Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć : )

Mam 3k IP i rozmyślam nad jakimś zakupem. Raczej będę szukał teraz jakiegoś tanka, supporta.

Czy możecie zaproponować mi coś konkretnego w tej strefie cenowej?

Najlepiej gdybyście każdą propozycję uargumentowali, a nie podawali tylko po prostu nazwy postaci.

1373662483-U83583.png

Weteran
Opublikowano

Tank? hmm... może Rammus, jest to chyba jeden z bardziej popularnych tanków.

A jak chcesz dobrego supporta, to lux, ponadto zadaje ogromne dmg, niektórzy mówią że jest op.

Opublikowano

Tarica polecam , zarazem tank i support ;) lub

mordekaisera świetny tank!

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Jeżeli tank to rammus support pod heal polecam sone a jeżeli na prawde chcesz dobry support to soraka (nie zartuje)

zakaz handlu

Opublikowano

polecam sorake niby nie ma dużo kill'i ale miałem nim staty 4/1/20 więc asyst ma dużo a mój towarzysz padł 1 raz i powyżej 10 kili więc to się przydaje i jeszcze ulti to już nie ma co gadać

nie wiem czemu nikt nie docenia soraki :(?

Opublikowano (edytowane)

Mordekaiser to offtank.

Jeżeli chcesz tanka to polecam Amumu, Malphite ew Rammusa, zależnie co wolisz. Malphite ma ogromną inicjację, Amumu podobonie lecz to ich róźni że Amumu musi junglować. Rammus może i nie ma hiper inicjacji ale jest bardzo wytrzymały i dobrze ceniony.

Jeżeli chcesz supporta to Janna/Soraka, w skrajnych przypadkach Taric. Polecam mieć je obie i wybrać zależnie od teamu przeciwnego.

Btw, panie 2x up. Napisałeś że nie żartujesz z Soraką, o co Ci chodziło? Przecież to świetny support

@edit

Up, lol? Nikt nie docenia soraki? Na rankedach to top support.

Edytowane przez Faqz
Opublikowano

Soraka to bardzo dobra postac.

Jak sie nafeedujesz to z gwiazdy walisz pol hp bohaterom + zabiera odp. na magie.

Krotko mowiac soraka to postac ktora dobrze sie gra na poczatku jak i na koncu.

A za 3,1k polecam Jaxa,jest to postac do pvp akurat(jest podobny do master ale troche lepszy)

I katarina :)

sstwc.jpg

Opublikowano

Jax'a nie chce i wystrzegam go się jak ognia. Nie potrafię go ogarnąć.

To nie jest najwidoczniej postać dla mnie.

Co do Soraki to myślałem nad nią. Bardzo podoba mi się jej heal.

Czekam na dalsze propozycje.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Soraka ponoc tania,450krzyzykow (chyba)

Ale jest skuteczna,taka postac do asyst i zabijania stworow :D

Fakt Jax'a tez nie ogarniam ale moj kolega niezle ogarnia ze ma zawsze staty 20/3/10 xD albo podobne :P

sstwc.jpg

Opublikowano (edytowane)

NAFEEDOWANA SORAKA?! Soraka NIE zgarnia killi, to SUPPORT czyli inaczej mówiąc BUFFER, ona ma zgarniać TYLKO asysty, kille ZAWSZE oddaje się dla carry. I jej starcall (gwiazdki) jest TYLKO do odejmowania mresa, to NIE ma zadawać uber dmg. Tak samo silence służy do silencowania a nie do zadawania dmg. Zabijać stworów też nie ma bo last hity oddaje się dla carry. Zazwyczaj support (m.in. Soraka) ma staty 0/5/30 i ma wyjebane. UP, Soraka kosztuje 450IP (czyli krzyżyków, mieczyków, sajgonek, whateva).

A może coś semi tanka? Typu Xin Zhao, jest świetny. A jak caster (aczkolwiek nie semi tank) to może Lux albo Nidalee? Nidalee ma ogromnego heala i może służyć to jako supportowanie, tak samo Lux może służyć jako support przez jej tarcze i skille, a na dodatek w late jej ulti wynosi coś około tylko 20sec CD, czyli KAMEHAMEHA co chwile ;) Obie panie mają bardzo dobre dmg i mogą w jakimś celu supportować.

@down

Napisałem że może supportować, ale supportem nie jest.

Edytowane przez Faqz
Opublikowano

Zależy kogo ogarniesz...

Pantheon, Nidalee, Akali, Sion, Singed, może Taric jak support.

Lux to bardziej caster niżeli support. Jest "supportem" tylko przez to, że ma tą tarczę pod W bodjaże, a i tak ją się maxuje na końcu ew. na przemian.

Ale jeśli ogarniesz lux to możesz się trzymać z tyłu i napieprzać ile wlezie.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

Shen - dobry tank, obszarowy taunt, tarcza chroniąca sojuszników, teleport, jeden z lepszych solo laner-ów

Janna - jeden z lepszych supportów, ulti zmieniające losy tf-a, tarcza chroniąca sojuszników, slow/stun (podrzucenie)

Soraka - heal że o zgrozo

Amumu - tank z nie złym dmg, obszarowy stun, doskok

Sona - nie zły support, nie wymaga ogarnięcia (q,w,e,e,w,q,w,e,q,e,w,q,e,w,e,q...), obszarowy stun z ulti.