Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Konto GM-a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy to moj pierwszy temat i własnie mam problem jak powyzej w temacie czyli w Navicat wpisuje tak jak jest w zasadzie na kazdym filmie czyli nr nastepnego gm-a login nazwe postaci host all i imperator wzasadzie to co zwykle sie wpisuje w gmlist a w gmhost czy jakos tak wpisuje ip NO I TU JEST TEN PROBLEM:

1 Server postawiony pod dedyk uzywam tp link routera i sciaga adres (server) aktulanie w Vpc wpisany mam adres ten wyzej Ipv4 to: 192.168.1.1 nizej Ivp4 Adres to: 192.168.1.106 (adres pobrany z dhcp od routera)

2. servera na tym dziala bo jest postawiony na KARCIE SIECIOWEJ .

3. adres navicat to 192.168.1.106

4. PROBLEM DO ROZWIAZANIA: w gmhost wpisywalem jusz rozne ip np to ktorego uzywam do polonczenia z netem czyli 192.168.1.100 ip 192.168.1.1 , 192.168.1.106 lub tez swojego ip i odziwo RAZ zadzialalo na mojim ip a po resecie serva jusz niemialem gm-a to samo z rejestracja byla dzialal na mojim ip i jusz niedziala wpisywalem pozniej rowniez to moje ip ale nic niema ani reje ani gm-a (IP KOMPA NIE JEST ZMIENYM IP!!!)

WIEC OTO PROBLEM PROSZE O POMOC SERVER JEST PRZEDSTAWIONY DO PROJEKTU W SZKOLE (PROJEKT EDUKACYJNY) O TYTULE SWIAT GIER MMORPG I MUSZE MIEC NA ŚRODE GM-a HELP!!!! DAJE ++ I 5

TYLKO POMÓŻCIE jak cos moje gg 35289747 HELP :O :o :O :rolleyes:

Opublikowano

Witam jestem nowy to moj pierwszy temat i własnie mam problem jak powyzej w temacie czyli w Navicat wpisuje tak jak jest w zasadzie na kazdym filmie czyli nr nastepnego gm-a login nazwe postaci host all i imperator wzasadzie to co zwykle sie wpisuje w gmlist a w gmhost czy jakos tak wpisuje ip NO I TU JEST TEN PROBLEM:

1 Server postawiony pod dedyk uzywam tp link routera i sciaga adres (server) aktulanie w Vpc wpisany mam adres ten wyzej Ipv4 to: 192.168.1.1 nizej Ivp4 Adres to: 192.168.1.106 (adres pobrany z dhcp od routera)

2. servera na tym dziala bo jest postawiony na KARCIE SIECIOWEJ .

3. adres navicat to 192.168.1.106

4. PROBLEM DO ROZWIAZANIA: w gmhost wpisywalem jusz rozne ip np to ktorego uzywam do polonczenia z netem czyli 192.168.1.100 ip 192.168.1.1 , 192.168.1.106 lub tez swojego ip i odziwo RAZ zadzialalo na mojim ip a po resecie serva jusz niemialem gm-a to samo z rejestracja byla dzialal na mojim ip i jusz niedziala wpisywalem pozniej rowniez to moje ip ale nic niema ani reje ani gm-a (IP KOMPA NIE JEST ZMIENYM IP!!!)

WIEC OTO PROBLEM PROSZE O POMOC SERVER JEST PRZEDSTAWIONY DO PROJEKTU W SZKOLE (PROJEKT EDUKACYJNY) O TYTULE SWIAT GIER MMORPG I MUSZE MIEC NA ŚRODE GM-a HELP!!!! DAJE ++ I 5

TYLKO POMÓŻCIE jak cos moje gg 35289747 HELP :O :o :O :rolleyes:

Wiesz co to poprawna pisownia?

Spróbuj użyć zewnętrznego adresu IP...

Opublikowano (edytowane)

O pisownie to wiem pisałem na szybko jak sprawdzić zewnetrzne ip albo inaczej gdzie wejsc zeby go znaleść?? a wlasnie CYT: ze strony http://www.pokapoka.pl/ i wynik ze strony http://www.pokapoka.pl/zewnetrzne_czy_wewnetrzne.php ZEWNETRZNE (kolor zielony) jak by ktos pytal to mam takie ip 81.219.60.14* ostatnia cyfra miesci sie w zakresie od 0 do 9 niepodam aby nikt sie niepodszyl! najlepsze jest to ze tak na tym wyzej adresie pokazuje to ip a na http://twojeip.wp.pl/nojs.html takie 80.239.242.17* (takie ostatnia cyfra miesci sie w zakresie od 0 do 9 ) po wprowadzeniu ip na strone sprawdzajacom pisze ze sa zewnetrzne niewiem które jest moje a które nie? jak sprawdiz ip w komputerze NA CMD NIEMA MOJEGO IP!!!! WIEC NIEKAZCIE PISAC W CMD ipconfig BO NIEMAM IP mam karty sieciowe bezprzewodowe i loopback hamachi i inne HELP POTRZEBUJE TEGO NA SRODE (15.06.11r)

Edytowane przez robin324
Opublikowano

w pierwszej rubryce po dojsciu do pytania z dhcp ip mam wziasc kilkam yes i mam w pierszej rubryce 192.168.1.1 a w drugiej przypisany adres pezez router 192.168.1.101 a jak zrobie new maszyne na nowych plikach niekasujac tamtych tylko wypakowywujac jescze raz np to moge miec adres do drugiej 192.168.1.102 i tak jak pisalem wpisywalem w navicat drugi adres czyli 192.168.1.101 bo inego nieczyta a w HOSTA WPISYWALEM 192.168.1.1 bo tak powino byc jak na loopback czy na hamachi a tu nic niedzialal PLIS DO GODZINY 12.30 MAM CZAS ZEBY TO OGARNAC HELP

Opublikowano

JAK BYS MI POWIEDZIAŁ JAK TO ZNALEŚĆ TO BYLBYM HAPPY JAK MOZESZ POKAZ NA WLASNYM KOMPIE GDZIE ZNALESC IP KOMPUTERA bo ja nieogarniam tych stron z ip a i jak bym mial zmienne ip jak je zmienic na stale?

Opublikowano (edytowane)

SylverWolf wymiatasz THX ZA POMOC MASZ + Dzaiała jak bym wiedzial jak dac 5 to bym dal nawet 10:D

Edytowane przez robin324
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...