Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy, jesli ktos poprawi ten kod żeby klikał w te kolory i żeby nigdy sie nie wyłączył dopiero przed nacisnieciem ESC temu dam + czy tam co woli

To jest ukryta treść, proszę

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

ile jeszcze razy walniesz post na ten sam temat tego samego skryptu a nie będziesz kontynuował już zaczętego ? może jeszcze każdą poprawke czy dodatek opublikujesz w nowym poście ?

sktypt nie będzie działał jak należy, powtarzasz sie i po co szukanie tego samego w tym samym miejscu rozpisywać na IDENTYCZNE funkcje robiące zawsze to samo , myśl

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

popraw i wtedy juz nie bede prosil o pomoc, prosze

Opublikowano

Człowieku. Szukanie i znajdowanie błędu, to najważniejsza umiejętność osoby piszącej skrypty, czy programy. Prosząc wciąż o znalezienie błędu nic się nie nauczysz.

Źle masz sprawdzanie w pixelsearch, bo odnosi się tylko ostatniej funkcji. Więcej ci nie powiem.

wiz_taxer.png
Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Nie znalazłem w twoim kodzie, wgl. to wiesz coś nt. bibllioteki imagesearch i funkcji?? wiesz wogóle że to nie jest wbudowane w autoit tylko ktoś zdefiniował taka funkcję?? Opcja szukaj nie boli, w gotowych skryptach znajdziesz coś na ten temat.

Opublikowano

szukamy PIXELI a nie GRAFIKI to po co ten wpis dawać ?

argumenty dobre podał bo i różne są metody szukania , wszystko zależy jak podamy koordynaty , jakby ktoś nie wiedział od nich zależy kierunek szukania czy od lewej do prawej, czy od prawej do lewej , od dołu do góry czy od góry do dołu

nadal nie wiadomo

- czego szuka i na czym szuka , przydał by sie przynajmniej scren bez szukanych obiektów i z szukanymi obiektami

- funkcja urypana bo przerwie działanie jej w wypadku wystąpienia choć jednego błędu , by zadziałało muszą być wszystkie wyniki dobre czyli znaleziony punkt szukany

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano (edytowane)

a dobra nie rozumiem i nie mam ochoty bo mnie już to wisi taka pomoc że hej, naucze sie czytając jaki jest poprawny kod ale trudno nie to nie,

ostatnie pytanie, może o autoit

da się zrobić tego bota albo ogólnie okno w którym pracuje inna myszka? chodzi oto że ja sobie moge grac np w GTA a inne okno ma tam link do gry i tam sobie klika w te miejsca a ja sobie gram

coś typu EpicBot albo RsBOT albo Shakes and fidget bot że ma własne okno i tam sobie samo robi a ja moge co innego robić

da sie w autoit? czy np: w C++ albo Delphi

Edytowane przez Zieleniec11

Opublikowano

w czymkolwiek chcesz można zrobić , jednak bez znajomości języka ( podstawy nie wystarczą ) nie zrobisz bo ktoś musiał by zrobić cały kod programu za ciebie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

umiem troszke, to że tak napisałem kod w autoit to moja sprawa, to ze piszę kody nie znaczy że zaraz musze znać na perfekt, ja poprostu myslałem logicznie i zawsze sobie myślałem, ile to kliknąc na ten zasrany kolor, co do tego okna to są tutaj TUTki typu, jak zrobić bota do gry na osobnym oknie z inną myszką bo jak wiadomo epicbot ma myszkę osobną, gdybym wiedział jak zrobić okno i myszkę w tym oknie nie było by problemu bo cała reszta to mousemove, mouseclick, mousecośtamgrab

Opublikowano

a dobra nie rozumiem i nie mam ochoty bo mnie już to wisi taka pomoc że hej, naucze sie czytając jaki jest poprawny kod ale trudno nie to nie,

ostatnie pytanie, może o autoit

da się zrobić tego bota albo ogólnie okno w którym pracuje inna myszka? chodzi oto że ja sobie moge grac np w GTA a inne okno ma tam link do gry i tam sobie klika w te miejsca a ja sobie gram

coś typu EpicBot albo RsBOT albo Shakes and fidget bot że ma własne okno i tam sobie samo robi a ja moge co innego robić

da sie w autoit? czy np: w C++ albo Delphi

constrolsend, controlclick

Nie no, japierdolę, ktoś kto nic nie umie w AutoIT prosi o gotowca.. trzymajcie mnie

dzięki takim osobą które prosiły o gotowe skrypty i te które je robiły znam ten język, z source lepiej się uczy niż od jebanych podstaw... więc japa

Opublikowano

dziekuję masz u mnie same +

temat do zamknięcia ale bez dodawania go do kosza bo komus sie przyda bo nie widzialem tego w zadnym z poradników autoit :>

przydał by sie równiez poradnik tłumaczący all komendy auto it typu

if - definicja

then - definicja

run - definicja

i ktoś bez znania mniej wiecej kolejności zapisywania może cos sie nauczyć że wpisując run i nazwe programu moge sobie go włączyć niz szukac po całym kompie tego pliku

temat do zamknięcia i dziekuję za pomoc

Opublikowano

po 1. Funkcje nie komendy

po 2. funkcji w autoit sa tysiace watpie zeby sie komus chcialo

po 3. wiesz co to jest F1??? to jest help tam jest wszystko -.-

sorry za brak polskich znakow i interpunkcji bo sie spieszylem a jak zobaczyle ten post to musialem na niego odpisac ;)

Opublikowano

a współrzędne w nowym oknie są inne prawda? czy takie same jak przy mojej rozdzielczości ekranu

bo gram w grę millionaire city na facebook'u i robie bota zeby klikał co 3 minuty na 9 rzeczy ale wtedy musze mieć fullscreen i sie w ogule nic nie da się robić

skoro znam te owe funkcje troszke poznałem controlsend teraz ale jeszcze nie mogę wyczaic jak ma działać controlmove i controlclick bo coś nie moge wypełnic all

jak mam zrobić okno które zawsze ma tą samą rozdzielczość i jest to strona na facebooku

np: w bocie runescape jest okno jak w GUI tylko w środku jest gra a myszka orientuje sie w tych 3 wymiarach

tylko że moim problemem jest właśnie rozpoznanie na co ma kliknąć myszka ale znam kolory na jakie ma kliknąc ale to ma być obszar całego ekranu czyli od 0,0 do coś tam i tu tkwi problem czy bede mógł zminimalizować to całe okno

musze znaleźć poradnik jakiś o botach i controlmove/click/ i może grab czy coś

lub ktoś mi pomoże albo wytłumaczy ktoś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...