Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Zwój Błogosławieństwa

wiesiekex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwój Błogosławieństwa

Skąd można otrzymać ten zwój: Złota Szkatułka +, Szkatułka Ognistego Króla, Szkatułka Wodza Orków, Szkatułka Dziewięciu Ogonów, Szkatułka Króla Demonów, Szkatułka Królowej Pająków, Szkatułka Pustynnego Żółwia, Czekolada, Dynia, Róża (czerwona), Róża (żółta), Skarpetka, Cukierek, Metin Jeon-Un, Metin Tu-Young, Srebrna Szkatułka +, Piłka, Szkatułka Blasku Księżyca.

Funkcje:

- Gdy ulepszamy Zwojem Błogosławieństwa , w razie niepowodzenia jakość przedmiotu jest redukowana o 1

- Szansa na pomyślne ulepszenie jest taka sama jak u zwykłego Kowala

- Gdy ulepszenie przedmiotu nie powiedzie się pęknięte kamienie i tak znikają

Dodatkowe Informacje:

- Zwój można wydropić po osiągnięciu 50 poziomu postaci

- Zwój można kupić w ItemShopie za 504 Smoczych Znaków

- Istnieje teoria że mając wędkę na poziomie przynajmniej +7 oraz poziom postaci 50+ można go wyłowić z wody, jednak nie zostało to jeszcze udokumentowane

- Jest przedmiotem w grze o sporej wartości ze względu na duże zapotrzebowanie i stosunkowo rzadki drop

- Ulepszając zwojem przedmiot który jest +0 na +1 w przypadku niepomyślnego ulepszania przedmiot pozostaje +0

Zwój Boga Wojny

Skąd można otrzymać ten zwój: Kowal, Żółta Ebonitowa Szkatułka, Szkatułka Blasku Księżyca, Z misji na na 59lv

Funkcje:

- Szansa na pomyślne ulepszenie wynosi 100%

- Tym Zwojem można ulepszać przedmioty od +0 do +3

Dodatkowe Informacje:

- Nie można nim handlować

- Można wytworzyć go u Kowala ale trzeba posiadać Magiczną Rude Miedzi (dostępna w IS za 849 Smoczych Znaków , lub z Szkatułki Blasku Księżyca) i Zwój Błogosławieństwa

Zwój Boga Smoków

Skąd można otrzymać ten zwój: Ebonitowa Szkatułka, Żółta Ebonitowa Szkatułka, Jasnozielona Ebonitowa Szkatułka, Kowal, Szkatułka Blasku Księżyca.

Funkcje:

- Gdy ulepszamy Zwojem Boga Smoków , w razie niepowodzenia jakość przedmiotu jest redukowana o 1 - Szansa na pomyślne ulepszenie jest o 10% większa , niż Zwojem Błogosławieństwa - Gdy ulepszenie przedmiotu nie powiedzie się pęknięte kamienie i tak znikają

Dodatkowe Informacje:

- Można wytworzyć go u Kowala ale trzeba posiadać Magiczny Metal (dostępny w IS za 666 Smoczych Znaków , lub za 59 Smoczych Monet) i Zwój Błogosławieństwa

Podręcznik Kowala

Skąd można otrzymać ten zwój: Kowal.

Funkcje:

- Gdy ulepszamy Podręcznikiem Kowalstwa , w razie niepowodzenia jakość przedmiotu jest redukowana o 1

- Szansa na pomyślne ulepszenie jest nawet większa niż Zwojem Boga Smoków

- Gdy ulepszenie przedmiotu nie powiedzie się pęknięte kamienie i tak znikają

Dodatkowe Informacje:

- Można wytworzyć go u Kowala ale trzeba posiadać Kamień Kowala (dostępny w IS za 79 Smoczych Monet) i Zwój Błogosławieństwa

@Edit 800 POST :D

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Nie każdy wiedział jak dostać np. Zwój Boga Smoków ;)

Myślę że powinny być takie tuty, np co dropi ze złotych szkatułek itp. gdy będzie mi się chciało to może zrobie taki Tut

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Dla typowego newbie jest to w sam raz leci + :P I najważniejsze, że nie jest to Ctrl+C Ctrl+V :)

Live life to the fullest, because tomorrow may not be

<3

kiraq.png

player.png

Sygnaturki by Kira/Shanell

Opublikowano

Zwój Boga Wojny-Dostaje go się też za misje z lodami (chyba na 61lv ta misja jest)

Podręcznik Kowalstwa-Poprawka-Podręcznik Kowala

Opublikowano

Zuy Adam czy posty o czymś znaczą? Ty napisz poradnik i zobaczymy ;)

Nie pisałem tego z wiki tylko przy pomocy wiki, a to jest różnica, nie jest to crtl+v ^^

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Inne:

* Istnieje teoria że mając Wędkę na poziomie przynajmniej +7 oraz poziom postaci 50+ można go wyłowić z wody, jednak nie zostało to jeszcze udokumentowane (np. zrzutem ekranu).

* Jest przedmiotem w grze o sporej wartości ze względu na duże zapotrzebowanie i stosunkowo rzadki drop.

* Ulepszając zwojem przedmiot, który jest +0 na +1 i w przypadku niepomyślnego ulepszania przedmiot pozostaje +0.

To jest cytat z wiki porównaj sobie :)

Kiedyś tu coś będzie :f

Opublikowano

Dobra, ulżyło Ci? Ale widziałeś taki sam tut? Trochę pracy musiałem w to włożyć.

Zrób sam tutorial bo jakoś nie widze abyś miał jakiś i się nim pochwal

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Postarałeś się, a więc leci nagroda... myślę iż przyda się "zielonym".

Opublikowano

@ProSebus skąd masz takie informacje?

Nigdy o czymś takim nie słyszałem a gram w metka dość długo.

Daj dowód to uwierzę ;)

1356721310-U739101.png

Opublikowano

@ProSebus - Co ty wymyślasz... szansa taka sama jak u Kowala.

Czemu np.bodzia złowić od 50+ ? Ponieważ na PL'u Zwoje Błogosławieństwa dropią od 50lv :) .Kiedyś słyszałem że można złowić tak bodzia ale sam tego nie zauważyłem...

Opublikowano

bodzio ma -10% na ulepszenie wzgledem zwyklego kowala

Hahahahaha jak by tak było to na stalke +9 jest 0% szans :) ? Pozdro Grałeś kiedyś w metina ?

Kiedyś tu coś będzie :f

Opublikowano

@ProSebus po raz kolejny nie ośmieszaj się.... Stalka na +9 ma 10%

+1-90%

+2-80%

+3-70%

+4-60%

+5-50%

+6-40%

+7-30%

+8-20%

+9-10%

1356721310-U739101.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...