Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox Live Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć . Mam problem podczas łączenia się z xbox live

mtufailerrornxe.jpg

To tylko ze po polsku... Chodzi o zmiane MTU... Proszę o pomoci odpowiadanie w temacie. Trzeba jakos MTU zmieniac . ale nie wiem jak to zrobic ?:D

zabuzal.jpg

Zbieram Malutkie add.png

Jeśli dasz mi delete.png to sam zgadniesz , co o tobie myśle :)

99% Lamusów czyta ten *Pierdolony* Spojler z Otwartą japą :) Jeśli czytasz ten post z otwartymi oczami to i tak jesteś jednym z nich

4695.jpg43940.gif

34759m.gif6510.jpg

31515.gif34266.png

Opublikowano (edytowane)
Jak sprawdzić optymalne MTU dla naszego kompa i łącza? To bardzo proste:

Klikamy na "start" następnie na "uruchom" wpisujemy: cmd i klikamy ok.

Ewentualnie możemu kliknąć "start" -> "wszystkie programy" -> "akcesoria" -> "Wiersz polecenia"

Teraz wpisujemy: ping -f -l 1400 www.jakaś-strona.pl ( np. mpcforum.pl albo www.google.pl )

Jeśli otrzymałeś: przydługi komunikat z końcówką: Czas średni = xxx ( np.115) ms - to można zwiększyć MTU z 1400 na np 1425.( MTU nie może być większe niż 1500 )

Jeśli otrzymałeś komunikat: "Uplynał limit czasu zadania" to powinieneś MTU zmniejszyć.

Tym sposobem odszukujemy maksymalne MTU dla którego nie wyskakuje komunikat "Uplynał limit czasu zadania" ( dla mnie było to 1451 - neostrada )

Aby zmienić MTU śćiągamy programik CMTUTOOL

Rozpakowujemy go i odpalamy. W okienu wpisujemy nowe MTU ( dla najlepszych rezultatów wpisujemy o jeden mniejsze - więc jeśli w testach wyszło Ci 1451 to wpisz 1450 ) naciskamy "apply" i resetujemy komputer. I... mamy optymalne ustawienie MTU ( Można zawsze powrócić do starego MTU naciskając "remove" )

Jeśli chodzi o xboxa 360 to szukanie optymalnego MTU nie jest konieczne dla poprawnego dzialania usługi Live! - wystarczy jedynie zmienić MTU na 1364 lub trochę większe.

Myśle ze to jest To!

Edytowane przez Bluu997
33902.png