Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania]Przeróbka po update.

devju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Dzisiaj przyszedł do Mnie kumpel ze sprawą taką: pożyczył swojemu kuzynowi kartę pamięci do PSP, a tamten nie wiedząc, że jest ono przerobione- zupdate'ował swoją konsolę do najnowszej wersji.

Nic się nie stało- zapisało się to początkowo tylko na jego karcie pamięci i PSP, lecz przy oddawaniu, nieświadomy kumpel zaktualizował i swoją konsolę. Moje pierwsze pytanie brzmi:

Czy jest szansa ponownego przerobienia PSP do starszej wersji (kumpel wspominał coś o 5.9) ?

Jeżeli potrzebujecie informacji na temat konsoli to piszcie dokładnie jakie kroki podjąć, a ja je podejmę i Wam napisze dokładne info, bo wiem, że będzie trzeba jakieś programy ściągać- niestety nie wiem nawet gdzie je wgrać i jak odpalić.

Z góry Dziękuję za pomoc. Jako nagrodę będę dawał plusy wszystkim, którzy napisali w tym temacie, jakieś pomocne posty.

~Red Wolf

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Soft'a mogę podać, lecz nie wiem zbytnio gdzie szukać informacji o modelu. "System software: Version 6.39" ;).

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Na dole PSP, obok miejsca do którego wkłada się kabel od ładowarki jest taka kartka i tam są cyfry, a po myślniku jest model PSP. np. 1239823451-2351234512-PSP3004

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

Bać się nie boję, tylko Mnie poprosił, abym się spytał tutaj :). Mówił, że miał 5.9, ale zapewne mu się popieprzyło coś- wiem tyle, że miał softa z "piątką" (5.x) :).

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Dobra, więc jak wgrać znowu tego softa oraz czy ponownie będą chodzić mu "piraty" na tej konsoli :)?

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/363231-639-downgrader-wydany/

Potem

http://www.mpcforum.pl/topic/353866-downgrade-620-503/

Piraty będą działały jak przerobi.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

Przy downgradzie do 6.20 baaaaardzo mała szansa na bricka, w downgradzie do 5.03 jakieś 50%. Chyba, że ma kartę Pandorę, to wtedy można to zrobić łatwiej.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

Przy tym pierwszym linku co podałeś:

@UP

Też o tym słyszałem. Czyli prawdopodobnie występuje ten error.

Więc mam pobierać i go robić, czy nie bardzo?

@Edit

Odpowie ktoś?

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Trochę nie do końca na temat, ale nie będę robić specjalnie nowego, więc: Co się dzieje/ jakie są "objawy" gdy ma być brick? I co to dokładnie jest ten brick, bo czytałem trochę, ale nic konkretnego się nie dowiedziałem.

@Edit

Hmm... :rolleyes:?

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Brick: "Cegła", uszkodzenie pamięci flash, wtedy palą się diody, a nie działa wyświetlacz i nie ma dźwięków, dzieli się na Semi bricka i Full bricka

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

Wrzuciłem odpaliłem i pojawiły się dwa błędy: pierwszy, który powiadamiał Mnie, że nie ma pliku w PSP/GAME/UPDATE, więc go tam wgrałem, ale po tym dalej był błąd mówiący o jakimś MD5, czy coś w ten deseń.

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Nie, tylko ten plik... taki zaczynający się na "E" , zapomniałem nazwy <_<, bo to o niego chodziło w tej ścieżce, która była pokazywana podczas błędu.

@Edit

Co dalej :(?

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Sorry, że się tak pytam, ale gdzie co wkleić- gdy wklejam oba foldery do PSP/GAME to na konsoli przy pliku pisze "Corrupted Data" i nie da się tego odpalić.

Gdy znowu robię nowy folder Update z plikiem EBOOT.PBP z tego co wyczytałem w readme dołączonym do plików- także pojawia się "Corrupted Data" -.-.

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Wolę nie ryzykować, więc się spytam jeszcze: Czy do tego jest potrzebna "bateria pandory" ? Dodam, że kumpel miał tego poprzedniego soft'a (5.50 chyba, na pewno coś z 5.x) i wszystko mu działało bez niej.

@kiedyś Red Wolf 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...