Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Cały komputer wariuje pomocy . ANty wir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Zaisntalowałem z poradnika jak zaglokowa hs zainstalowałem comodo internet coś tam dalej . I zablokowało mi porty do neta w ruterze . Cały komputer się zawiesza . Jak usunełem wszystkie pliki a anty wira comoodo to został sam plik cavshell . I nie moge go usuną . Prsze pomóżcie dlaczego nie mam internetu i cały kompter wariuje ?

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Usun wszystkie antywirusy z tamtego komputera, sciagnij na drugim program combofix i wrzuc go na tamten komputer, uruchom go i zaczekaj az przeskanuje system. Wtedy zainstaluj jakiegos lepszego i nie mulacego antywirusa (np. NOD32 lub Kaspersky) i przeskanuj system.

Opublikowano

@2up

Jak użyje tego combofix to co on zrobi ? Bo jak usunełęm całego comoodo to został mi plik .dll i zacina mi całego kompa i blokuje neta

Opublikowano

POMOCY . Jak chce coś co kolwiek zainstalowa to pisze błąd potoku ;/

@edit

W procesach jest uruchomiony jakiś plik anti2exxxx.exe i nie moge tego wyłączy bo pisze od mowa dostępu ;/

Opublikowano

zainstaluj jeszcze raz comodo ,odpal revo uninstaller , znajdz na liscie comodo, odinstaluj w trybie zaawansowanym, potem ptaszkuj i usuwaj wszystko co podsunie revo uninstaller i dalej, dalej.

Opublikowano

Czy to comodo jest takie potrzebne w blokowaniu HS? Przecież równie dobrze można je ominąć,zastosować pozostałe punkty blokowania z poradnika Virusa i na koniec jeszcze użyć bypassa od miśka ;f

Opublikowano

Próbowałem zainstalowac od nowa comodo , ale pisze coś takiego "C\User\desktop\installer.exe Stan potoku jest nieprawidłowy " Dlaczego tak ?

Opublikowano

Ok neta już mam . Wyciągłem pliki z kosza przez awaryjny wsadziłem spowrotem do folderu i już działa. Tylko jak teraz go odinstalować żeby było tak jak kiedyś i żeby znów coś się nie zrobiło ;/ ?

@edit

Posłużyłem się programem evo unistaller i odinstlowało , ale dalej jest plik anti2exxxx.exe i nie moge go wyłączy bo jest odmowa dostępu ;/ dlaczeog ?

Opublikowano

anti2exxxx.exe prubowales to wywalic z autostartu?(niewiem czy dobrze zrozumialem ale to jest proces ktorego niemozesz wylaczyc tak? bo jezeli to jest aplikacja to na awaryjnym to mozesz usunac)

Opublikowano

Hmm ja bym Radził usunąc all od niego i innych nie potrzebnych gówien tym programem RevoUninProSetup

Mi On pomógł i to bardzo i polecam ci z darmowych antywirków nie żadne comondo itd. tylko zwykły microsoftu porządny antywirek :Program Microsoft Security Essentials

... mają wąty do mojej sygnatury

-.-