Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]"Zostaniesz połączony z serverem"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Staram się dopracować server(obecnie testuje na hamachi) żeby go w przyszłości wrzucić na dedyka. Problem tkwi w momencie gdy chce sprawdzić co jest na serverze(pliki z mcncc.pl 2010) w bazie danych mam parę rzeczy poukładanych już. Server na VPC daje info "network is unreachable" oznacza teoretycznie że działa. Port map ma odblokowane porty z końcówką .100. Problem tkwi w tym że gdy chcę podłączyć się pod server(launcher by tim ten co kamer zapodał gdzieś na forum ) wyskakuje mi "Zostaniesz połączony z serverem" spolszczenie robiłem na poczatku na końcówke .100, ale miałem to samo więc zrobiłem na normalną z hamachi. Patrząc po ruchu danych pakietowych w port mapie z końcówką .100 nic się nie działo, a znowu z końcówką normalna na spolszczeniu, port map pokazuje ruch danych pakietowych. Niestety, ale dalej to samo mam w launchrze "Zostaniesz połączony z serverem" szkoda też że port map nie jest w pełni spolszczony bo widzę że na logowaniu do portu pojawia się moje ip z godziną wysłania danych, ale nie chce puścić dalej w launcherze. Zapora wyłączona podkreślam. Ktoś wie jaka może być przyczyna?

Info dla modów:

Prosiłbym o dopisanie w temacie "[Problem]"Zostaniesz połączony z serverem"" zapomniało mi się dopisac :)

Będą plusy :)

Edytowane przez Vashezz
Opublikowano (edytowane)

Dzięki to faktycznie był zły pong, lecz teraz staje mi na "Logowanie..." ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem? będą plusy

@EDIT:

problem rozwiązany, tabele były scrashowane w player ;D

@EDIT 2:

Wszystko fajnie śmiga, ale jak tylko chcę wejść na server to pasek od ładowania stoi...Przypominam ze porty odblokowane, próbowałem na wyłączonej zaporze i dalej nic. Używam launchera od mcncc.pl, ten co kamer podał(mam na myśli ten by tim z epvp) nie działa mi w przeciwieństwie do launchera od mcncc.pl staje na "Zostaniesz połączony z serverem". Za najlepsze rozwiązanie będą plusy ;)

Edytowane przez Vashezz