Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Diablo II +Lod

diabolec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem z uruchomieniem diablo II Lod ponieważ kupiłem oryginalny klucz i ściągnąłem wszystko ok zainstalowałem. Podczas uruchamiania gry wyskakuje mi błąd Error 25: A critical error has occurred while initializing Direct 3D i teraz mam problem ponieważ gdy uruchamiam narzędzie diagnostyczne Directx to pisze że mam directa 11 ale zainstalowałem program Everest i tam pisze że mam Directa 9 :(. Bardzo proszę o pomoc ponieważ na windows xp wszystko chodziło a gdy się przeniosłem na windows 7 to nie działa ...

Bot creator 😀

Opublikowano

do diablo wystarczający jest DirectX w wersji bodajże 7, uruchom test grafiki i tam pokombinuj z opcjami, może to pomoże

barcl.gif
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Oto co znalazłem na zagranicznym forum Diablo:

error 25: A critical error has occurred while initializing Direct3D.

Steps to solve these problems:

- Rerun the Diablo II Video test program.

- Download and install updated video and sound drivers and the DirectX program. Additional information located on the Driver update information page.

- If problems persist, run the Video Test program and set the video mode to Direct Draw.

Możesz też pobrać program o nazwie NVIDIA INSPECTOR :

To jest ukryta treść, proszę

Po pobraniu rozpakuj i odpal program. W programie bedziesz mial okno z opisem parametrow twojej karty graf. to po prawej bedzie taki kwadratowy przycisk. Kliknij na niego. Wyskoczy kolejne okno z profilami ustawien sterownikow NVIDIA.

Szukasz profilu Diablo II .

Jak go znajdziesz to wybierz go i wybierz APPLY CHANGES. Aby LOD zadzialal to wybierz przycisk : ADD APPLICATION TO CURRENT PROFILE. Wtedy na dysku szukasz katalogu z diablo II lod i wybierasz plik DIABLO II.EXE . Jak doda to wtedy znow APPLY CHANGES.

Po tych krokach mozesz odpalic diabełka.

Daj znac o efektach.

jqeuR.png