Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam stronę internetową dość rozbudowaną, przez stronę przewija się jakieś 1000 osób dziennie...

Mam reklamy AdSense i nie narzekam ale i tak chciałbym dorobić sobie więcej, a więc postanowiłem zrobić mikropłatności przez Sms.

Tylko jak to zrobić? Chodzi mi o coś takiego:

Żeby pobrać jakiś plik należy wysłać sms np. 1zł + vat, w smsie zwrotnym dostajemy kod, który wpisujemy w przeznaczone do tego miejsce i cieszymy sie pobieraniem...

Ktoś wie jak to zrobić? Ja nie mam zielonego pojęcia...

Ma ktoś SZCZEGÓŁOWY, ZROZUMIAŁY poradnik jak to zrobić? Bo ja nie wiem jak się za to zabrać

Aby was nakłonić do szukania postanowiłem dać nagrodę: Kto najprościej mi wytlumaczy lub odesle do dobrych poradników, dostaje Ebooka Jak zarabiac w internecie By Me ;)

W Ebooku jest też wzmianka jak zrobić stronę na którą wejdzie dużo osób (Dla mnie nawet 1000 to dużo ;P)

Nagroda na PW!

A więc do dzieła! Z góry dziękuje

Zbieram -

Opublikowano

to ja może do kończe robisz konto na dotpay albo innym serwisie który oferuje usługi premium SMS. A następnie robisz skrypt który sprawdza czy podany kod jest zgodny z tym co się otrzyma w zwrotnym SMSie jeżeli tak pozwalasz użytkownikowi pobrać plik jeżeli nie wyświetla komunikat że kod jest nieprawidłowy

bdccLsFwED.png

Opublikowano

No dzięki bardzo :)

Ale nadal nie wiem co zrobić aby dostać skrypt na stronę aby było pole, którym będzie miejsce na kod ;)

Sory ale naprawde to dziwne jest i nie "rozumuje" !

Zbieram -

Opublikowano (edytowane)

No dzięki bardzo :)

Ale nadal nie wiem co zrobić aby dostać skrypt na stronę aby było pole, którym będzie miejsce na kod ;)

Sory ale naprawde to dziwne jest i nie "rozumuje" !

NP:

$config['dotpay'][0]['id'] = xxxx; # tutaj musimy wpisać ID zarejestrowanego klienta

$config['dotpay'][0]['code'] = "SzokPL"; # identyfikator uslugi SMS

$config['dotpay'][0]['type'] = "sms";

$config['dotpay'][0]['addpoints'] = 150; # ile premium punktow daje dany sms

$config['dotpay'][0]['sms_number'] = 73068; # numer na jaki nalezy wyslac kod - nalezy pamietac ze inna wartosc smsa to inny numer na jaki nalezy wyslac smsa.

$config['dotpay'][0]['sms_text'] = "AP.SzokPL"; # tresc jaka ma byc w SMSie

$config['dotpay'][0]['sms_cost'] = "3.66 zl brutto"; # cena za wyslanie sms

Może to Ci pomoże ;p

Edytowane przez Konkretny
  • Dodaj nową pozycję...