Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór szkoły

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po wakacjach idę do 3 kl gim więc zacząłem myśleć o wyborze późniejszej szkoły. Jest to sprawa dla ludzi z okolic Warszawy. Konkretnie chodzi mi o to, żebyście mi doradzili co jest lepsze: technikum czy liceum? (Zawodówka odpada :) ) Nie wiem jaki jest poziom warszawskich szkół , chciałbym się dowiedzieć . Wolałbym technikum konkretnie chodzi mi o automatykę i elektrykę w tym kierunku. Z tego co wiem to po technikum od razy jest zawód i nauka jest lepiej rozłożona bo na 4 lata . O poziom mojej nauki się nie martwcie, jest ponad 4.5 ze średniej i to w b.d szkole zresztą mogło by być 5.0 jak bym dupe ruszył ale leń jestem , więc myślę że z egzaminów też będzie dobrze

Edytowane przez _Cheat_
Opublikowano

Dobre technikum, jak nie znajdziesz/nie dostaniesz się to bierz jakieś średnie LO; bo słabe technikum to najgorsza możliwa opcja(z wyjątkiem zawodówki), bo ani do matury się dobrze nie przygotujesz(zamykasz sobie ewentualną drogę na studia), ani nie masz jakiejś gwarancji na zdanie zawodowego; strata 4 lat po prostu.

Opublikowano

technikum

+test zawodowy możesz ruszyć do pracy jak nie będzie chciało Ci się na studia

+wykształcenie średnie

+więcej doświadczenia niż w liceum w zakresie wymarzonej pracy

+Przedmioty zawodowe

+Łatwiejszy start na studiach

+Możliwość pracowania i studiowania

Dla mnie zdecydowanie technikum

notoacta250.png

Opublikowano

A jak mógłby ktoś podać jakieś dobre technika w Warszawie byłbym wdzięczny, jak pisałem wcześniej to kierunki automatyka, elektrotechnika