Marock Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 sposób dosyć trudny do wykonania na PL'u, lecz na priviach, gdzie drop yang odgrywa większą rolę naszego zarobku to łatwizna. będę to opracować na podstawie privu, ponieważ ten sposób bardziej się tam przydaje. zaznaczam z góry, że sposób jest głownie i bardziej dla graczy goniących czas, gdzie moby same nas zaczynają atakować. np. atlantyda 1. robimy drugą lub więcej postaci, na których wbijamy dany lvl w zależności, gdzie chcemy expić. 2. załatwiamy naszej postaci ekwipunek dobrą broń, zbroje i inne z bonami na życie ( regeneracja i max hp), taki by na danej mapie moby zabierały nam jak najmniej hp lub wogle ( 1 - 3 ). 3. jeśli dajemy radę na jednej postaci wziąść cały spot, to możemy gdzie indziej posadzić naszego drugiego dropa. gdy nie dajemy rady możemy je przybliżyć do siebie ( podobnie jak się zbiera grupka na BO ) i wtedy będziemy zadawali 2x obrażenia. 4. gdy już mamy ustawioną postać na dobrej miejscówce wciskamy spacje ( atak ) i przytrzymując ją, minimalizujemy metina do paska zadań za pomocą alt+ctrl+delete. po zminimalizowaniu możemy puścić spację, gdyż jednocześnie on sam będzie atakował i zbierał yangi na privie czy za pomocą trzeciej ręki ( przedmioty z IS ), która automatycznie zbiera nam nasze yangi. zaoszczędzimy w ten sposób czasu, będziemy mogli w tym czasie porobić to co chcemy na pulpicie czy w necie lub po prostu zostawić go na jakiś czas. aby ułatwić nam dropienie i szybsze respienie się potworów lepiej mieć bojowego konia. jak wiemy postać na nim pozostaje w miejscu przy ataku w odróżnieniu do walki bez niego. wygodniej nam będzie, ponieważ będziemy cały czas w tym samym miejscu. najlepszym dropem do takich spraw jest sura, wojownik i ewentualnie szaman czy w mniejszości ninja. sura i wojownik mogą nosić miecze, które są ich główną bronią. zadają wtedy duże obrażenia. dla szamana przyda się dzwon. ma on większe obrażenia w walce wręcz i kiedy atakuje dzwonkiem z konia jest podobnie jak u sury czy wojownika z miecze, gdyż atakuje również nim na boki. dla ninji bardziej przydają się sztylety, którymi z konia bojowego również tylko atakuje w przód, natomiast mieczem zadaje obrażenia również od boków. Przydatne miejsca na posadzenie dropa na pl'u: - imha ( 10 - 20 lvl ) licząc również na dobry drop. - lochy małp ( lvl w zależności od poziomu trudności lochu ) - red las ( złe drzewa/duchy wierzby, czerwone złe drzewa/duchy wierzby ( lvl nieograniczony, dużo defa )) - atlantyda privy: na privach jest multum nowych map gdzie dajemy sobie radę na luzie, przykładowo: - zombie land - atlantyda - red las jeżeli chcemy podropić drogie i rzadkie itemy, radzę posadzić dropa w nocy na jakiś czas i zaglądać na niego co jakieś 10 - 15 minut. ( najbardziej przydatne, PL - kraj imha ) Odnośnik do komentarza
Liperek. Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Dobre.. Ale nie skapowałem jednej rzeczy.. skoro zminimalizujesz tego metina i twoja postać zabije all potworki to jak one potem do ciebie przybiegają skoro ciebie nie bedzie w grze (nie będziesz mógł ich zwabić, uzyć pelerynek) ?! Odnośnik do komentarza
PawlikxDD Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Oraz jak on chce coś podnieść. Yang rozumiem , ale itemy?? Musi mieć Kmr moda -,- Odnośnik do komentarza
Marock Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 @2xup więc napisałem, że sposób się przydaje na moby, które same atakują .. @up również pisałem, to jest sposób przeznaczony do dropienia yang. nie mam nic do tego, że ktoś się pofatyguje i pozbiera legalnie własny drop. Odnośnik do komentarza
Soczes Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Tylko nie wziąłeś pod uwagę faktu, że mooby walą przeszywki i np. expiąc na atlantydzie mimo faktu, że biją moobki Ci po 1-5 to jak wejdzie przeszywka jednemu, potem drugiemu itd. to możesz zaliczyć deda po jednym spocie. Odnośnik do komentarza
Marock Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 @up zależy gdzie i jakie masz eq. nie tylko na atlantyde działa ten sposób. zresztą z buffem ( błogo 100% ) można liczyć na 0 dmg. Odnośnik do komentarza
Soczes Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 @up zależy gdzie i jakie masz eq. nie tylko na atlantyde działa ten sposób. zresztą z buffem ( błogo 100% ) można liczyć na 0 dmg. No tak ale KAŻDY moob wali przeszywki. Możesz nawet to sprawdzić expiąc na zwykłych dzikusach nawet one je walą. Od eq to nie zależy. Nawet jak byś dostawał 0 dmg (co jest niemożliwe) to i tak przeszywki nie ominiesz. Odnośnik do komentarza
resident321 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 No tak ale KAŻDY moob wali przeszywki. Możesz nawet to sprawdzić expiąc na zwykłych dzikusach nawet one je walą. Od eq to nie zależy. Nawet jak byś dostawał 0 dmg (co jest niemożliwe) to i tak przeszywki nie ominiesz. Hmmm znasz może serwer Celestial- World? Jeśli nie to pech. Mniejsza z tym zrobiłem sobie tam bufa i miałem bufki po 100% + a moby walily mnie tak mocno żeżadna przeszywka nic mi nie robiła, aż musiałem odpalać 1H bo byłem tam już na 40LVL co do autora to poradnik jest troche bez sensu bo na wiekszosci prickach dropią sztabki ale trzeba zbierać więc nie opłaca się minimalizować i jeszcze jedno gdy trzymasz spacje wystarczy myszką wyjechać za okno metina i kliknąć na pulpit potem możesz robić z oknem metka co chcesz jeździć, minimalizować itp. Odnośnik do komentarza
Silenzio Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Znałem to od 2lat. Niestety nie jest to aż tak opłacalne jak się wydaje. Lepiej wziąć swoją postać na Bojowcu na mapke na której moby nic nie robią, a jest dobry drop, odpalić 2 konto z lurem, potem na boju spacja i pasek, a lurem lurować i zbierać drop w PT. Odnośnik do komentarza
Soczes Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Hmmm znasz może serwer Celestial- World? Jeśli nie to pech. Mniejsza z tym zrobiłem sobie tam bufa i miałem bufki po 100% + a moby walily mnie tak mocno żeżadna przeszywka nic mi nie robiła, aż musiałem odpalać 1H bo byłem tam już na 40LVL co do autora to poradnik jest troche bez sensu bo na wiekszosci prickach dropią sztabki ale trzeba zbierać więc nie opłaca się minimalizować i jeszcze jedno gdy trzymasz spacje wystarczy myszką wyjechać za okno metina i kliknąć na pulpit potem możesz robić z oknem metka co chcesz jeździć, minimalizować itp. Wiesz jak mnie interesuje jakiś tam priv? Tyle co nic. Mówię tu o normalnym serwerze, o globalu. Nie mówiłęm o jakimś 'wypasionym' serwerze o bonach x razy większych od chociażby PL'a. Większość dedyków polskich nie ma takich bonów, żeby mieć 100% buffy. No chyba, że są bony 6/7. Pograsz trochę kolego na jakimś globalu to będziesz wiedział o czym mówię. Odnośnik do komentarza
Angorn Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 tut niczego sobie ale raczej dla początkujących bo dla 95% graczy to jest znane Odnośnik do komentarza
Filipo103 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 eee słabo ja mam hacka moblocka podmieniam sobie pc itp. 1. stoje wmiejscu i bije wszytkich do okola (nie musze naciskac spacji) 2. to dziala jak pelerynki 3. oni widza to tak jak bym sobie stal i przywolywal moby do siebie a po chwili padaja 4. ja widze to tak ze oni sa odemnie daleko ale bije ich jak chce 5 nie dziala na łucznikow szkoda . x Odnośnik do komentarza
esperanzaa Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 masz plusa za to ze masz dobre checi ale mysle ze wiekszosc ludzi juz zna ten trick by me Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.