Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście korzystałem z SQLite, który jest domyślnie w autoicie.

Dodaj include "Sqlite.au3" i "Sqlite.dll.au3"

Podstawy wykorzystywania znajdziesz w Helpie, przykłady z funkcji _SQLite_*

Natomiast HelpFile SQLite z której możesz nauczyć się zaawansowanej składni możesz znaleźć w "AutoIt3\Extras\SQLite\SQLite Syntax.chm"

@HFAUA

Minus przez przypadek, wiec plus.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Również polecam sqlite. Dodaj include "Sqlite.au3" i "Sqlite.dll.au3". W helpie znajdziesz więcej informacji dotyczątek rekordów. Z resztą, daliśmy ci link ;)

• 4 lata później...
Opublikowano

https://www.autoitscript.com/forum/topic/20814-mysql-udfs/

O ile oczywiście masz zdalną bazę lub serwer Windows, na którym możesz zainstalować AutoIt, bo jak serwer działa na localhoscie na Linuxie to zostaje ci jedynie skorzystanie z warstwy pośredniczącej - np zrobić sobie API w php.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

A faktycznie, źle przeczytałem, ale UDF do MSSQL to tez pierwszy wynik w Google <.<

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

• Dodaj nową pozycję...