Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ma mysz SS ikari laser muszę kupić podkładkę bo stara już jest zajechana.

Myślałem nad Razer Sphex ,Goliathus,Mantias lub SS qck (jakaś wersja)

87016652.png

Opublikowano

Mysle ze zwyczajna SS QCK wystarczy, jest dosyc sporych rozmiarow, jest cienka, nie podwija sie i gladko chodzi po niej myszka. Nie ma co doplacac do jakichs wynalazkow.

everythingfou - sprawdź to.

Specjalista
Opublikowano

Co ty masz za myszke , z kulką jeszcze ?xD ogólnie to nie wiem po co używać podkładek pod myszki laserowe jak i tak na każdym typie tworzywa chodzi prawie tak samo.Kup sobie jakąś do 10zł po co przepłacać.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

@sanandre

Jesli sa wyrobione slizgacze myszki to po biurku strasznie glosno chodzi i trze, na podkladce slizgacze zuzywaja sie wolniej oraz myszka posuwa sie ciszej i jakby gladziej.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Seria Goliathus jest godna polecenia. Sam miałem już dwa egzemplarze z wersji Control i sobie chwalę.

Opublikowano

Dobra kupie Sphex bo widzę że tu raczej mi nikt nie pomoże z wyborem

Jak macie pisać takie posty typu "a po co podkładka ? ja gram bez i sie lepiej gra."

To już lepiej nic nie piszcie <_<

87016652.png

Opublikowano

Podkładka jest po to, żeby mysz gładko chodziła i żeby się ślizgacze nie zużywały.

@top - Kup zwykłą, gładką w jakimś sklepie komputerowym. Po co wydawać 70zł+ na podkładkę? :huh: Wystarczy zwykła "z kiosku" :P

Opublikowano

Ja mam podkładkę za którą dałem w promocji 4zł :)

I mam ją już 5 lat :)

Jest brudna, pozszywana. Ale jara xD

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano
@up teraz testowałem zwykłą podkładkę i fajnie się ślizga ale trochę za mała ona jest ;/

To poszukaj po prostu większej też w jakiejś niskiej cenie. Sklepy są zawalone takim towarem w granicach cenowych 5-20 zł.

Nie jest przecież powiedziane podkładka za dychę musi mieć wymiary x,y, a podkładka za stówę z,q.

Podkładka ogólnie nic praktycznie nie daje i nie warto w nią inwestować niewiadomo jakich pieniędzy.

Już lepiej było dołożyć to co masz zamiar wydać do myszki i cieszyć się czymś porządniejszym.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Tak jak pisałem wcześniej- bierz coś z serii Razer Goliathus. Wykonana z dobrego materiału, mysz pewnie się prowadzi, nie zwija się, trzyma biurka i nie przesuwa. Do wyboru masz dwie wersje (gładka Speed i chropowata Control. Na pierwszej mysz przesuwa się szybciej) i trzy rozmiary (duża 444mm X 355mm X 4.3mm , średnia 355mm X 254mm X 4mm, mała 270mm x 215mm x 4mm). Swój egzemplarz mam od 2008 roku, zużycie widać tylko po lekko postrzępionych brzegach.

Opublikowano

To poszukaj po prostu większej też w jakiejś niskiej cenie. Sklepy są zawalone takim towarem w granicach cenowych 5-20 zł.

Nie jest przecież powiedziane podkładka za dychę musi mieć wymiary x,y, a podkładka za stówę z,q.

Podkładka ogólnie nic praktycznie nie daje i nie warto w nią inwestować niewiadomo jakich pieniędzy.

Już lepiej było dołożyć to co masz zamiar wydać do myszki i cieszyć się czymś porządniejszym.

Mycha SS ikari laser

a Klawa razer lycosa

Lepszego sprzętu już nie potrzebuje...

87016652.png