Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Dawno mnie tu nie bylo. : |

Jak najprościej, najszybciej i najskuteczniej nauczyć sie TCP? Prosiłbym o jakiś prosty tutorial o tej funkcji. Troche ciężko mi sie szuka, ponieważ jestem na telefonie. Mam zamiar stworzyć prosta grę w multi lub jakiś komunikator (wiem wiem.. jest juz, ale chce sie pouczyc). Tak ogladalem ten kod jack'a ale nic nie rozumiem. Nie jestem skąpy i za kazda, najmniejszą pomoc daje + lub - jak kto woli. ;)

mpc.png

Opublikowano

zacznij od wszystkiego co związane z samym protokołem TCP/IP , znając nawet AutoIt nic nie osiągniesz bez tego patrząc nawet na same przykłady

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ogolnie piszac, jest to połączenie klient - serwer, wysyłanie pakietów (np. FIN aby zakończyć) oraz cos z bitami, czego musze sie jeszcze douczyc. :) zobaczymy, co z tego bedzie. + i dobranoc. :)

mpc.png

Opublikowano

Dołącze się jeszcze, znając auto it dopisuje do robema "na zaawansowanym" poziomie nic w TCP nie osiągniesz. Przyłączam się do wszystkiego o protokołach.

Opublikowano

Moze tak cos więcej? Nie wiem od czego zacząć, umiem tylko napisac prosty skrypt client-serwer, który pokazuje msgboxa po włączeniu najpierw serwera a potem clienta. Chcialbym zacząć od prostego multi np. w chociażby prymitywnym komunikatorze.

mpc.png

• Dodaj nową pozycję...