Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum][Problem]Napisy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Od pewnego czasu mam problem z robieniem napisów w ps5, mianowicie

jak zrobię napis na przezroczystym tle i nałożę różne style itd to napis wygląda bardzo denerwująco np.

62207452379878446219.png

za każdym razem pojawia się te tło czarne...które bardzo mnie denerwuje, bo nie wiem jak się tego pozbyć.

Liczę na waszą pomoc.

Opublikowano

Nie jestem pewien w 100%, ale wydaje mi się, że nałożyłeś warstwę ściemniającą, i nie wyciąłeś tej czarnej warstwy wszędzie poza tym napisem :)

Po prostu masz nad napisem warstwę czerni, która dana jest na 15%, lub nakładkę (albo coś), i ta warstwa idzie na cały napis. Zaznacz napis, daj ctrl+shift+i , i wytnij to całe.

Mam nadzieję że pomogłem.

anonym.png

Opublikowano

Nie jestem pewien w 100%, ale wydaje mi się, że nałożyłeś warstwę ściemniającą, i nie wyciąłeś tej czarnej warstwy wszędzie poza tym napisem :)Po prostu masz nad napisem warstwę czerni, która dana jest na 15%, lub nakładkę (albo coś), i ta warstwa idzie na cały napis. Zaznacz napis, daj ctrl+shift+i , i wytnij to całe.Mam nadzieję że pomogłem.

Niestety, ale nic nie pomogło.

Opublikowano

Oczywiście zapisujesz plik w .png, który obsługuje "niewidocznosc tła" ?!

Opublikowano

Oczywiście zapisujesz plik w .png, który obsługuje "niewidocznosc tła" ?!

No, a jak inaczej... <_<

@ Widzę, że raczej nikt nie zdoła mi pomóc w tej sprawie, dlatego zamykam temat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...