Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbiór Małych Tutków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem tu zrobić temat z podpowiedziami do wszystkich gier z serii battlefield i proszę was abyście nie pisali postów typu "każdy noob takie rzeczy wie" ja dodam tutaj 2 swoje porady które może znacie może nie jeśli znacie jakieś topiszcie tu w tym temacie i piszcie z jakiego bf'a jest dany trick albo tut.

BF 2142

Stawianie min apm:

Zawsze jest lepiej postawić minę w niewidocznym miejscu dla przechodzącego niż tak:

http://img196.imageshack.us/my.php?image=beztytuu59.jpg

Chyba że szybko musimy postawić w miejscu gdzie dużo osób przechodzi to wtedy 1 osoba ominie a druga wejdzie :P Ale jeśli mamy trochę więcej czasu to lepiej jest postawić tak minę:

http://img191.imageshack.us/my.php?image=beztytuu58.jpg

Wtedy mamy o wiele większą szanse że ktoś nie kucnie i wejdzie w jej zasięg a efekt jest taki sam w obu przypadkach tlko że w tym drugim mamy większe szanse na fraga.

Strzelanie i celowanie:

Zawsze lepiej kucnąć i przycisnąć prawy przycisk myszki i strzelać niż stać i strzelać normalnie bo mamy większe acurancy i mniejszy recoil. A jeśli wróg jest dosyć daleko i mamy pewność że nikt nas nie zajdzie i nie zabierze nam naszych nieśmiertelników to można się położyć i wtedy mamy jeszcze większe szanse.

Lepiej tak:

http://img41.imageshack.us/my.php?image=beztytuu61.jpg

Niż tak:

http://img36.imageshack.us/my.php?image=beztytuu60.jpg

Mam nadzieję że umieścicie tu swoje porady i temat się rozwinie.

Mariuszw13.png
Opublikowano

albo dawać minę obrazu w przejściu

lepiej odblokować jak najszybciej zestaw burzący i niewidzialność

i podkładać do czołgów i maszyn kraczących w najsłabszych punktach

czołg - sam tył jest bardzo słabo osłonięty i traci tam dużo HP jeżeli nie ma wsparcia ogniowego z wieżyczki jest nietrudnym celem dla snajpera lub mechanika

maszyna krocząca -tej najlepiej strzelać/podkładać w nogi jeżeli wiemy ze nie mamy szans uciekamy w jakieś miejsca trudno dostępne lub z nierówna powierzchnia licząc ze się przewali

samochód-to zdecydowanie najszybszy pojazd i najgorzej wyposażony i łatwo można uniknąć przejechania gdy się położymy porostu przejedzie nad nami . jest słabo opancerzony co czyni go łatwym celem dla czołgów i maszyn kroczących już nie wspomagając o helikopterach ma jednego asa przy przyciśnięciu shift odpala się dopalacz i nie ma szansy ze nas coś dogoni

helikopter transportowy-jest dość szybki ale mało zwrotny co czyni go celem dla innego helikoptera na szczęście nie został pozbawiony możliwości ataku ma działka które świetnie sprawują się z piechota

helikopter bojowy-szybki zwrotny ma pociski naprowadzane osoba siedząca na karabinku ma powiedziany karabinek i pociski sterowane

pojazd transportowy-duży szybkością nieporaża ale wytrzymały ma wyrzutnie wiec bez niego sie prawie nie obejdzie na tytanach miesci sie w nim wiele żołnierzy którzy mogą strzelać z jego wnętrza

tytan- bez porównania największy pojazd może nim sterować tylko komandor tam gdzie może wydawać rozkazy np.zaopatrzenie

jest wolny i można go spotkać tylko na mapach tytan by dostać się na wrogiego tytana trzeba rozwalić jego tarcze wyrzutniami rozrzuconymi po mapie

im więcej macie wyrzutni tym szybciej spada mu tarcza po zniszczeniu tarczy trzeba zniszczyć 4 konsole i otwierają się wrota do serca tytana trzeba zrobić to samo co z konsolami i koniec mapy trzeba brać pod uwagę ze gry otworzą się drzwi zbiera się tam prawie wszyscy gracze

SILKROAD online jest grą dla botów

silkroad sprzyja boterom

Santetsu.png

WYFARMIONE 1,351,000/1,000,000 SP

Opublikowano

ja mam problem z sensitive mouse (powiedzcie na ile macie stawiona czulasc myszki w bf2 ?) kurcze nie moge ustawici ciagle mam lagi a mam neta 1mb ;/

2+2=666 i kazdy porzadny ksiadz wam to powie

za najprostszymi rozwiazaniami zawsze czycha zlo!! zycie to nie bajka :P:P:P

strzezcie sie!! rotfl

Opublikowano

ja tez mam tak w opcjach ale strasznie mi muli nie wiem moze to od kompa ;/ i lagow ;/

2+2=666 i kazdy porzadny ksiadz wam to powie

za najprostszymi rozwiazaniami zawsze czycha zlo!! zycie to nie bajka :P:P:P

strzezcie sie!! rotfl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...