Skocz do zawartości

[Problem]opuznienia zwiazane z pingiem/bot do pukawek?

cumulus13

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem, szukałem informacji w internecie ile wynosi faktyczne opóznienie na przykąłd 400ms i o dziwo znalazłem w nadmiarze informacji rózne odpowiedzi. chodzi mi jaką jednostka jest ping i ile czasu to w sekundach. no i najwazniejsze czy owe 400ms to nie za duzo aby grać w cryssa 2? bo wydaje mi sie że to ja zwazam pierwszy wroga mam cięzki karabin już wycelowany, właczam pancerz i o dziwo większość pojedynków przegrywam. nie cieżko sie niezdenerwowac przy tym a w szególności jak zaskocze wroga a on i tak się wybroni. mam internet radiowy i rozumie ze to problem. zainstalowałem cfos speed zeby pomógł nieco w transmisji pakietów. no i na myśl sie pojawia pytanie czy nie mogli by zrobić tego tak zeby kazdy miał identyczny ping? to chyba możliwe zeby serwer wysyłał każdemu dane tak aby wszyscy mieli identyczne ustawienia? było by sprawiedliwie. zainstalowałem sobie bota zeby sie trochę odreagować czasem opóżnieniea ale i tak ci co maja mniejszy ping posiadają i tak przewagę bo bot daje tylko że energia sie nie marnuje nic wiecej. jeśli ma ktoś boty na nowe pukawki do bardziej skutecznego mordowania bo takie widziałem u jednego goscia to niech wstaiw linka jak moze. wy tez macie takie opóżnieneia? no i jeszcze czy mała ilość klatek ma cokolwiek współnego z pingiem i jego poóżnieniami? bede wdzieczny za odpowiedz. dodoam jeszcze ze 20% gra na botach wiec to plaga i konieczne jest wyrównanie szans w moim przypadku to właściwie tylko czesciowa poprawa

Ja mam neta 20mb i gram na serwerach z europu i pingi mam różne.

Nieraz jest to po 80-90 a niekiedy są serwery gdzie minimum ping wynosi 300-500 i się nie da grać.

Nie poradzisz nic na to chyba, że wyłączysz wszystkie niepotrzebne programy i grałbyś na serwerach europejskich.

Jest kilka serwerów polskich lecz musisz poszukać w necie.

Pierwsze słyszę o bocie do pukawek.

Chodzi Ci o AimBot'a?

Ping = Umożliwia on zmierzenie liczby zgubionych pakietów oraz opóźnień w ich transmisji, zwanych lagami.

FPS = miara prędkości wyświetlania ruchomych obrazów

Zapoznaj się z regulaminem lokalnym działu.

http://www.mpcforum.pl/topic/329223-regulamin-lokalny-dzialu-crysis-2/

w83od2.jpg

szkoda ze nic sie nie da zrobic z opóznienieniami bo wybierałem serwery europejskie ale szczeże mówiac nie widze róznicy. najwieksze straty i opóznienienia są zapewne przy przesyąłniu z mojej karty bezprzewodowej potem do rutera dalej do anteny, z anteny do pierwszego nadajnika potem ida do kolejnego nadajnika w niedalekiej wiosce a na koniec do ostatniego odbiornika centralnego gdzie idze juz do jakiegoś lokalnego węzła wiec to czy gram na serwerze z azji i oceani a eurpejskim nie dajje duzo.

co do bota do broni to niewiem jak to zrobione jest ale juz u 3 graczy zauwazyłem tą broń. na pewno by sie sprzydała aby zniwelować to ze mam mniejsze szanse na wygrane przez pingi. na szczęsie uzywam juz jednego bota:)