Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Shaco/Kassadin?

eXei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Którą postać wybrać? bardziej mnie do kassadnia ciągnie i jego ulti ale jednak shaco bardzo mnie ciekawi.

dazasygna.png

by sWitch.(nie znajdziesz go tu ;>)

Opublikowano

Bierz Kassadina. Mam i jestem bardzo zadowolony. Dzięki ulti z niskim cd jest on niesamowity.

Potrafi wpaść zabić / dobić kogoś, a potem spieprzyć w krzaki i przygotować się do następnego podejścia.

Działa jak jastrząb atakujący z zaskoczenia niczego nie spodziewającą się ofiarę.

Q sprawdza się świetnie w harrasie bowiem po wystrzeleniu tej kulki nie da się już przed nią uciec : )

Do tego skill ma niski cd i silence co fajnie sprawdza się w TF.

Co tu dużo mówić. Kass to prawdziwa zmora wszelakich casterów czy postaci dystansowych.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Mam obie te postacie i napiszę tak:

Shaco - Tylko do jungli, świetny ganker, dobry assasin, papierowy .

Kassadin - Dobry caster, świetne ulti, dość papierowy.

Opublikowano

Ja gram tym aczkolwiek jest on dość ryzykowny i jak się nie wystackujesz to może być problem:

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/ninjachurchs-kassadin-ap-build-46712

Mi jak narazie wystarcza bo nie mam jeszcze 30 lvla i przeciwnicy nie są jeszcze zbyt ogarnięci.

Ten build sprawdza się wyśmienicie jeśli opanujesz używanie ulti Kassa. To jest podstawa jego przeżycia, bo nie możesz tracić stacków,

czyli stackujesz sobie force pulse, dajesz ulti na linię wroga spamujesz skillami i powinieneś mieć już załadowane ulti i po zabiciu uciekasz.

Jeśli będziesz się teleportował mądrze to nikt Cię nie dogoni. Tylko trzeba pamiętać by nie używać go do ucieczki na prostej drodze tylko podchodzimy do jakiejś ścianki ulti i mamy spokój. W ten sposób dość szybko zdobędziesz te 20 stacków, a wtedy lepiej by nikt się do Cb nie zbliżał dla jego własnego dobra xD

Pamiętaj, że Kass to nie jest typowa postać na lane. Ona ma wyskakiwać na najbardziej niespodzianym momencie : )

Przemieszczać się z góry na dół etc. Tak by nigdy nie było wiadomo skąd nadejdzie śmierć : D

1373662483-U83583.png

Opublikowano

A ja ci powiem tak , o Kassadin nie wiem wiele ale tak czy owak polecę Shaco.

lordwyder napisał :

Shaco - Tylko do jungli, świetny ganker, dobry assasin, papierowy .

Zgadzam się z tym ale dopisze coś od siebie.

Ma skilla w którym stawia takie "małe coś" i to "małe coś" strzela :) Może nie zbyt przydatne , ale jeśli będziesz umiał to wykorzystać to :

Uciekasz mam przewagę goniący nie mam dużo HP lecz więcej niż ty , stawiasz to szybko w krzaki (jeśli są) on w nie wchodzi i gracz jak to gracz pomyśli że to ty bo to "małe coś" zacznie w niego stzelać.

Możesz też odganiać tym przeciwników od Turreta.

Rozmnażanie się :

Przydatne w Team Fightach , większa szansa na killa i w przypadku 1v1 większa szansa na wygranie. Dobry sposób na uciekanie , ponieważ klon zajmuje się goniącymi a ty sobie lecisz pod Turreta albo gdzie dusza zapragnie + gdy zabiją twojego zabójca otrzymuje dość duże DMG jeśli skill ma duży poziom.

Znikanie :

Załużym , że jest tak - Jesteś sam na dwóch , oni biją Turreta a jeden z nich ma mało HP (sytuacja , w której sam sobie nie poradzisz z dwoma) uruchamiasz niewidzialność (+ teleport) i zabijasz go szybko i sprawnie przy czym z drugim nie masz większego problemu bo zostaje sam.

Nożyk spowalniający :

Ktoś ci ucieka , rzucasz nożykiem i zabijasz przeciwnika. Proste :) Używać tego można także do pomocy - wiesz , że nie dogonisz przeciwnika a twój przyjaciel ma mało kill , rzucasz nożykiem a on bez większego wysiłku ma killa . (Rozgrywki pełne Teamowe)

Mam nadzieje , że wybierzesz Shaco bo jest on warty uwagi i przynajmniej przetestowania.

Daj znać jak już dokonasz zakupu , zagramy sobie razem jeśli tylko tego chcesz .

Mój nick : MsEpicLama

Serwer : podstawowy (chyba EU)

Postać : Xin Zhao

Skill : Dobry

wcibnb.png

Opublikowano

zakupilem kassadina, szalu nie ma, teraz zbiore na shaco zobaczymy co z tego wyjdzie (mod nie zamykaj tematu, za 4/5 dni dam relacje z zakupu shaco)

dazasygna.png

by sWitch.(nie znajdziesz go tu ;>)

Opublikowano

Shaco to najlepszy jungler na elo hell, i najlatwiej jest sie nim wybic, mowa o rankedy. Nawet na normalach jego ganki sa ponad przecietna, poniewaz mozna isc na tripple spawna, i w 3 minucie miec 3 lv i juz gankowac z redem. Btw jungla shaco nie wymaga run :>

Opublikowano

zakupilem kassadina, szalu nie ma, teraz zbiore na shaco zobaczymy co z tego wyjdzie (mod nie zamykaj tematu, za 4/5 dni dam relacje z zakupu shaco)

Kassadina trzeba ogarnąć. Nie jest on ultra łatwą postacią. Sam jeszcze jej nie ogarnąłem do końca. Ale jak już nim pograsz trochę to nie masz sobie równych.

Kass ma niskie cd i wystarczający dmg ze skilli. Jak zrobisz go pod AP to nie masz sobie równych. Jest bardzo przydatny w walkach przy turretach przeciwników.

W 90% przypadków jak ktoś go broni to nie leci od razu po hp mimo, że ma np. 30%-60% hp bo czuje się bardzo bezpieczny przy wieży.

Nic bardziej mylnego. Dajesz ulti do wroga używasz skilli i odrazu ulti w krzaki przez tą ścianę. Kill gwarantowany.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

To może ja rzeknę nieco słów o postaci którą dosyć dobrze znam i jest ponad przeciętna.

Shaco-jednym słowem masakra.

Potrafi wpaść,zadać 600-700 krytyki,i jeszcze uciec :).

Jest świetną postacią na magów,z tankami też nieźle sobie radzi.

Masteries 21-0-9 lub 21-9-0 jak kto woli :).

Build:

Boots of Speed + 2 Health Potion + 1 Mana Potion ->

Berserker Greaver's -> Zeal -> Avaric Blade -> Cloak of

Agility ->The Brutalizer -> Phantom Dancer -> Yuumo's

Ghostblade ->Infinity Edge -> The Bloodthirster ->I tu

do wyboru:Guardian Angel albo The Black Cleaver

Pozdrawiam :)

Da plays :> zqrkgj10

Opublikowano

Up

najbardziej wqrwiajacy build pod shacosa :D

jeżeli jesteś wrogiem możesz tylko plakac i patrzeć jak giniesz. Wg. Mnie shaco jest owiele trudniejsza postacią niż kass, lecz jest o wiele ciekawszym champem

Opublikowano

To może ja rzeknę nieco słów o postaci którą dosyć dobrze znam i jest ponad przeciętna.

Shaco-jednym słowem masakra.

Potrafi wpaść,zadać 600-700 krytyki,i jeszcze uciec :).

Jest świetną postacią na magów,z tankami też nieźle sobie radzi.

Masteries 21-0-9 lub 21-9-0 jak kto woli :).

Build:

Boots of Speed + 2 Health Potion + 1 Mana Potion ->

Berserker Greaver's -> Zeal -> Avaric Blade -> Cloak of

Agility ->The Brutalizer -> Phantom Dancer -> Yuumo's

Ghostblade ->Infinity Edge -> The Bloodthirster ->I tu

do wyboru:Guardian Angel albo The Black Cleaver

Pozdrawiam :)

Z buildem się nie zgodzę bo shaco na linii to syf i powinien być zniszczony w pierwszych 5 min tak aby nie móc się ruszyć spod towera. Shaco to prawdopodobnie najlepszy w grze ganker i nie ma sensu marnować jego możliwości na powolne farmienie na linii. Według mnie najlepszy build to : 5x hp potka + cloth armor, Madred's Razors, Boots of Mobility, tutaj do wyboru - składamy latarnię lub zaczynamy składać Madred's Bloodrazor.

Latarnia : Siedzimy cały czas w jungli aby nie zabierać expa z linii. Gdy tylko przeciwnicy pushną za połowę linii - gankujemy (po złożeniu latarni jesteśmy w stanie spokojnie ubić dragona z pomocą klona) składamy trinity force najlepiej od sheena oraz Yuumo's Ghostblade'. Na koniec frozen malet/The Bloodthirster/Infinity Edge/Black Cleaver/ Guardian Angel

Madred's Bloodrazor: Jeśli w przeciwnym teamie są postacie ze sporą ilością hp. Składamy Phantom Dancer, The Bloodthirster, Frozen Mallet lub Infinity Edge zależnie od sytuacji.

Opublikowano

@Up

Jeżeli wdłg ciebie ten build to syf,to nie wiem czy nie powinieneś iść do lekarza,zapraszam na youtube.com i obejrzenie Bloodthirsty shaco ownage na 44% critic.

Jeszcze usuniesz ten post jak to zobaczysz.

Po prostu nie ma on sobie równych :)

Opublikowano

@Up

Jeżeli wdłg ciebie ten build to syf,to nie wiem czy nie powinieneś iść do lekarza,zapraszam na youtube.com i obejrzenie Bloodthirsty shaco ownage na 44% critic.

Jeszcze usuniesz ten post jak to zobaczysz.

Po prostu nie ma on sobie równych :)

Tak, ale nasuwa się pytanie:

Jakim trzeba być nie ogarem żeby sfeedować shaco na linii (straszny papier, marne last hity)

Team przeciwnika pokazał to próbując niszczyć sfeedowanego shaco zamiast pushując.

Przy takim feedzie to i soraka pod ad może niszczyć.

Dlaczego 3/4 wysoko ocenianych buildów nie jest na linię?

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/shaco-jungalo-32561

- jungla

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/shaco-why-sow-serious-59333

- jungla

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/shaco-ahueahueahue-86236

- jungla

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/shaco-quot-you-got-blood-on-my-suit-quot-jungle-68405

- jungla

Przypadek?

Oczywiście nie mówię że nie da się nim pójść na linię - da się ale marnuje się jego potencjał (ganki w 3 min gdy żaden inny jungler nie zrobi jeszcze połowy jungli)

Opublikowano

Gorąco polecam Kassadina, jeśli ktoś uwielbia nękać magów :). Jak już Razor130 pisał, nie jest łatwy, ale ogarnięty nie ma sobie równych. Swój build podawałem już w innym temacie, jeśli kogoś interesuje to wrzucę i tu.

- Sapphire Crystal + Mana Potion i Health Potion (jeśli chcesz szybko pozyskać Catalyst, który zwięszy survi), lub Doran Ring (daje wszystko co potrzebne na midzie, lecz wolniej dorobisz się dalszego ekwipunku)

- Catalyst, jeśli starczy to pierwsze buty (Kass nie należy do zawrotnie szybkich w early, więc się przydadzą)

- Mejaj i Sorki (Księga tylko jeśli wiesz, że dobrze Ci idzie, nie ma po co marnować pieniędzy, gdy niewystakujesz)

- Rod of Ages (robię przed Rabadonem, ponieważ potrzebuje 15 minut, by się rozkręcić)

- Rabadon (oczywisty wbór na maga)

- Rylai (survi i świetny passyw, choć średnio potrzebny na Kassa, który wszędzie doskoczy, jednakże czasem pomoże drużynie)

- pełen wybór, zależnie od sytuacji, teamu... (Sporo tanków z resistem - Void Staff, przerażające ilości HP - Deathfire Grasp, ewentualnie drugi Rabadon ze względu na 155 ap, lub Hourglass - wyśmienity passyw)

Shaco nigdy nie grałem, więc się nie wypowiadam.

Rock is my life.

Opublikowano

Polecam Kassadina jest o wiele łatwiejszy do ogarnięcia ,a Shaco bardzo trudny i dość papierowy

POMOGŁEM DAJ++++++++++++++++++++

Opublikowano

W życiu ale to w życiu nie poszedłem i nie mam zamiaru iść na jungle Shaco.

Dla mnie to jest postać która potrafi wszystko w rękach odp. osoby :)

Opublikowano

Tylko że kass ma dupe nie last hity na midzie ,podchodzi sobie taki mele do miniona i juz przeciwnik pierdolnie z jakiegoś fireballa.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

@sebos2

Jeśli potrafisz coś już zagrać Kassem i wiesz co to harras, Mid jest Twój. Ja na ten przykład, często mam tak, że przeciwnik w ogóle boi się podejść. Wystarczy kilka razy władować w takiego delikwenta combo R + E + Q (jeśli mamy pewność, że slow i tak go dosięgnie, możemy wykonać R + Q + E, wtedy zupełnie nijak się odpłaci), a na pewno będzie ostrożniejszy.

Rock is my life.

Opublikowano

Potwierdzam. Po osiągnięciu ulti Kass bardzo ładnie harrasuje. Do tego nie braknie mu nigdy many jeśli tylko ustanie na linii z powodu W : )

1373662483-U83583.png

Opublikowano

ta, ale trzeba uważać żeby sie nie wysrać z many bo jest strasznie mano żerny

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Harras i tyle. Kass ma pasywa na W dodającego ileś tam many za każdy autoattack. Na minionach spokojnie sobie manę uzupełnisz.

Najgorsze jest ulti jak szybko po sobie rzucasz, bo każde kolejne żre więcej many. Można się ładnie wyczyścić : D

1373662483-U83583.png

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja gram tym aczkolwiek jest on dość ryzykowny i jak się nie wystackujesz to może być problem:

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/ninjachurchs-kassadin-ap-build-46712

Mi jak narazie wystarcza bo nie mam jeszcze 30 lvla i przeciwnicy nie są jeszcze zbyt ogarnięci.

Ten build sprawdza się wyśmienicie jeśli opanujesz używanie ulti Kassa. To jest podstawa jego przeżycia, bo nie możesz tracić stacków,

czyli stackujesz sobie force pulse, dajesz ulti na linię wroga spamujesz skillami i powinieneś mieć już załadowane ulti i po zabiciu uciekasz.

Jeśli będziesz się teleportował mądrze to nikt Cię nie dogoni. Tylko trzeba pamiętać by nie używać go do ucieczki na prostej drodze tylko podchodzimy do jakiejś ścianki ulti i mamy spokój. W ten sposób dość szybko zdobędziesz te 20 stacków, a wtedy lepiej by nikt się do Cb nie zbliżał dla jego własnego dobra laugh.gif

Pamiętaj, że Kass to nie jest typowa postać na lane. Ona ma wyskakiwać na najbardziej niespodzianym momencie : )

Przemieszczać się z góry na dół etc. Tak by nigdy nie było wiadomo skąd nadejdzie śmierć : D

Mejaia i leviatan, toś mu kurfa zajebistego builda podał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...