Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Proszę o podanie komendy do sprawdzania pliku .txt

a dokładniej:

Jeżeli w pliku Info.txt jest tekst "Program wykonany przez anger2power" to żeby nic nie robiło , natomiast jak jest jakiś inny tekst , to chciałbym ,żeby go podmienilo na ten tekst i zeby wyskoczyl MsgBox(16,"Błąd","Program został wykonany przez anger2power , plik zostanie poprawiony")

i jeszcze 1 pytanie

Zrobiłem maly programik który ma Input1 i Button1 i jak zrobić aby to co się wpiszę w Input1 po Naciśnięciu Button1 uruchamiało?

przyklad tego:

wrzucam ten programik do folderu z gg wpisuje w Input1 "gg.exe" bez cudzysłowów oczywiście i po naciśnięciu Button1 uruchamia gg

Ok to na tyle.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Za każdą pomocną odpowiedź Lecą addt.png :rolleyes:

Edytowane przez adriano330
Opublikowano (edytowane)

1. Myślę że operatory połączone z pętlą rozwiązały by to zadanie

2. Po co ci to? Musisz to zrobić za pomocą jakiegoś błędu, od tak sobie tego nie stworzysz, zrób taki błąd np. w vb.

3. 1 - to chyba prawie to samo.

Edytowane przez Dohoian
Opublikowano

Bycmoże tak , ale mi chodzi o komendy , wiem ze jakieś istnieją na sprawdzenie pliku txt itp.

Przykro mi, że źle wiesz. Nie owych komend nie znam, a w AutoIT jestem na poziomie prawie zaawansowanym. Nie wiem, może coś przeoczyłem.

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Proszę o odrazu napisanie komendy gdyż na fonie teraz jestem

A robem trochę niezrozumiałe napisał bo pisał żebym zrobił z pętlą świtch a ja Się dopiero uczę i wiem co to pętla ale pętla świtch juZ nie wiem

Także prosilbym o napisanie jak zacząć pętlę świtch i jak zakonczyc

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

na admina , od razu uruchamia z prawem administratora program , czasem nie działa ale to już wina usera co ma tak ustawione zabezpieczenia w kompie a tego nie obejdzie się w żaden sposób bez podania hasła admina

a tą funkcją można sprawdzić jakie prawa ma USER ( nie program ) admin / nieadmin

i przy okazji w AutoIt nie ma komend tylko funkcje a to trochę różnicy jest

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano (edytowane)

Proszę o odrazu napisanie komendy gdyż na fonie teraz jestem

A robem trochę niezrozumiałe napisał bo pisał żebym zrobił z pętlą świtch a ja Się dopiero uczę i wiem co to pętla ale pętla świtch juZ nie wiem

Także prosilbym o napisanie jak zacząć pętlę świtch i jak zakonczyc i jak by był ktoś taki dobry i odrazu mi napisał komende na to sprawdzanie .txt :)

@UP

Ale mi nie chodzi o uruchamianie z prawami administratora nawet sam ta komende znam :)

Tylko o to co w temacie napisałem żeby wyskoczył error w msgboxie jak Sie uruchomi bez praw administratora a jak Sie uruchomi na Windows vista/7 z prawami administratora to żeby wyskoczyła wiadomość w msgboxie ze uruchomiles program z prawami administatora

przepraszam , proszę o usunięcie posta , laga miałem.

Opublikowano

wjatek ci pisał nie ja, a to był tylko przykład na sprawdzenie czy jest wpisana jakaś wartość w pole $Label , zaczniesz robić gui sam zauważysz i jaką pętle chodziło Switch , tutorial jest w podpiętych , gui zrobisz w Kodzie bez problemu bo wszystko wizualnie się robi , kod tylko potem generuje który musisz się i tak nauczyć edytować bo Koda nie uzupełnia sama a nawet jeśli to większośc z błędami

skryptu ci nie napisze bo mnie czekało by zainstalowanie windowsa a to już takie nudne , a pod linuxem to raczej niewykonalne w Wine , moze jak coś znajde to podam

może to się przyda a nawet zaciekawi niektórych do zastosowań bo bardzo ładny projekt i nie taki znowu stary jak większośc na forum , dla niektórych to moze być nawet lepsza alternatywa niektórych funkcji w Aitoit : http://www.autoitscript.com/forum/topic/115352-process-thread-dll-functions-udfs/page__p__805789__hl__check+admin__fromsearch__1#entry805789

cii... zwłaszcza dla pisaczy wirusów, keylogerów i tego typu pierdołów jest idealne

a to polecam do zanalizowania jak sie pobiera właściciela procesu czyli sprawdza czy jest też i administratorem poprzez WMI

http://www.autoitscript.com/forum/topic/70538-processlistproperties/

w prezencie ze mam dobry humor

watawiasz na poczatku skryptu zaraz po gui , ale moze i być przed zaraz po nagłówkach

pasuje ? ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano (edytowane)

Tak pasuje :) bardzo.mi wszyscy pomogliscie , teraz jestem na fonie wiec nie mogę dać plusikow bo mam jakby taka wersje mini mpc ale jutro dam + ;)

I jeszcze prosiłbym o komendę na sprawdzenie pliku .txt , F1 i nie moge tego znalesc , wyszukuje zakladke Files lub File w wyszukiwarce w F1 i nic nie znajduje.

I przy okazji zadam jeszcze 1 pytanko

Jaka jest funkcja na to:

załóżmy ,że napisałem w gui mały programik ma Input1 i Button1 , jaka jest funkcja czy tam komenda na to ,aby ten tekst co sie wpisze w Input1 po naciśnięciu Button1 to ten program jaki się wpisało się uruchamiał? np. gg.exe się wpisze w Input1 i nacisnie sie Button1 i ,żeby odpaliło plik gg.exe

Opublikowano

fileopen

fileread

Ta komenda nie jest od tego tak mi sie wydaje bo w helpie jest taki przyklad:

i w 2 prawie tak samo. proszę o poprawną funkcję

Opublikowano

przecież ci wszystko pisze ze te funkcje służą tylko do otwarcia i zamknięcia pliku , resztę funkcji do operacji na pliku masz podane i dokładnie opisane co zrobić

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano (edytowane)

Już wszystko wyjaśnione. Temat można zamknąć. Jak co to odrazu daje rozwiązania , żeby nikt inny nie robił takiego tematu.

Sprawdzanie pliku .txt:

Uruchamianie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...