Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Informatyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich bardzo serdecznie mam do was prośbę a mianowicie mam 6 zadań pomoże ktoś rozwiązać ?? Daje -- czy jak kto woli ++ Lub doładowanie do oragne za 5 zł

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1.Oblicz odsetki za zwłokę przy uregulowaniu należności za dostarczony towar na sumę 3000 zł, jeżeli strony zawierające umowę ustaliły kary umownej na 15%(Tutaj wiem że trzeba podzielić na 12 bo w końcu w stosrunku rocznym) w stosunku rocznym , a termin płatności upłynął 16-06-2001 (Tutaj wiem że musi być funkcja =DZIŚ())

2.Jaki uzyskasz dochód po 3 latach , jeżeli wpłacisz do banku 5000zł na lokatę 2-miesięczną przy oprocentowaniu 18,6% w stosunku rocznym?? (Tutaj wiem że trzeba podzielić na 12 bo w końcu w stosrunku rocznym)

3.Bank oferuje następujące usługi:

-lokatę półroczną przy oprocentowaniu 28% w stosunku rocznym

-lokatę kwartalną przy oprocentowaniu 24% w stosunku rocznym

Dysponujemy kwotą 4000zł , gdzie korzystniej umieścić te pieniądze na 3 lata??

4.Zaciągnięto kredyt na 2 lata w wysokości 5000zł przy rocznym oprocentowaniu 18%. Spłata kredytu odbywać się będzie co miesiąc w równych ratach. Obliczyć wielkość tych rat.

5.Jaki maksymalny kredyt można zaciągnąć na 4 lata jeżeli co miesiąc jesteśmy w stanie spłacać raty w wysokości 300zł. Roczne oprocentowanie kredytu wynosi 16%.

6.Zaciągnięto kredyt na 1 rok w wysokości 7000zł przy rocznym oprocentowaniu 15%. Spłata kredytu odbywać się będzie co miesiąc w ratach malejących (metoda kapitałowa) .Obliczyć wielkość tych rat.

KAŻDE ZADANIE MA BYĆ W ODZIELNYM ARKUSZU

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...