włamywacza i wtedy dostanie zawiasy jeśli nie był karany lub bardzo wysoką karę. Jeśli policja nic nie zdziała to musisz się skontaktować z hakerem, który przejmie jego komputer i odzyska dane do konta. Odnośnik do komentarza
Omek Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Co do Allegro nie musisz się obawiać bo jeżeli cię hackną i będzie chciał coś zamówić to walną go po IP. Co do Gmaila możesz to zgłosić na support jeżeli udowodnisz im,że to twoje konto odzyskasz je. Jeżeli chodzi YT możesz sobie zrobić nowe konto . Odnośnik do komentarza
Konfitu�a Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Hm... ja w tej kwestii mogę dużo powiedzieć. Musisz pójść na policje opisać całą sytuację, najlepiej przyjdź do nich ze swoim komputerem (najlepiej laptop). Oni ściągną IP i kod windowsa z komputera włamywacza i wtedy dostanie zawiasy jeśli nie był karany lub bardzo wysoką karę. Jeśli policja nic nie zdziała to musisz się skontaktować z hakerem, który przejmie jego komputer i odzyska dane do konta. Takie rzeczy to nie w Polsce . Na allegro piszesz do supportu że zostało skradzione i wysyłasz skan dowodu osobistego / legitymacji szkolnej. nuclear1985 1 Odnośnik do komentarza
Pr0Qwerty Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 No dziękuję za takie wyczerpujące odpowiedzi już napisałem do Allegro i zmienili mi dane, hm. co do konta na YT to mialem swoje filmiki ktore miały po 2 lata taka pamiątka: ) a na Gmail bede wysyłał te formularze jeszcze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi