Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer bez hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcę zrobić serwer bez hamachi robię go na plikach serwerowych Jachu pl i na podstawie filmiku

http://www.youtube.com/watch?v=1q6Zj2gPtfI&feature=player_embedded

lecz nie ogarniam tego do końca ponieważ jak w karcie loopkack ustawiłem sobie ip np 192.168.231.1 to właśnie tego nie rozumiem co to jest to ustawiam jako swoje wewnętrzne ip a zewnętrzne 192.168.231.100 to jak chcę wbić na serwer to jakie mam ip wpisać ja np wbijam przez moda kamera i tam próbowałem wbić przez to ip 192.168.231.1 i to 192.168.231.100 i błąd podasz łączenia z serwerem jak chcę sie zalogować serwer ładnie odpalony więc nie wiem o co chodzi a moje wątpliwości podtrzymuje jeszcze fakt iż jeżeli w tym ip 192.168.231.1 zmieniam sobie tą trzecią liczbę na dowolną a pole manewru jest od 1 do 255 to szansa że ktoś ustawił takie samo ip jest doostyć duża więc jakie ip wpisuje się do moda może mi ktoś to dokładnie objaśnić co to za ip jakie ip wpisuje do moda i przez jakie ip łączą się inni gracze na mój serwer.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

W sysinstall wpisujesz IP hosta (całą nazwę!) w pierwszej rubryce na górze, a dalej już ip z loopback, w portmapie ip z loopback z końcówką 100 i mają być odpalone porty. Wbijasz na server za pomocą IP komputera lub IP z loopback, z końcówką 100 (ew. bez) - różnie to działa.

tlofbnowe2.jpg