Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komendy iConomy

Gość _Shadowlord

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

iConomy to jeden z popularniejszych pluginów bukkita, iConomy to plugin który dodaję walutę do gry (dolary), za które można sprzedawać/kupować przedmioty.

Komendy

1. /money - pokazuję Twój stan konta.

2. /money nick gracza - pokazuję stan konta, innego gracza. Przykład /money serek.

3. /money help - pokazuję komendy.

4. /money rank - pokazuje który jesteś w rankingu najbogatszych.

5. /money top ilość - pokazuję top x graczy - przykład /money top 20

6. /money pay nick gracza ilość dolarów - płacisz danemu graczu pieniądze - przykład /money pay Shadowlord 50.

Komendy Admina

1. /money grant nick ilość - przesyła pieniądze dla danego gracza, możesz przesłać dowolną ilość pieniędzy. - przykład /money grant Shadowlord 5000000

2. /money set nick ilość - ustawia konto do określonej ilości dolarów, może być to np. 10 dolarów, lub 800 dolarów, niezależnie ile dana osoba ma. - przykład /money set shadowlord 10

3. /money reset nick - usuwa wszystkie pieniądze które są na koncie do początkowej ilości (standardowa to 30 dolarów) , przykład : /money reset shadowlord

4. /money hide nick - ukrywa nick gracza w top najbogatszych graczy - przykład /money hide shadowlord

5. /money create nick - tworzy konto gracza - przykład : /money create deesd5

6. /money remove nick - usuwa konto gracza - przykład /money remove deesd5

7. /money stats - pokazuje statystyki gospodarki, czyli suma wszystkich dolarów graczy i ilość kont.

iConomyChest - plugin służący do tworzenia własnych sklepów za dolary.

Tutaj znajdziecie tutorial jak zrobić własny sklep :

http://www.mpcforum.pl/topic/371423-tut-jak-zrobic-wlasny-sklep/

Opublikowano

Ehhh.

Tyle już było takich tematów..

Z resztą, wujek google nie boli:)

Ale niech już będzie ten + za starania.

75217085885568519449.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Napewno się przyda :P

tak wgl. to nawet nie wiedziałem o niektórych komendach dla admina :P

Leci + za napisanie tego :P

:)

Opublikowano

Nie koniecznie (dolary) bo mozna ustawić swoja odrębną walutę.

Kiedy patrzę na niektóre osoby na tym forum zaczynam być za podpisaniem ACTA.

Opublikowano

@up

Nie pisze by zdjąć %, tylko żeby pomóc innym, zresztą od dawna mam 0%.

Opublikowano

po 1.Nie muszą być to dolary!po 2.Na początku nie musi się mieć 30$(czy innej waluty).po 3.Po co ten poradnik???komendy są banalnie proste że nawet jeśli ktoś zna odrobinę angielski sam może się domyślić komend po 4.dostajesz plusa nie za chęci nie że się postarałeś(może trochę za to) ale głównie na iConomyChestShop po tego nie którzy nie umieją i za niektóre komendy admina.

P.S:O co chodzi z stworzeniem konta dla gracza??jak każdemu automatycznie się robi bo pierwszym zalogowaniu.

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

@up

Można zrobić jakieś konto, np MIASTO i wpłacać do niego kase.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A czy szanowny kolega mógłby wzbogacić swój poradnik w konfigurację pluginu? Chodzi mi głównie o to, żebyś pokazał, np. jak zmienić walutę serwera, początkową ilość pieniędzy, itp.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

• 7 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pomóż! Mam ten plugin. Jestem H@ i jak chcem dać graczowi kasę, bo ma vipa. To pisze mi, że nie odnaleziono gracza. I chdozi o to, że po /money ... reszta się nie liczy. Da się tylko wpisać /money. Nic więcej dalej. ;/

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...