Skocz do zawartości

skradzione konto gmail.

Pr0Qwerty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie dawno zostało skradzione moje konto Gmail. Konto z Metina, Konto na YT, Konto na Allegro. Co mam zrobić? Ktoś mi się włamał na pocztę i zmienił hasło + email alternatywny, nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji najbardziej mi zależy na koncie z YT i Allegro boję się że może mi coś pozamawiać. :// Pomóżcie, doradźcie co mam zrobić?!

Może, to nie moja sprawa, ale może masz jakiś nie zbyt ku twojej osobie uprzejmych znajomych i znają twoje hasło na konto gmail i po prostu chcą ci zrobić na złość. Jeśli nie masz żadnych podejrzeń, to zrób tak jak jest napisane post wyżej. Chciałem tylko pomóc ;/

Od policji nic specjalnego nie wymagaj, byc moze pobrales jakiegos trojana, keyloggera i juz, bo to troche dziwne ze pokradl ci tyle rzeczy (no chyba ze majac maila mogl ukrasc cala reszte), za bledy trzeba placic, skontaktuj sie z gmailem zapewne beda chcieli abys podal im poprzednie hasla, lub dane, nie podawales przypadkiem nr telefonu przy rejestracji konta gmail? Wtedy da sie odzyskac haselko.

everythingfou - sprawdź to.

Hm... ja w tej kwestii mogę dużo powiedzieć. Musisz pójść na policje opisać całą sytuację, najlepiej przyjdź do nich ze swoim komputerem (najlepiej laptop).

Oni ściągną IP i kod windowsa z komputera włamywacza i wtedy dostanie zawiasy jeśli nie był karany lub bardzo wysoką karę.

Jeśli policja nic nie zdziała to musisz się skontaktować z hakerem, który przejmie jego komputer i odzyska dane do konta.

Hm... ja w tej kwestii mogę dużo powiedzieć. Musisz pójść na policje opisać całą sytuację, najlepiej przyjdź do nich ze swoim komputerem (najlepiej laptop).

Oni ściągną IP i kod windowsa z komputera włamywacza i wtedy dostanie zawiasy jeśli nie był karany lub bardzo wysoką karę.

Jeśli policja nic nie zdziała to musisz się skontaktować z hakerem, który przejmie jego komputer i odzyska dane do konta.

Takie rzeczy to nie w Polsce .

Na allegro piszesz do supportu że zostało skradzione i wysyłasz skan dowodu osobistego / legitymacji szkolnej.

1358177528-U70874.png