Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spawn mob'ów na serverze

mattek97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam następujące pytanie: chciałbym mieć możliwość zespawnowania wyznaczonej ilości mobów na servie. Coś jak na single z modem na komendy, np. Spawn Creeper 30. Jest taka możliwość ? Jakiś Plugin, mod ? Z góry dziękuję.

PS. Wiecie może czy da się włączyć Spawner GUI na serverze ? Bo pisze mi: spawner gui disabled on the server.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Jak masz admina to chyba identyczną komendą jak w SinglePlayerCommands... Ewentualnie porozstawiaj wszędzie dungeony xD

Nothing to do here.

Admin Cienia
Opublikowano

Oprócz tego co wyżej ilość mobów możesz kontrolować także za pomocą pluginu HeavenlyMob. Wystarczy wpisać odpowiednie wartości w config.yml znajdującym się w katalogu pluginu.

1294477714-U1.png

Opublikowano

@up

Ale to wtedy respi ci chyba po całej mapie.

@topic

Potrzebujesz CommendBooka, wtedy wpisujesz komende /spawn [zwierze] [ilosc] i powinno działać.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

A da sie ten plugin zainstalowac na serwerze z Hamachi?

Pobierz gotowe pliki serwerowe bukkit i tam oczywiście będą plugin'y, a w nich jeden plugin do spawnowania mobków, do tego jest komenda /spawnmob (nazwa moba - możesz zobaczyć nazwę mob'a wpisując /spawnmob list) i wtedy się zespawnuje, pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...