Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po włączeniu silka moj procesor chodzi 2/3 razy głosniej niz normalnie i jego temp skacze do 60 stopni (mam Intel Core 2 Duo 1,8ghz podkręcony do 2.11) czy da sie temu jakos zaradzic?

Reszta mojego sprzetu to GF 8800, 4GB ram.

@down

dzieki za twoją pomoc

Opublikowano (edytowane)

Spróbuj to napisać gdzieś indziej a nie na forum o czitach i to jeszcze w dziale 'Serwery Prywatne" oO

@Edit:

Nie ma problemu.

Edytowane przez Wedr0wieC

Server: Esro 1 l Esro 4

Nick: Wedr0wieC l Invincible

Guild: GeneratioN l guildless

Lvl: 98 l 67

Build: warrior/cler (best build ever!) l rogue/cler

Status: Offline l Online (farming)

Opublikowano

po prostu chujowe chłodzenie ;]

albo przez to podkręcenie, na sprzęcie się nie znam.. ale zjedź na forum niżej i tam Ci pomogą ;)

b577e893e102f.png

Opublikowano

Ja proponuje rozkręcic obudowa i przedmuchać kompresorem z daleka wszelki kurz z komputera i powinno pomóc i sprawdzic czy wszystkie wiatraki działaja w komputerze bo to też może być przyczyna

Pomogłem? daj +!!

Opublikowano

a zobacz jakie masz teraz temperatury na dworze jak odpalasz gre to procesor wytwarza wiecej ciepła wiec wiatrak kreci sie mocniej zeby go ochłodzić moja rada-otworz obudowe i wyczyść kompa

Opublikowano

Odkrec radiator/wiatrak z procesora. Wymien pastę (kupisz ja w pierwszym lepszym sklepie komputerowym). Przeczyssc z kurzu wszystko. Mozesz tez nasmarowac wentylator (wystarczy kropla nawet oleju roslinnego).

Ja wczoraj czyscilem kompa,bo wyl strasznie (lato-wyzsze temperatury rowniez wplywaja na prace kompa). Po czyszczeniu juz pieknie dziala

Opublikowano

Kup pastę i wyczyść wnętrze kompa a temp wcale nie jest taka zła ale warto sprawdzić chłodzenie procka .

Nick ING : Hantyr

Opublikowano

Po włączeniu silka moj procesor chodzi 2/3 razy głosniej niz normalnie i jego temp skacze do 60 stopni (mam Intel Core 2 Duo 1,8ghz podkręcony do 2.11) czy da sie temu jakos zaradzic?

Reszta mojego sprzetu to GF 8800, 4GB ram.

@down

dzieki za twoją pomoc

A jak tobie chodzi to włosami czy opiera sie bardziej o szklanke i parasolki z drinków

Nukereq.png
Opublikowano

1. Nie procesor "chodzi" tylko chłodzenie

2. Wymontuj owe chłodzenie i wyczyść radiator z kurzu .

3. Nałóż nową pastę termo-przewodzącą ( pasta nie chłodzi tylko przewodzi ciepło , dla kilku osób wyżej)

4. Załóż wszystko z powrotem , tylko staraj się zrobić to nie ruszając zbytnio radiatorem w różne strony jak już zetknie się z obudową procesora ,żeby nie rozprowadzić pasty tam gdzie jej miejsce nie ma sensu .

5. Temperatura powinna spaść , ale nie dużo ( Przywróć optymalne taktowanie jeśli to nie problem , bo te kilkaset mhz dużo nie daje )

6. W nowszych płytach głównych w biosie są odpowiednie opcje , w których można ustawić sterowanie chłodzeniem poszczególnych elementów .

Opublikowano

60 stopni celsjusza ? o.O Mi jak przekracza 40 w te upały to już jest masakra. Dziwie się, że jeszcze nic się nie spaliło ; O

mi program pokazuje ze mam 70 stopni ... ale nic się nie dzieje ;)

Jeżeli wiem w czym tkwi problem, ZAWSZE Ci pomogę.